Dekorációs ötletek kategória bejegyzései

Virágdobozok – A virágküldés új dimenziója

Virágküldés a különlegességet kedvelőknek

Azt hiszem azt bátran kijelenthetem, hogy egy virágcsokor (legyen az gömbcsokor, cseppcsokor, kaszkádcsokor) minden formájában csodálatos. Nyilván mindenkinek megvan a maga kedvence, de ha virágot kap az ember elsősorban a gesztust értékeli, a virágok szépségét, illatát. Tehát a virágküldés szuper dolog 🙂

Virágdoboz - Vintage World

Virágdoboz – Vintage World

Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Csináld magad – Karácsonyfadíszek

Egy kis karácsonyfa történelem…

Már az ókorban is nagy tiszteletnek örvendtek az örökzöldek. A néphiedelem szerint az ablakba aggatott növényi részek, ágak megvédték az ott lakókat a gonosz erőktől, betegségtől, boszorkányoktól…

Az első karácsonyfát Németországban állították a 16. században, ekkor még gyertyákkal díszítették. A szóbeszéd szerint Luther Márton egy nap, mikor hazafelé tartott a piacon meglátott egy fenyőfát, melynek ágai között átragyogtak a csillagok. Hazaérvén meg akarta mutatni családjának az égi tüneményt, így gyertyákkal díszítette fel a fa ágait.

Most lássuk, hogyan változtak napjainkban a karácsonyfa díszítés szokásai. Egyet elárulunk: a fő irány a csináld magad 🙂

Karácsonyfa díszítés - Csináld magad

Karácsonyfa díszítés – Csináld magad Forrás: prcnews

Modern kori trendek a karácsonyfa díszítésben

Napjainkra nagyon megváltoztak a karácsonyfa állítás szokásai. Gyermekként emlékszem imádtam a fenyő illatát a szobában, a régi üvegdíszek csillogását az ágakon, a szikrázó csillagszórók fényét. A téli szünet után osztálytársaimmal vidáman ecseteltük egymásnak kinek milyen ajándékot hozott a Jézuska és milyen volt a karácsonyfa. Ez utóbbi tekintetében nagyjából ugyan az lett az eredmény. A mai háztartásokban már különböző szempontok alapján mérlegelik, mi is lenne az ideális választás… Ne hullajtsa a levelét, mert a gyerek belelép, megeszi, koszol, felborul, összetörik és számtalan más szempont is közrejátszik. Van aki a műfenyőre esküszik és van aki nem tudja elképzelni a karácsonyt a fenyő bódító illata nélkül. Közéjük tartozom én is. De mindegy is ki melyik tábort erősíti, hiszen akár örökzöld akár műfenyő, karácsonykor dísz kerül rá. Most lássuk milyen…

Csináld magad - Karácsonyi girland

Csináld magad – Karácsonyi girland Forrás: 24.hu

Csináld magad – Textil díszek

Személy szerint kedvenc hobbim a varrás, így minden évben nekiülök karácsony előtt, hogy az ünnepre felkészülve varrjak egy halom cukiságot. Ennek rendszerint az a vége, hogy a barátaim teli vannak az új kreációimmal, nekem pedig idő híján el kell mennem díszeket venni a közeli szupermarketbe. Nagyon szeretek filccel dolgozni, használatának semmi nem szab határt. Mehet kézzel, géppel, cérnával, hímzőfonallal, gyönggyel, szalaggal, gombbal amit csak találunk otthon.

Csináld magad - Mézi pár

Csináld magad – Mézi pár Forrás: szilvifoltvarras.hu

Csináld magad - Sosem romló szaloncukor

Csináld magad – Sosem romló szaloncukor Forrás: kiflieslevendula

Csináld magad - Szalagdísz

Csináld magad – Szalagdísz Forras: almaimotthona.hu

Karácsonyfadíszek a természetesség jegyében

Vannak akik az egyszerű, csillogásmentes, természetes anyagok felhasználásával készült díszítés hívei. Nekik is megvan minden lehetőségük arra, hogy saját maguk készítsék el fenyőjük díszruháját az ünnepekre. Legyen az ehetetlen vagy akár ehető termés egy kis kreativitással bármit felhasználhatunk.

Csináld magad - Tobozdísz

Csináld magad – Tobozdísz Forrás: hazimano.com

Csináld magad - Mézeskalácsok

Mézeskalácsok Forrás: life.hu

Egy kis csillogás

Akik mégis vágynak a karácsonyi üveggömbök csillogására, de egyedi motívumokat szeretnének most jól figyeljenek, mert nekik is tartogatunk ötleteket. Akár hobbiboltban kapható polisztirol gömböt is felhasználhatunk, de néhány kiégett villanykörte is válhat kedvenc karácsonyfa díszünkké, ha nem sajnáljuk az időt egy kis varázslatra.

Csináld magad - Csillámporos villanykörte

Csináld magad – Csillámporos villanykörte Forrás: lapozgass.blogspot.hu

Csináld magad - Ujjlenyomat szarvas

Ujjlenyomat szarvas Forrás: minamole.cafeblog

Csináld magad - Virággömb

Csináld magad – Virággömb Forrás: flatart.hu

Születésnapi dekoráció

Minden ember életében van egy nap, ami évről évre megismétlődik… A születésnap. Szeretteink ilyenkor előszeretettel szerveznek nekünk meglepetést, összegyűlik a család, a barátok, hogy velünk ünnepelhessék ezt a jeles napot. Élvezzük hát a figyelmet, söpörjük be az elismeréseket, gratulációkat és érezzük jól magunkat a nagy napon.

Lufi tenger

Lufi tenger – Forrás: facebook.com

Születésnapi torták

Mi az ami a születésnapról mindenkinek először az eszébe jut? Két dolog is van. Az ajándék és a torta. Most ejtsünk néhány szót a tortáról. A hagyományos torták mellett egyre nagyobb divat kisebb süteményekből, akár muffinokból összeállítani egy kompozíciót ami tortára emlékeztet. Ennek megvannak a maga előnyei, hiszen nem kell a szeleteléssel foglalkozni. Mindenki elvesz belőle egyet, vagy kettőt, ahogy alakul 🙂 A torták világában is könnyű ám elveszni, ízlésünknek megfelelően választhatunk formatortát, hagyományos tortákat, könnyű-habos-gyümölcsös tortákat vagy akár parfétortát is.

Muffintorta

Muffintorta – Forrás: sonefinedaywedding.wordpress.com

Születésnapi torta

Születésnapi torta – Forrás: foodnetwork.co.uk.

Ha nem lenne elég a sütemény…

Ha hosszabbra tervezzük a bulit, szükségünk lehet valami tartalmasabb ételre is, amivel a vendégeket megkínálhatjuk. A feladatra felkérhetünk party service-t is, de magunk is készíthetünk gusztusos kis falatkákat, szendvicseket, amit a vendégek jártukban keltünkben bekaphatnak.

Party falatok

Party falatok – Forrás: hirmagazin.eu

Születésnapi party kellékek

Egy születésnap, nem születésnap lufi nélkül. Legyen az bármilyen korosztály, néhány vagy akár több tucat lufinak minden buliban helye van. Ha vagyunk olyan szerencsések és a kertben tartjuk az összejövetelt mutatós dekorációs ötleteket találhatunk az interneten böngészve, de hoztam is párat, köztük otthon megvalósítható DIY ötletet is. Készítsünk születésnapi girlandot papírból vagy akár maradék anyagokból is. A lehetőségeknek csak a képzeletünk szabhat határt.

DIY girland

DIY girland – Forrás: designbazar.hu

Születésnapi dekoráció

Születésnapi dekoráció – Forrás: almaimotthona.hu

Lampionok

Lampionok – Forrás: lampioncentrum.hu

Ne felejtkezzünk el a frissítőkről sem

Legyen az gyermek, kamasz vagy felnőtt buli, italokra is mindenképpen szükségünk lesz. Egy borokat kedvelő ünnepeltnek akár egy boros szettet is vihetünk ajándékba, biztosan örülni fog neki. Készíthetünk jégtálat is kivájt tökből, nyáron dinnyéből, nagyon mutatós lesz az asztalon. És ha mindezekkel megvagyunk már tényleg nincs más hátra, mint élvezni a kemény munka gyümölcsét.

Vörösboros pohár

Vörösboros pohár – Forrás: 123hdwallpapers.com

Italhűtő tök

Italhűtő tök – Forrás: nlcafe.hu

Mesés kerti dekorációk

Elérkezett a várva várt jó idő! Mindenki aki teheti a szabadidejét a kertjében igyekszik tölteni! Talán egy reggelihez a teraszon még kicsit hűvös van, de nyugodtan ebédelhetünk kint délben, ekkorra ugyanis már többnyire elég meleg van a kerti ücsörgéshez!

Ahhoz persze, hogy jól érezzük magunkat kint a saját kis kertecskénkben, nekünk kell gondoskodnunk! Itt az idő, hogy elkezdjük a kert csinosítgatását, a növények ültetését, gondozását, és elgondolkozhatunk az esetleges átalakításokon is!

Kerti díszek

Azok akik szeretnek kertészkedni, szeretik a növényeket, a természetet és igyekszenek minél hangulatosabb és szebb környezetet varázsolni maguk köré mutatunk   most néhány egyszerű, de igazán gyönyörű megoldást!

Fűszernövény tartó

Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Bajuszos esküvők

Bajusz őrület

Jó néhány éve már, hogy divatba jöttek a különböző bajuszos termékek. Látjuk a ruhákon, ékszereken, telefon tokokon, és különböző vicces bulis fényképeken.  Sokan nem tudják, honnan is terjedt el ez az őrület.

bajusz őrület

forrás: www.pecsma.hu

Egy Ausztráliából indult mozgalom, ami a prosztata rákra hívja fel a figyelmet indítványozta, hogy novemberben a férfiak ne borotválkozzanak, hanem növesszék meg a bajuszukat ezzel felhívva a figyelmet a betegségre és a szűrővizsgálatok fontosságára. A bajusz ennek a mozgalomnak a jelképe, mint például a mellrák elleni kampánynál a rózsaszín szalag.

Bajuszos köszönetajándék és egyéb esküvői dekorációk

Egyre nagyobb divat mostanában az esküvőket, valamilyen téma szerint felépíteni. Ilyenkor a téma adja az esküvői dekorációt, ültetőkártyák és meghívók kinézetét, a torta és sütemények díszítését, a köszönetajándékot esetleg még a helyszínt is. Nem kellett hát sokat várni, amíg a bajusz őrület megfertőzte az esküvőket is.

Egy kattintás ide a folytatáshoz….

DIY esküvői asztaldísz

Állandó olvasóink megszokhatták már, hogy gyakran mutattunk be olyan módszereket, mellyel, könnyű szerrel önök is otthon elkészíthetnek ezt-azt az esküvői kellékek közül. Ezúttal az esküvői asztali díszítésben kívánunk segítséget nyújtani, hogy ne kelljen mindent megvásárolni hozzá. Sok kifejezetten mutatós asztali dekorációt el tudunk mi magunk is készíteni az esküvőnkre, csak egy kis kézügyességre, kreativitásra és türelemre van szükség.

Csináld magad váza esküvői dekorációnak

Első díszünknél használhatnánk a régi mondást, miszerint nem minden arany, ami fénylik. Néhány szál virág egy vázában mindig szépen mutat a megterített asztalon a lagzi alkalmával. Valódi kerámia váza helyett, ami drága, használhatunk átlátszó műanyagot, üveget, de akár alumínium konzervdobozt is, amit egész egyszerűen csak le kell fújnunk porcelánhatású festék sprével. Kedvünk és ízlésünk szerint díszíthetjük, sőt apróbb díszeket is helyezhetünk el a vázáinkon, ehhez használjunk hőre puffadó festéket. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Zöldség-virág asztali dekorációk

Kerti parti, ballagás, esetleg szülinapi buli…. mindegy milyen alkalomra készülsz, a zöldség-virágokkal biztosan nagy sikered lesz. Az elkészítésük nem igényel nagy kézügyességet, ezért bátran kipróbálhatja bárki. Mutatunk néhány példát:

Csináld magad zöldség dekorációVirágcsokor pirospaprikából:

Nem kell hozzá más, csak 4-5 erős paprika

  1. Vedd magad elé a paprikát
  2. Egy vékony késsel vágd fel hosszában
  3. Vágd ki belőle a magházat a szárral együtt
  4. Kerekítsd le a „szirom” csücskeit, majd
  5. Szúrd bele a száránál a magházat.
  6. Spenót levéllel rendezd el egy tálcán, vagy tányérban a virágokat. 🙂

 
Csináld magad zöldség dekorációVöröshagyma lótuszvirág

Az elkészítése nagyon egyszerű:

  1. A meghámozott hagymának a csúcsos része legyen felül
  2. A 3 legfelső rétegéből késsel formázd meg a szirmokat, de ügyelj rá, hogy alul egyben maradjon, különben leválnak a szirmai.
  3. A középen megmaradt résznek vágd le a tetejét, majd szúrj bele kis lyukakat, amiket megtölthetsz tojás sárgájával, vagy mustárral.

Ugye milyen élethű dekoráció? 🙂

Csináld magad zöldség dekorációTavirózsa

Talán mind közül a legegyszerűbb és legmutatósabb a hagymából készült tavirózsa.

  1. Egy meghámozott vöröshagymának miután lecsípted a csücskét, hogy teljesen kerek legyen, felülről vagdosd be úgy, ahogy a képen látható.
  2. Vigyázz, hogy alul egyben maradjon, hogy miután kihajtogattad a szirmait, azok ne essenek le.
  3. Céklalével színezd meg a végeit,
  4. Végül tedd a virágot egy salátalevélre.

Ha kedvet kaptál, próbáld ki Te is. A vendégeid imádni fogják! 🙂

Örökzöld gyertya karácsonyi díszként

Ugye mindenki oltott már el hirtelen lángra lobbanó adventi koszorút, és ugye mindenki fél attól, hogy ez újra meg fog történni vele? Találtunk egy sokkal biztonságosabb módszert, amivel könnyedén el tudjuk készíteni a karácsonyi gyertyákat, amik mégis örökzöld, ünnepi hangulatot fognak árasztani.

Örökzöld gyertya karácsonyi díszként

Örökzöld gyertya karácsonyi díszként

A karácsonyi dísz elkészítésének lépései:

Egy kattintás ide a folytatáshoz….