Mesés kerti dekorációk

Elérkezett a várva várt jó idő! Mindenki aki teheti a szabadidejét a kertjében igyekszik tölteni! Talán egy reggelihez a teraszon még kicsit hűvös van, de nyugodtan ebédelhetünk kint délben, ekkorra ugyanis már többnyire elég meleg van a kerti ücsörgéshez!

Ahhoz persze, hogy jól érezzük magunkat kint a saját kis kertecskénkben, nekünk kell gondoskodnunk! Itt az idő, hogy elkezdjük a kert csinosítgatását, a növények ültetését, gondozását, és elgondolkozhatunk az esetleges átalakításokon is!

Kerti díszek

Azok akik szeretnek kertészkedni, szeretik a növényeket, a természetet és igyekszenek minél hangulatosabb és szebb környezetet varázsolni maguk köré mutatunk   most néhány egyszerű, de igazán gyönyörű megoldást!

Fűszernövény tartó

Ennél “egyszerű de nagyszerű”-bb megoldással még nem találkoztam 🙂 Csupán egy raklap kell hozzá, amit oda rögzítünk egy falhoz, hogy stabilan megálljon, ne dőljön fel a széltől! Ahogy a kép is mutatja, ültessünk minden léc alá különböző fűszernövényt. A feketére lefestett lécekre fehér krétával kézzel rá is írhatjuk a növények nevét! 🙂

Kerti tavacska

kertrendezés

forrás: pinterest.com

Ez a kerti tó első ránézésre rabul ejtett! Halakat ugyan nem fogunk tudni tartani benne, de amennyire egyszerű elkészíteni, annyira mutatós a végeredmény!

kerti tó

forrás: pinterest.com

Egy műanyag tálat ássunk a földbe, tegyük tele nagy színes kavicsokkal és engedjük tele vízzel! Körülötte különböző kövekkel, kavicsokkal tudjuk dekorálni!

Ültess üveg palackba

kerti dekoráció

forrás: pinterest.com

Egy eldobott üveg palack is lehet dekoráció, ha ügyesen kihasználjuk adottságait! Ültessünk bele néhány igénytelenebb növényt, majd helyezzük el a kertben valahol a földön, vagy akár fel is lógathatjuk, mint ahogy az az alsó képen is látszik!

dekorációs ötletek a kertbe

forrás: pinterest.com

Csináld magad kaspó

varázslatos kerti növények

forrás: pinterest.com

Egy használt gumikesztyű, egy kis beton és máris kész a kerti kéz alakú virágkaspó!

diy kerti dekoráció

forrás: pinterest.com

Töltsd meg a kesztyűt betonnal, és helyezd el egy tálban néhány rongyon, mintha a két tenyér éppen tartana valamit. Ha megkötött a beton, óvatosan vágjuk le a kesztyűt a kezekről. Nincs más dolgunk mint a tenyérbe ültetni a növényeket.

csináld magad kerti dísz

forrás: pinterest.com

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás