Szamos: az egyik legnépszerűbb magyaros ajándék

A Szamos birodalom születése

Örömmel jelentjük, hogy eleget téve a rengeteg kérésnek céges-, és magyaros ajándékcsomagjainkat 2015 szeptemberétől a Szamos Marcipán termékeivel bővítjük ki.

Ha van olyan cukrászda, édesipari hálózat Magyarországon, ami nagy népszerűségnek örvend és a nevét jól ismerik szerte a pannon földön az nem más, mint a Szamos. A nagyhírű cég históriája egy szentendrei szerb kisfiúval Mladen Szavitsal (később Szamos Mátyás) kezdődött az 1900-as évek elején, aki a nagyhírű Auguszt E. József Krisztina körúti üzletében volt cukrásztanuló.

Egyszer egy dán cukrász mutatta meg a patinás műhelyben, hogy is kell kézzel marcipánból rózsát formázni. Ez annyira megtetszett a kis Mladennek, hogy nem sajnálva az időt és energiát, ezt a folyamatot a tökélyre fejlesztette, akár már álmából felkeltve is képessé vált a marcipán rózsát előállítani. Ezzel párhuzamosan megszerezte a szakmunkás képesítést és tudását több nagynevű helyen csiszolta.

1987: megnyit az első Szamos cukrászda

Első üzemét és első üzletét is 1987-ben nyitotta, a rózsa pedig a cég szimbólumává vált. Azóta a Szamos egy egész kis birodalommá alakult és már a harmadik generációját éli meg ez a sikeres családi vállalkozás. A Szamos családban sem volt mindig egyértelmű, hogy az örökölt manufaktúrában tevékenykedjenek a családtagok. Szamos Mátyás lánya matematika-fizika szakos tanárnőként került a családi bizniszbe, férje Kelényi Gyula gépészmérnökként dolgozott és sosem tervezte, hogy egyszer majd ő irányítja ezt az üzemet, ám a cégalapító őket látta a legalkalmasabbnak, ennek a feladatnak az ellátására az 1970-es évek vége felé. Az akkor váratlan és meglepő döntés jónak bizonyult, mert az 5-10 fős apró családi üzlet 500 főssé nőtt. Manapság már szinte az összes leszármazott a cégnél dolgozik, aminek a központja azóta is Pilisvörösváron található. Az egykori gépészmérnök vej ma a stratégiai felsővezető, felesége a cég arculatáért felel, nagyobbik fia termelési és kereskedelmi igazgató, öccse a gazdasági- és HR igazgató és emellett még számos és jelentős posztot a bő család tagjai töltenek be és látnak el, legyen szó a web shopról, fejlesztésekről, tulajdonrészekről.

Magyaros ajándékaink a Szamos Marcipántól

Szamos szívdesszert

Magától érthetődig, hogy egy ilyen jelentős, dinasztikus és minőségi termékeket előállító cég termékei nálunk is megtalálhatóak. Ahogy az lenni szokott ezekből szeretnénk néhányat bemutatni, a figyelmébe ajánlani. Ez az édesség egy szív formájú desszert marcipán csokoládéval mártva. Ideális lehet Valentin napon, házassági évforduló, szerelmünk, párunk születésnapján, illetve ha csak egy kis kedvességgel szeretnénk meglepni őt.

Magyaros ajándék - Szamos szívdesszert

Magyaros ajándék – Szamos szívdesszert

Marcipán burgonya

Ennél a finomságnál az egyik személyes kedvencemről van szó, ami pörkölt mandulával dúsított desszertmarcipán kakaóba hempergetve. Nagyon nem kell himnuszokat zengni róla, az összetétel magáért beszél. Természetesen ez is kapható tasakban, ha csak magunk kedvére falatoznánk, illetve sátordobozban, ha másnak szeretnénk örömet nyújtani vele.

Magyaros ajándék - Szamos marcipán burgonya

Magyaros ajándék – Szamos marcipán burgonya

 

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás