Magyaros ajándék kategória bejegyzései

Magyaros ajándék – Kedvencünk a konyakmeggy

Ha Hungaricumokról, magyaros ajándékokról beszélünk, nagyjából mindenkinek ugyan azok a termékek jutnak eszébe: Kalocsai fűszerpaprika, Pick szalámi, Pálinka, Tokaji aszú, Gyulai kolbász, méz. De van egy nagyon fontos édességünk, ami sajnos nem kapta meg a hungaricum címet, de ez a méltánytalan elbánás nem csorbítja értékeit, hiszen a XIX. század óta hűséges segítője ajándékozási szokásainknak és kitűnő magyaros ajándék. Ő a konyakmeggy.

Magyaros ajándék - A konyakmeggy

A konyakmeggy Forrás: Dreamstime

Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Magyaros ajándék – Hungarikumok

Mit is nevezünk Hungarikumnak

Hungarikum címmel egy elismerésre méltó, kiemelkedő értéket díjaznak, ami a magyarság büszkeségeit, egyediségét szimbolizálja, gyűjti össze “nemzeti értéktárunkba”. Ezeket az értékeket mind itthon, mind külföldön hazánk kizárólagos érdemeiként tartják számon. Bármit elő lehet terjeszteni a nyilvántartásba vételre, de ez egy többlépcsős, szigorú folyamat. Ha tájjelegű értékről van szó akkor a helyi önkormányzathoz kell fordulni, majd a megyei illetőség következik és így tovább a lépcső tetejéig. Láthatjuk nem egyszerű az előterjesztés, de érdemes…

Mai cikkünkben Tokaj két érdemes Hungarikumát szeretném bemutatni, a magyaros ajándéknak is kiváló Tokaji aszút és a történelmi borvidéket.

Magyaros ajándék - Hungaricum

Magyaros ajándék – Hungaricum Forrás: majsa.info

Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kicsi magyar ajándékok

Éppen látogatóba készülsz külföldre a barátokhoz, rokonokhoz vagy a párodhoz? És vinnél nekik valami kicsi magyaros ajándékot, ami esetleg a repülőre is felvihetsz? Érdemes olyan ajándékot vásárolni amit fel tudnak használni, vagy szépségéből adódóan szívesen tennék ki a lakás valamelyik pontjába. Bár utóbbit talán kevésbé sikeres, hiszen valljuk be, az emberek jobban örülnek az olyan kedveskedésnek ami hasznos lehet.

Összeszedtünk néhány kisebb és nagyobb ajándékot, amit könnyedén beszerezhetsz és persze igazán magyaros és nem utolsó sorban biztosan örömet szerzel vele!

zaszloMagyar

Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Rézangyal pálinka mint hungarikum

A Rézangyal márkanév jól cseng a hazai a pálinkák között. A cég indulásánál több célt is kitűztek magunknak. Ezek közé tartozott a hazai pálinkakultúra megteremtése, ami manapság nem tűnhet olyan nagy feladatnak, ám akkoriban még nem volt olyan szigorú a pálinkaszabályozás, sok-sok olyan termék is pálinkának nevezte magát, ami sosem látott gyümölcsöt. Ebben a miliőben kezdeményezésüket sokan szélmalomharcnak gondolták, de ők rácáfoltak a kétkedőkre. Ellentétben a hazai gyártók többségével, ők egy más utat jártak be és nem rendelkeznek saját pálinkafőzdével. A világon, sok helyen alkalmazott módszert (korábbi cikkünkben írtunk a skót Whisky-ről, ami hasonlóan készül) honosítottak meg, aminek lényege a válogatás és a kóstolás. Bevallom mikor ezt megtudtam mindjárt utána néztem, hogy véletlenül nincs-e üresedés a cégnél. Szóval folyamatosan keresik és látogatják a legjobb hazai főzdéket és kóstolgatnak, majd kiválasztják és felvásárolják az általuk legjobbnak vélt főzeteket. Ezeket saját pincéikben ágyazzák, érlelik és blendelik (keverik), végül pedig értékesítik.

hungarikum ajándék

forrás: www.deluxe.hu

Egy kattintás ide a folytatáshoz….

5 kedvenc magyaros ajándékcsomagunk 5000 Ft alatt

Karácsonykor, mikor a cégek céges ajándékot választanak kollégáiknak, üzleti partnereiknek, sokszor felteszik nekünk a kérdést “Mi mit ajánlanánk?”. Általában a legfőbb szempontok az ár, az, hogy magyar termékek kerüljenek a csomagokba, illetve, hogy ne legyen se túl nőies, se túl férfias az ajándékcsomag.

Ezen elvek mentén válogattuk ki azt az öt, 5000 forint alatti magyaros ajándékcsomagot, melyeket jó szívvel ajánlunk céges ajándékozáshoz.

Kistáblás csoki és kis lekvár ajándékcsomag

magyaros ajándék 5000 ft alatt

Kistáblás csoki és kis lekvár

Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Magyaros ajándék díjnyertes termékekből

Ennek a cikknek a megírásakor nem volt nehéz dolgom, mert kínálatunkban számos díjnyertes termék van jelen. Magyar emberként is büszkeséggel tölt el, hogy ennyire magasan jegyzett, nívós italok, édességek készülnek hazánkban, melyek kivívták az itthoni és a nemzetközi elismerést is. Az vásárlók és a szakma megbecsülése egyaránt fontos, hiszen az anyagi siker mellett az erkölcsi is ugyan olyan fontos, különösen, ha hosszútávon tervez az adott cég.

Díjnyertes kézműves termékek

Szeleshát pincészet – Merlot 2011

Azt hiszem a szakmai zsűri díjai különösen nagy jelentőséggel bírnak azokban az esetekben, amikor egy fiatal vállalkozást tűntetnek ki különféle elismeréssel. Következzen néhány olyan sikeres gyártó, akik nagy tradíciók nélkül, de sok jó ötlettel, kreativitással és ambícióval törtek az élre a saját területükön. A szekszárdi Szeleshát Pincészet a 90-es évek végétől kezdte meg a működését, lépésről-lépésre növelte szőlőskertjei területeit és ezzel együtt borai kínálatát. A következetes munkának meglett a gyümölcse, hiszen 2013-ban a pincészet 2011-es Merlot-ja lett Budapest Bora. Ezt a címet a főváros ítéli oda, célja, hogy ismeretséget szerezzen a hazai minőségi boroknak és segítse azok fejlődését.

magyaros ajándék - Szeleshát

forrás: www.index.hu

Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Négy magyaros ajándék ötlet azoknak, akiknek fontos a tradíció

Nemrégiben írtunk már a hagyományosan magyar ajándékokról, de szerencsére elég sok ilyen van így egy újabb felvonást szentelhetünk ennek a témának. Ezúttal is kicsit jobban bemutatjuk a hungarikumokat, melyek nemcsak kiváló termékek, de hazánk jelképei is egyben. Nem is húzzuk tovább az időt és in medias res belekezdünk.

Pálinka

magyaros ajándék - pálinka

magyaros ajándék – pálinka

A pálinka az emberi társadalom legrégebbi itala, szerte az egész világon ismerik és kedvelik. Persze az ízek és erősségek országonként, nemzetenként változnak. Az igazán ízgazdag főzetek a Kárpát-medencébe fellelhetőek, ez elsősorban az itt termő gyümölcsöknek köszönhető. Óriási szerencsénkre a hazai klíma, különösen az alföldön, ideális a kajszi, a szilva, a cseresznye, az eper, és a körte termesztésére. A pálinka szó egyébként szlovák eredetű és gyümölcspárlatokat nevezték így régen. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Tradicionális magyaros ajándékok

Minden országnak, nemzetnek megvannak a saját ajándékozási szokásai, nincs ez másként Magyarországon sem és nem csak szokások, de léteznek tipikusan országra, nemzetre jellemző ajándékok is, melyek a történelem során kialakultak. Az úgynevezett magyaros ajándékok köréből fogunk néhányat bemutatni, ezzel segítve, ha valakinek ilyen témában szeretne meglepetést okozni.

Kalocsai paprika

magyaros ajándék - paprika

magyaros ajándék – paprika

Egy kattintás ide a folytatáshoz….

A legkeresettebb magyaros ajándék

Ha van favorit a magyaros ajándékok között, akkor az egyértelműen a bor. Jól bevált ajándék, hiszen elképesztően széles a választék így biztosan lehet találni olyat, ami a megajándékozott kedvére lesz. Épp ezért mi is számos típust, fajtát kínálunk a legjobb magyar borvidékekről. Ebben az írásban ezeket szeretnénk bemutatni.

Magyar borok a minőség jegyében

A magyar boroknak és a magyarországi bortermelésnek hosszú múltba nyúló hagyományai vannak, számos olyan család él hazánkban, akik több generáció óta végzik ezt a csodálatos szakmát, de mellettük számos újgenerációs vállalkozó is jelen van, akik nagy hozzáértéssel munkálkodnak azon, hogy létrehozzák a magyar ember legnépszerűbb italát, a bort. Ismerjük meg partnereinket és boraikat!

Bukolyi Kisfiam Cuvée 2012

Ha a Bukolyi pincészet alapítóját arról kérdeznénk, hogy mi a nehezebb, egy jól működő, hasznos és sikeres számítógép programot megírni, vagy egy sokak által kedvelt, ízletes bort megalkotni, valószínűleg jól meggondolná a választ, bár az utóbbi gyaníthatóan élvezetesebb folyamat. Az informatikusból borásszá lett Bukolyi László szenvedélye a boraiban is visszaköszön, bár a céget már fia Marcell irányítja, ő is édesapja szellemében készíti boraikat. Pincészetük Kisfiam Cuvée-je a cuvée-k legjobb hagyományait követi. Testes, gazdag, fűszeres mégis jó ivású vörösbor, illatában apró erdei gyümölcsök és fűszerek.

Bukolyi Kisfiam - magyaros céges ajándék

Bukolyi Kisfiam – magyaros céges ajándék

Egy kattintás ide a folytatáshoz….