Csináld magad ajándék ötletek kategória bejegyzései

DIY – Ajándékok nagyszülőknek

Karácsony közeledtével egyre jobban eluralkodik rajtunk az ünnepi hangulat. Tervezzük az ünnepi menüt, feldíszítjük a házat, ünnepi terítéket kap az asztal. Mindent betölt a fahéj és szegfűszeg fűszeres illata. Vasárnaponként fellobbannak az adventi koszorúk gyertyái és megnyílnak a karácsonyi vásárok. Ezeken a vásárokon rendszerint számtalan kézműves terméket vásárolhatunk, melyek nagyon divatosak manapság. De annak sem kell elkeserednie aki nem szereti a zsúfolt tereket, bevásárlóközpontokat, mert webáruházunkban válogathat minőségi, magyar kézműves termékekből összeállított ajándékcsomagjainkból.

Karácsonyi vásár

Karácsonyi vásár – Forrás: budavartours.hu

DIY – Ajándék ötletek nagyszülőknek

A másik divatos irányzat az internet terjedésével lassan meghódítja a világot és a kreatív lelkületű felhasználók szívét. Ez a DIY azaz a csináld magad leírások. Segítségükkel ma már bármit elkészíthetünk otthon saját magunk részletes leírások és fényképes illusztrációk segítségével. Ma néhány ajándékötletet hoztam amivel a szeretett nagyszülők szívét dobogtathatjuk meg és készítésükben akár az unoka is részt vehet.

Ehető DIY ajándékok

A karácsonyi kekszek, izgalmasak, fűszeresek elkészítésük pedig irtó egyszerű. Éppen ezért nagyszerűségük a tálalásukban rejlik. Akár egy mutatós doboz, vagy szépen felöltöztetett befőttes üveg is megfelel a célnak. Díszítsük az ünnepi hangulathoz illően, akár színben akár formában köszönjön vissza a karácsony süteményünkről. A nagyi is biztos örülni fog, hogy végre nem ő süti a süteményt.

Mézes csillagok

Mézes csillagok – Forrás: erezdmagadjol.hu

Házi finomságok

Házi finomságok – Forrás: erezdmagadjol.hu

DIY ajándékok kisgyermekkel

Az apróságokat is bevonhatjuk a karácsonyi ajándékozásba, hiszen a nagyinak a kis unokája a szeme fénye. Az apró kis lábacskája, a vékony kis ujjacskája… halljuk mindig. Készítsünk tenyér vagy láblenyomatot emlékbe. Akár gipszbe vagy só-liszt gyurmába, de festékes lenyomatokat is készíthetünk. Só-liszt gyurmát bárki készíthet otthon is, mindent megtalál a konyhában. Szükség lesz 1 bögre finom, apró szemű sóra kis vízben feloldva, 2 bögre lisztre, 2 evőkanál olajra és annyi vízre amennyit felvesz a massza. Amennyiben színezni szeretnénk a masszát a festéket a vízben kell elkeverni és utána beledolgozni a hozzávalókba. Karcoljuk bele az évszámot is és, ha sikere volt az ajándéknak jövőre ismételjük meg. Érdekes lesz látni, hogyan növekszik csemeténk évről évre.

Só-liszt plakett

Só-liszt plakett – Forrás: anyakanyar.hu

Láblenyomat

Láblenyomat – Forrás: szuloklapja.hu

Festés tenyérlenyomattal

Festés tenyérlenyomattal – Forrás: pupcy.blog.hu

Csináld magad – Karácsonyi képeslap készítés

Újraéledő képeslapok…

A képeslapok a XIX. században indultak világhódító útjukra, felváltva az addig használatos levelezőlapokat. Ugyan Franciaországban már a XVII. században is használtak üdvözlő és köszöntőlapokat a posta hivatalosan csak a XIX. század végén fogadta el ezt a levelezési formát.

Manapság a technika fejlődésével már egyre ritkábban nyúlunk a postai képeslapok után, hiszen számtalan egyéb lehetőségünk kínálkozik szeretteink felköszöntésére, mint pl. az internetes képeslapküldés is.

Azonban akadnak kivételes időszakok, amikor még feléled bennünk a hagyomány iránti szeretet és előtérbe kerülnek a papír alapú képeslapok. Ilyen például a karácsonyi időszak amikor is beköszönt az alkotás időszaka.

Hajrá, csináld magad…

Csináld magad karácsonyi képeslap

Csináld magad karácsonyi képeslap – Forrás: erezdmagadjol.hu

Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Csináld magad – Fényképkeretek, fényképtartók

Emlékeink védelmében…

A technika fejlődésével, az okostelefonok megjelenésével ma már minden élethelyzetben tudunk fényképet vagy akár videót is készíteni egy egy emlékezetes pillanatról. A digitális világ lehetővé teszi, hogy emlékeinket adathordozókon tároljuk, ami praktikus, hiszen kevés helyet foglal, viszont elvesztette azt a romantikus báját, ami miatt érdemes volt leülni és végiglapozni egy fényképalbumot vagy elsétálni egy családi képekkel felöltöztetett fal előtt. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Csináld magad ajándékok férfiaknak

Vajon mit lehet venni egy férfinak, vagy mit lehet készíteni? Nem egyszerű kérdés, ezen mindig nagyon sokat kell gondolkodni, legalábbis nekem biztosan. Legyen az névnap, születésnap, karácsony vagy más ünnep, mindig fejtörést okoz az ajándék kitalálása. Még ha olyan jól is ismerjük barátunkat, családtagunkat, akkor sem biztos, hogy sikerül bármiféle ötlettel előállni. A szokásos ajándékok, az egy idő után unalmassá válnak.

Emlékszem egyszer vettünk édesapámnak egy nagyon minőségi kézi lámpát. Ennek már sok éve, de mai napig emlegeti, használja és imádja.  És pár éve készítettem egy karkötőt a páromnak, egyszerű fonalcérnából egy nagyon könnyű technikával készítettem és addig hordta míg le nem foszlott a csuklójáról. Örült neki és nagyon szerette, így mindenképp megéri saját kezűleg ajándékot készíteni!

Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Csináld magad – Esküvői köszönetajándék

Honnan is származik a köszönetajándék

A köszönetajándékok eredete több száz évre nyúlik vissza Francia és Olaszország területére. A jelentősebb ünnepek alkalmával legyen az születésnap, évforduló, esküvő, a vendéglátók apró ajándékkal küldték haza a meghívottakat. Ennek eredeti neve bonbonniere volt, ami a szó hagyományos értelmében cukorkás doboz. Az esküvő szerencsés ünnepnek számított, így a hagyomány szerint azt gondolták, ezekkel az apró ajándékokkal az ifjú pár egy kicsit átad a szerencséjéből. Az esküvői köszönetajándék bonbonnierek 5 db cukrozott mandulát tartalmaztak. Ezek a mandulák a termékenységet, hosszú életet, egészséget, boldogságot és vagyont szimbolizálták. Ha saját esküvőnkön magunk szeretnénk elkészíteni a vendégeknek a köszönetajándékot, ajánlom a cukrozott mandulát, mert az azt körüllengő mítosz, egy megőrzésre érdemes hagyomány. Hoztam néhány ötletet a csináld magad csomagolásra.

Esküvői asztal köszönetajándékkal

Esküvői asztal köszönetajándékkal Forrás: Pinterest

Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Csináld magad befőttes üveg díszítés

Lassan itt a szezonja a lekvárok, szörpök és befőttek befőzésének! Tehát hajrá, irány a piac és készítsd magad a lekvárod!  Tudjátok, hogy mi a különbség a dzsem és a lekvár között? A dzsem abban különbözik a lekvártól, hogy gyümölcsdarabokat tartalmaz, és nem olyan folyós mint a lekvár. A dzsemet főzés nélkül is lehet készíteni.

Éppen a minap jegyeztem meg, hogy a bolti lekvárok és dzsemek között nagy eltérések vannak ízvilágban és többnyire csak egy ízben kaphatóak. Én személy szerint jobban kedvelem a lekvárt, mert folyósabb és jobban kenhető. Szerintem a legtöbben Édesanyánk és Nagymamánk régi recept alapján készült lekvárjai részesítik előnyben, hiszen valljuk be, ugye milyen finomak?! De mi is büszkélkedhetünk különleges ízvilágú magas gyümölcs tartalmú lekvárjainkkal, mint például az étcsokis-konyakos meggy lekvár vagy a vaníliás fekete ribizlis lekvár, melyek ajándékcsomagjainkban megtalálhatóak.

Csináld magad ötletek lekváros üvegek díszítéséhez

Összegyűjtöttünk néhány ötletes technikát, amivel ti is egyedivé varázsolhatjátok finomságaitokat!

Elkészült lekvárjainkat, kreatívan és ízlésesen is dekorálhatjuk. Akár ajándékba is készíthetjük, egy ilyen ötlettel bárkinek örömet okozhatunk! Ha biztos akarsz lenni a sikerben akkor csináld magad!

Egy darab gyümölcsöt festékbe mártunk, és a címkére nyomjuk, mint egy pecsét vagy nyomda. Milyen egyszerű és kreatív ötlet! Akár a gyerekekkel is készíthetjük, ők biztosan élveznék ezt a nyomdázást!

 Készítsd magad - Címkedíszités

Készítsd magad – Címkedíszités

Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Vakációs ötletek rossz időre

Több cikkünkben taglaltuk eddig, mivel lehet a gyerekeket tartalmasan, hosszabb ideig lekötni, lefárasztani a nyári szünet alkalmával! Sajnos a vakáció alatt sem lehetünk biztosak abban, hogy végig napsütéses meleg idő lesz! Hiába tárazzuk be magunkat rengeteg szabadtéri játék ötlettel, ha az idő nem kedvez a kinti játéknak, akkor újra törhetjük a fejünket mivel foglaljuk le csemetéinket.

Épp ezért érdemes már előre néhány benti játék ötlettel is készülni, így ha reggel esős időre ébredünk, akkor sem kell kétségbe esni!

Vakációs ötletek rossz időre Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Vakációs programok gyerekeknek II.

A nyári szünetben a legtöbb szülőnek problémát jelent a gyerekei lefoglalása! Sokan ezt úgy oldják meg, hogy befizetik egy táborba a gyerkőcöket, így biztos, hogy érdekes szervezett programokban lesz része, és rengeteg élménnyel gazdagodik! A táborozás mellett szól az is, hogy a szülők is pihenhetnek picit otthon, amíg csemetéikre más vigyáz!

Sajnos azonban nem mindenki teheti meg, hogy a gyerekeit táboroztassa. Vannak, akiknek ez nem fér bele a keretbe! Ha te is azok közé tartozol, akik inkább otthoni programokkal kötik le utódaikat, akkor érdemes elolvasni cikksorozatunk második részét, amiben további remek saját készítésű otthoni, kerti programokat, játékokat mutatunk be! Ezekhez nem kell sok pénz és általában igen kevés időt vesz igénybe maga az előkészítés is, mégis napokra leköthetjük a gyerekeket, és garantálhatjuk a szórakozásukat! Ha tehetitek készítsétek  el közösen a játék kellékeit, az is egy remek, kreatív program lesz!

Kreatív kerti játékok

  • Kellékek: papírpohár, vízi pisztoly

ötletek a nyáriszünetre

Építs várat papírpohárból, majd kérd meg a gyerekeket, hogy vízi pisztollyal döntsék le azt! A sikeres vár rombolás után, mindig nagyobb és nagyobb várat építsetek, ezzel nehezítve a játékot! A szabály, hogy maximum 1 „tárral” kell ledönteni az egyre nagyobb várakat, úgy, hogy nem léphetnek a játékosok 1 méternél közelebb hozzá! Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Programok gyerekekkel nyári szünetre

A nyári szünetet minden gyerek örömmel és nagy lelkesedéssel várja, amikor is végre 3 hónapig nincs se lecke, se dolgozat, se felelés! A szülőknek ez már nagyobb kihívást jelent, ugyanis a munka mellett, arról is gondoskodniuk kell, hogy a gyerekeket lekössék! Azok a szülők, akik otthon tudnak lenni a vakáció alatt a gyerekekkel, könnyebb helyzetben vannak, mert így legalább szem előtt tudják tartani a gyerkőceiket. Ezen szerencsés édesanyák és édesapák részére adunk most tanácsot, milyen programokkal, csináld magad játék ötletekkel tudják lekötni csemetéiket!

Egy kattintás ide a folytatáshoz….