Üzleti ajándék: Hagyományos magyaros ajándék ötletek

Amikor külföldi partnerek számára kell megtaláljuk a megfelelő üzleti ajándékot, kézenfekvő választásnak tűnnek a különböző magyaros- vagy más néven hungarikum ajándékok.  (A köznyelvben hungarikum alatt általában a tipikus magyaros ajándékot értjük, nem csak azokat, amik megkapták a hungarikum védjegyet. Mi is ilyen értelemben használjuk a kifejezést. )

Jó ötlet magyaros ajándékot választani, hiszen így külföldi üzletfeleink kicsit jobban megismerhetik kultúránkat és tényleg számos olyan termék van, amire méltán lehetünk büszkék. Mindezek mellett pedig még a magyar vállalkozásokat is támogatjuk, ha ilyen termékeket vásárolunk.

Ajándékküldő szolgálatunknál is az egyik legnépszerűbb kategória a magyaros ajándék. Épp ezért gondoltunk arra, hogy egyenként bemutatjuk hungarikum ajándékainkat. Elsőként azokat, melyeket mi hagyományos magyaros ajándéknak nevezünk.

Hungarikum ajándék - Tokaji aszú

Hagyományos magyaros ajándék

Tokaji aszú

Talán a legismertebb magyar termék. Ha megkérdezünk bármely külföldit, ezt és a paprikát valószínűleg mindenki ismerni fogja. Tudják, hogy milyen különleges bor, így ha egy üveg aszúval ajándékozzuk meg üzletfelünket, biztosan értékelni fogja azt.

Ajándékcsomagjainkba egy igazán kiváló 5 puttonyos 2007-es aszú található a Royal Tokaji borháztól. A pincészetet 2014-ben az Amerikai Wine and Spirits magazin beválasztotta a világ top 100 pincészete közé.

Paprika

Paprika és lekvár ajándékcsomag

Paprika és lekvár ajándékcsomag

Szintén nagyon népszerű ajándék, főleg, ha hölgyeket ajándékozunk meg. Tapasztalatunk szerint a külföldiek ismerik, de igazán nem használják így elég belőle egy pici kiszerelés. Mi az édes kalocsai paprikára esküszünk.

Pálinka

Pálinka magyaros ajándék

Magyaros ajándék pálinkával

Minden országnak van csak rá jellemző töményitala, a mienk a pálinka. Szinte minden gyümölcsből készülhet és a külföldiek között legalább olyan népszerű, mint honfitársaink körében. Mi a legnépszerűbb ízt a szilvát kínáljuk, rögtön két változatban: hagyományos kisüsti szilvapálinka és egy igazán elegáns prémium változat, az érlelt Lepotica szilvából készül különlegesség rejtőzik az ajándékcsomagokban. Mindkettő az Árpád pálinkafőzde terméke, mely 2012-ben elnyerte az év pálinkafőzdéje címet.

Vörösbor

Vörösbor - karácsonyi céges ajándékötlet

Vörösbor – karácsonyi céges ajándékötlet

Ha ünnep, akkor elengedhetetlen, hogy jófajta magyar vörösbor is kerüljön az asztalra. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a bor a legkedveltebb ajándék akár önmagában akár ajándékcsomagban. Kínálatunkban az egri és a szekszárdi borvidékről válogattunk borokat, így mindenki biztosan megtalálja az ízlésének valót.

Beigli

Karácsonyi céges ajándékötlet - Beigli

Karácsonyi céges ajándékötlet – Beigli

Szintén csak hazánkra jellemző karácsonyi finomság, mely különlegessége és hosszú eltarthatósága miatt ajándéknak is kiváló. Diós és mákos ízben, szimpla -, és dupla díszdobozban kínáljuk a Gerbeaud ház különlegességeit.

Szaloncukor

Kézműves szaloncukor

Kézműves szaloncukor

Másik igazán magyaros karácsonyi édesség a szaloncukor. Csak hazánkra jellemző, hogy ezekkel a színes papírba csomagolt finomságokkal díszítjük az ünnepi fát. Az elkészíthető íz-kombinációk száma végtelen. Mi most egy barackos-diós változatot ajánlunk figyelmetekbe.

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás