Kreatív virág ötletek kategória bejegyzései

Logózható karácsonyi reklámajándék

Akik még nem kezdtek el a karácsonyi ajándékokon ötletelni, azt mondjuk, eljött az ideje!
Érdemesebb minél előbb kigondolni, mivel is szeretnéd meglepni a munkatársakat és a céges partnereket megajándékozni. Tudjuk, ez az egyik legnehezebb feladat, de ha van elképzelésed és még nem tudod pontosan hogyan állna össze az ajándék, mi segítünk! Webáruházunkban nem csak ajándékcsomagokat lehet rendelni, hanem logózható reklámajándékokat is! Ebben a bejegyzésünkben elsősorban a karácsonyi logózható ajándékokat ismertetjük, de ha ajándékcsomagot szeretnél mindenképpen, akkor itt tudsz szemezgetni a legújabb ajándékcsomagjaink közül.

Egy kattintás ide a folytatáshoz….

DIY virágdekorációk minden évszakra

“Aki a virágot szereti…

… rossz ember nem lehet”, tartja a mondás. A tavaszi nyári hónapokban kényeztethetjük szemünket és lelkünket is a legpompázatosabb virágok látványával, de az ősznek és télnek is megvannak a maga szépségei. Ma mind a négy évszakra hoztunk néhány virágdekoráció ötletet, amit DIY bárki megvalósíthat aki kedvet érez hozzá. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Csináld magad ajándékok férfiaknak

Vajon mit lehet venni egy férfinak, vagy mit lehet készíteni? Nem egyszerű kérdés, ezen mindig nagyon sokat kell gondolkodni, legalábbis nekem biztosan. Legyen az névnap, születésnap, karácsony vagy más ünnep, mindig fejtörést okoz az ajándék kitalálása. Még ha olyan jól is ismerjük barátunkat, családtagunkat, akkor sem biztos, hogy sikerül bármiféle ötlettel előállni. A szokásos ajándékok, az egy idő után unalmassá válnak.

Emlékszem egyszer vettünk édesapámnak egy nagyon minőségi kézi lámpát. Ennek már sok éve, de mai napig emlegeti, használja és imádja.  És pár éve készítettem egy karkötőt a páromnak, egyszerű fonalcérnából egy nagyon könnyű technikával készítettem és addig hordta míg le nem foszlott a csuklójáról. Örült neki és nagyon szerette, így mindenképp megéri saját kezűleg ajándékot készíteni!

Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Névnapi ajándék ötletek

Te megünnepled családtagjaid, barátaid, ismerőseid, kollégáid névnapját? Magyarországon szokás és a környező országokban is, de talán az idő előre haladtával már ritkábban ünneplik meg a névnaposokat. Vannak akik elfelejtik,  és vannak akik nem tartják számon. Úgy  gondolom ez is egy jeles nap és alkalom az ünneplésre.
Én személy szerint a családtagjaimat mindig megköszöntöm és valami kis ajándékkal kedveskedem nekik névnapjuk alkalmából. Mindig odafigyelek a barátaim névnapjára is, hogy legalább üzenet formájában, de nem felejtem el őket. Ha találkozunk szívesen meghívom őket egy mozira, vagy fagyira, attól függ éppen milyen évszakban járunk 🙂 Te se felejtsd el a névnaposokat felköszönteni és valamivel meglepni őket! Biztosan örülnének neki és feldobnád a napjukat!

Rózsa névnapra

Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Esküvői virágkavalkád

Nincs esküvő virág nélkül! Legalábbis én még nem találkoztam olyannal ahol legalább a menyasszony kezében és a vőlegény zakóján ne lett volna egy-egy virágcsokor és dísz. Vannak akik valóban minimális virágot használnak, és a dekorációt is inkább másfajta módon oldják meg, így olcsóbban és egyszerűbben díszíthetik fel a lagzira a termet! Hát való igaz, hogy a virág dekorációk macerásabbak és nem a legolcsóbb kategóriába tartoznak, de aki mégis úgy dönt, hogy ezt választja, az számtalan szebbnél szebb, mutatósabbnál mutatósabb ötlet közül válogathat!

virágba borult esküvők

forrás: pinterest.com

Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Mesés kerti dekorációk

Elérkezett a várva várt jó idő! Mindenki aki teheti a szabadidejét a kertjében igyekszik tölteni! Talán egy reggelihez a teraszon még kicsit hűvös van, de nyugodtan ebédelhetünk kint délben, ekkorra ugyanis már többnyire elég meleg van a kerti ücsörgéshez!

Ahhoz persze, hogy jól érezzük magunkat kint a saját kis kertecskénkben, nekünk kell gondoskodnunk! Itt az idő, hogy elkezdjük a kert csinosítgatását, a növények ültetését, gondozását, és elgondolkozhatunk az esetleges átalakításokon is!

Kerti díszek

Azok akik szeretnek kertészkedni, szeretik a növényeket, a természetet és igyekszenek minél hangulatosabb és szebb környezetet varázsolni maguk köré mutatunk   most néhány egyszerű, de igazán gyönyörű megoldást!

Fűszernövény tartó

Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Áprilisi névnapokhoz illő virágok

Az áprilisi névnapok között is több olyan nevet találunk, ami igen gyakori napjainkban! Ezek közül kiválasztottuk azokat a női neveket, amik nagy valószínűséggel a te ismeretségedben is előfordulnak, legalább egyszer. Mivel a női névnapra a leggyakoribb ajándék a virágcsokor, vagy cserepes virág, ezért segítségképpen megmutatjuk, melyik névhez melyik virág illik.

Leggyakoribb női nevek áprilisban

Április 18. Andrea – jelentése férfiasság

Április 19. Emma – jelentése nagyság

Április 22. Noémi – jelentése gyönyörűségem

Április 22. Csilla – jelentése csillogás

Április 30. Katalin – jelentése tiszta

Melyik névhez milyen virág illik?

Andrea – Nagy flamingó virág

virágok jelentése

forrás: tesco.hu

Egy kattintás ide a folytatáshoz….

DIY esküvői asztaldísz

Állandó olvasóink megszokhatták már, hogy gyakran mutattunk be olyan módszereket, mellyel, könnyű szerrel önök is otthon elkészíthetnek ezt-azt az esküvői kellékek közül. Ezúttal az esküvői asztali díszítésben kívánunk segítséget nyújtani, hogy ne kelljen mindent megvásárolni hozzá. Sok kifejezetten mutatós asztali dekorációt el tudunk mi magunk is készíteni az esküvőnkre, csak egy kis kézügyességre, kreativitásra és türelemre van szükség.

Csináld magad váza esküvői dekorációnak

Első díszünknél használhatnánk a régi mondást, miszerint nem minden arany, ami fénylik. Néhány szál virág egy vázában mindig szépen mutat a megterített asztalon a lagzi alkalmával. Valódi kerámia váza helyett, ami drága, használhatunk átlátszó műanyagot, üveget, de akár alumínium konzervdobozt is, amit egész egyszerűen csak le kell fújnunk porcelánhatású festék sprével. Kedvünk és ízlésünk szerint díszíthetjük, sőt apróbb díszeket is helyezhetünk el a vázáinkon, ehhez használjunk hőre puffadó festéket. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Epres örömök

Ha jó az idő májusban már friss hazai epret fogyaszthatunk, ami nem csak hazánkban, de szerte a világon elterjedt és kedvelt gyümölcs. Régóta fogyasztjuk, de ismerjük-e igazán ezt a csodálatos gyümölcsöt, azon túl, hogy lédús és finom.

Legjobb epres receptek

forrás:http://mosaiconline.hu/online/vegalomania-amit-az-eperrol-tudni-kell/

Az epernek rengeteg jótékony hatása van, amire már korábban is felfigyeltek, így nem is olyan furcsa tudnunk róla, hogy néhány évszázada még gyógynövényként tartották számon. Az első és talán legfontosabb, hogy C vitamint tartalmaz, a napi ajánlott bevitel körülbelül egy tál eperben benne is van. Nyáron napozás után is érdemes fogyasztani, hűsíti a bőrfelületet és véd a nap káros sugárzásától, a bőr felületén külsőleg is használható Az emésztésre is jótékony hatásai van és egy alacsony kalóriatartalma miatt egy fogyókúrába is beépíthető. A különleges savtartalma tudományosan bizonyítottan ellenáll a rákos sejtek szaporodásának, illetve antioxidáns hatással is bír. Az epernek számos felhasználási fajtáját ismerjük, ezekből nézzünk most meg néhányat. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Mit jelentenek a virágok? – Útmutató a virágnyelvhez

Az emberek gyakran társítják az egyes virágokat valamilyen speciális eseményhez, például Valentin-naphoz, esküvőhöz, évfordulókhoz, szülinapokhoz, de tudjuk-e, tulajdonképpen miért adjuk pont azt a virágot arra az alkalomra? Már a régi időkben is, a különböző kultúrákban, a virágokhoz jelentéseket társítottak, amelyet többnyire a növény természetes tulajdonságai alapján határoztak meg.

mit jelentenek a virágok

A vörös rózsa a szerelem jelképe

A virágok speciális nyelve, amikor kezdtek különböző elvont jelentéseket társítani hozzájuk, csupán a 18. században, Viktória királynő korában alakult ki. Ennek a korszaknak nagyon szigorú etikai-, és viselkedés kódexe volt, mely pontosan meghatározta, hogy ki és mit mondhat, így véve elejét annak, hogy bárki bármilyen tiszteletlen vagy illetlen dolgot mondjon a másik félnek.  Ekkor kezdték el a virágokat különböző jelentéssel felruházni, hogy elmondhassák azt is, amit szavakkal nem tudtak. Sok hölgynek kis könyve is volt a virágok jelentésével, hogy megfejthessék a kapott virágok mondanivalóját.

Bár a mai modern kultúra sokkal szókimondóbb és nyitottabb, mint a száz évvel ezelőtti, a virágküldés hagyománya máig fennmaradt a gondolatok és az érzelmek kifejezésének romantikus eszközeként.

Egy kattintás ide a folytatáshoz….