Születésnapi, névnapi ajándékötletek kategória bejegyzései

Márciusi névnapok – Eredetük és jelentésük

Még a télben vagyunk de közben már érezzük a tavasz előszelét. Korábban világosodik és később nyugszik le a nap. Elkezdődött a természet ébredése és mindezekkel együtt aktívabbá válnak mindennapjaink. Ez a hónap az ébredésé és ünneplésé. Március 8-án nemzetközi nőnap van Magyarországon, mely a nők iránti tisztelet és megbecsülés kifejezésének napja.  A nemzetközi nőnap létrehozói szerint az egyszerű, de mégis történelmet alakító nők napja, ami a nők évszázados küzdelmét eleveníti fel, melyet az egyenlő jogokért és lehetőségekért vívtak. Ezen a napon a férfiak egy kis ajándékkal vagy virággal kedveskednek a női ismerőseinek, és ebben szeretnénk a segítségükre lenni. De ezen kívül sok más jeles nap van a hónapban mely okot ad a megemlékezésre, többek között a Március 15. az 1848-as forradalom ünnepe. És mint minden hónapban, sokan ünneplik névnapjukat most is, de nézzük is meg, hogy pontosan kik és honnan ered nevük?

tulipán - pinterest.com

tulipán – pinterest.com

Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Új ajándékcsomagok nőknek 15000 Ft alatt

Ajándékcsomagok hölgyeknek 15000 Ft alatt

Mint minden évben új ajándékcsomagokkal kedveskedünk a vevőinknek és ez természetesen idén sem marad el.
Mivel több árkategóriában is vannak termékeink, ebben a bejegyzésben a 15000 Ft alatti ajándékcsomagokat mutatunk be, melyeket nőknek érdemes ajándékozni.
Szélsebesen repülnek a napok, hetek, hónapok és évek, és ezért néha előfordul, hogy megfeledkezünk azokról, akik fontosan nekünk. Ebben szeretnék segítséget adni, a lenti összeállításainkkal, melyeket különböző igények alapján készítettük el.

Ha szeretnél biztosra menni, és nem tudod pontosan minek örülne az illető, akkor jó eséllyel az lenti összeállításunk közül egy, biztosan elnyeri a tetszésedet!

Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Névnapi ajándék ötletek

Te megünnepled családtagjaid, barátaid, ismerőseid, kollégáid névnapját? Magyarországon szokás és a környező országokban is, de talán az idő előre haladtával már ritkábban ünneplik meg a névnaposokat. Vannak akik elfelejtik,  és vannak akik nem tartják számon. Úgy  gondolom ez is egy jeles nap és alkalom az ünneplésre.
Én személy szerint a családtagjaimat mindig megköszöntöm és valami kis ajándékkal kedveskedem nekik. Mindig odafigyelek a barátaim neve napjára is, hogy legalább üzenet formájában de, megköszöntsem őket. Ha találkozunk szívesen meghívom őket egy mozira, vagy fagyira, attól függ éppen milyen évszakban járunk 🙂 Te se felejtsd el a névnaposokat felköszönteni és valamivel meglepni őket! Biztosan örülnének neki és feldobnád a napjukat!

Rózsa névnapra

Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Ajándékötletek Katalin névnapra

November 25-én ünneplik névnapjukat a Katalinok. Magyarországon ez az egyik legkedveltebb női nevek egyike, ezért elég valószínű, hogy a te ismerőseid körében is akad legalább egy személy aki ezt a gyönyörű keresztnevet viseli.

Katalin napi virágküldés

Névnapra általában nehezebb ajándékot kitalálni, mint születésnapra, mert ilyenkor inkább csak jelképes ajándékot szeretnénk választani. Ha ez rád is jellemző, érdemes inkább virágcsokorban gondolkoznod, mint egy nagyobb ajándékban, ajándékcsomagban. Nőknek bátran ajándékozhatsz virágot, még akkor is, ha az illetővel nem álltok szoros kapcsolatban. Egy kolléganőnek, vagy távoli rokonnak épp úgy adható mint egy közeli hozzátartozónak. A virágnak minden hölgy örül, de vannak akik jobban kedvelik a cserepes növényt, amit gondozni tudnak, esetleg a kertbe is kiültethetnek.

Cserepes virág Katalin napra

Virágküldés

Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Mária Névnapi ajándék ötletek

A Mária név jelentése és eredete:

A Mária egy olyan Bibliai név, aminek különböző jelentéseit tartják számon, mint például: keserűség, úrnő, avagy csepp a tengerben.  Magyarországon igen gyakori volt már a középkor óta, viszont a 2000-es évekre már csak a 90. legnépszerűbb női keresztneve.

A Máriák vágynak a harmóniára az otthonukban és más társaságokban, amit meg is tudnak teremteni. Fontos számukra a család, a gyerekek, figyelmesek az emberekkel, segítőkészek, ha látják, hogy szükség van rájuk! Nehezen mondanak nemet gyermekeinek.

Híres Máriák:

Többek közt: Jászai Mari színésznő, Szepes Mária író, Törőcsik Mari színésznő, Sulyok Mária színésznő, Mednyánszky Mária asztalteniszező, és a bibliai Szűz Mária.

Mária névnapi ajándék ötletek:

Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Adrienn névnapi ajándék ötletek

Adrienn név jelentése, eredete:

Szeptember 8-án illetve március 4-én ünneplik névnapjukat az Adriennek. Ezt az igen gyakori női nevet 2009-ben több mint 29ezer nő viselte, azóta ez a szám csak nőtt. Jelentése a Velencei Hadria városából való.

Hogy mi jellemzi az Adrienneket? Amellett, hogy igen okosnak és jó üzleti képességgel megáldottnak tartják őket, ez a név felelősségteljes és családszerető személyt is takar egyben. Számukra az egyik legfontosabb dolog, hogy megteremtsék maguknak és szeretteiknek a biztos környezetet, fontos nekik az otthon. Feladataikat mindig a legjobb tudásukkal látják el, magukból a legtöbbet kihozva.

Híres Adriennek:

Szekeres Adrienn (énekesnő, dalszerző), Zsédenyi Adrienn Zséda (énekesnő,színésznő), Bende Adrienn (szépségkirálynő), Juhász Adrienn (színésznő), Pekár Adrienn (szinkronszínész, színésznő, modell), Orbán Adrienn (válogatott kézilabdázó), Pintér Adrienn (műsorvezető), Fehér Adrienn (színésznő, énekesnő).

Adrienn névnapi ajándékötletek:

Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Ádám névnapi ajándék ötletek

Ádám név elemzése:

Az Ádám egy héber eredetű bibliai keresztnév, aminek jelentése: „ember”. A 80-as években a 20 legnépszerűbb férfinevek egyike volt, 2010-es évekre pedig már a 6. egyik legkedveltebb férfi keresztneve lett. Milyen személyiség kialakulását segítheti az Ádám név? Mindenképp egy társadalmi életet kedvelő ember, aki barátságos és érdekli a többi ember. Közvetlen és emberbarát természete miatt az értékesítési területen gyakran van nagy sikere.

Híres hazai Ádámok:

Hazánkban számos hírességet tartunk számon, akik ezt a nevet viselik. Többek közt: Asbóth Ádám író, Bálint Ádám énekes, Bogdán Ádám labdarugó, Clark Ádám mérnök, Fellegi Ádám zongoraművész, Szirtes Ádám színművész, Horváth Ádám rendező, Kiss Ádám humorista, Decker Ádám vízilabdázó, Lux Ádám színész.

Ádám névnapi ajándék ötletek:

Ha van Ádám nevű ismerősöd, akkor jó, ha fejben tartod a következő dátumokat, Szeptember 9 és December 24, ekkor tartják ugyanis nevük napját. Kigondoltad már mivel lepd meg őt? Általában ha férfi nemű ismerőseim ajándékát tervezem, legtöbbször mindig valamilyen alkoholos ital jut az eszembe. Ez fantáziátlannak tűnhet elsőre, de ha kicsit is kreatív vagy 1000 féle képp különlegessé teheted a bor, sör, pálinka stb ajándékot. Ha nem vagy annyira kreatív, akkor az alábbi 3 pontból csemegézhetsz!

Ádám névnapi ajándék ötletek

Ádám névnapi ajándék ötletek

Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Novemberi névnapok – Eredetük és jelentésük

Naptárunk tizenegyedik hónapja a régi római kalendáriumban a kilencedik volt, innen ered a név: novem, ami latinul kilencet jelent. (A régi római naptárban az év márciussal kezdődött.) A székely naptár Enyészet havaként említi novembert. Az elnevezés természet változására, a lombok, a virágok, az egy nyári növények eltűnésére utal, ami azt is jelenti, hogy küszöbön már Aa tél. A régi magyar naptár Szent András havaként tartja számon az év utolsó előtti hónapját. Szent András, a híres szent – akit a szkíták térítőjének tartanak – ünnepe a november 22-23-a éjszakáján megjelenő, és innen uralkodó csillagkép, a Nyilas első dekádjának végén van. Érdekesség, hogy november egy másik antik eredetű jelképe a nyilazó, vagy nőrabló kentaur, ami szintén a Nyilast személyesíti meg. Az előzőek miatt a csillagászok e hónapot a Nyilas havaként említik.

Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Októberi névnapok – Eredetük és jelentésük

Őszhó – tartja a mondás az esztendő tizedik haváról, melynek hivatalos neve az október az antik római naptár nyolcadik havának nevéből származik. A csillagászoknak ez a “Skorpió hava”, a meteorológusok “Őszutó”-ként emlegetik, a székely naptár “Magvető havának” nevezi, míg az október régi magyar neve “Mindszent hava”, de sok száz évvel ezelőtt előfordult a “Borvető hava” elnevezés is. A népi megfigyelések szerint októberben gyakori a szép idő, ezért a vénasszonyok nyaraként, újabban indián nyárként is említik.

Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Szeptemberi névnapok – Eredetük és jelentésük

A régi római naptárban a hetedik hónap volt (“septem” = hét), s ezt a nevét megtartotta akkor is, amikor már a kilencedikké lépett elő. A székely naptárban a Földanya hava (az Avisura szerint) név alatt találhatjuk kilencedik hónapunkat. A régi magyar hagyományok szerint e hónap “Szent Mihály hava”, ami névadó főangyal 29-i ünnepére emlékeztet. Szent Mihály igen jelentős személy az angyalok között. Ő az égi seregek vezére, fejedelme, aki letaszította a lázadó angyalok vezérét, az őskígyót – aki nem más, mint maga a Sátán – a Mennyből a pokolba. Szent Mihály arkangyal nem csak harcos, a Mennyország védelmezője -fontos feladat a halottak lelkét a túlvilágra vezeti. A hónapot elődeink Őszelőnek is nevezték, mely értelmezésre, magyarázatra nem szorul. A szeptember még nyár és már ősz is, bár a csillagászati ősz csupán az őszi napéjegyenlőség napjával, szeptember 21-ével köszönt be. Ezért a csillagászok a Mérleg havaként tartják számon szeptembert az utolsó dekádjában (22-23-a) megjelenő csillagképről.

Egy kattintás ide a folytatáshoz….