DIY esküvői asztaldísz

Állandó olvasóink megszokhatták már, hogy gyakran mutattunk be olyan módszereket, mellyel, könnyű szerrel önök is otthon elkészíthetnek ezt-azt az esküvői kellékek közül. Ezúttal az esküvői asztali díszítésben kívánunk segítséget nyújtani, hogy ne kelljen mindent megvásárolni hozzá. Sok kifejezetten mutatós asztali dekorációt el tudunk mi magunk is készíteni az esküvőnkre, csak egy kis kézügyességre, kreativitásra és türelemre van szükség.

Csináld magad váza esküvői dekorációnak

Első díszünknél használhatnánk a régi mondást, miszerint nem minden arany, ami fénylik. Néhány szál virág egy vázában mindig szépen mutat a megterített asztalon a lagzi alkalmával. Valódi kerámia váza helyett, ami drága, használhatunk átlátszó műanyagot, üveget, de akár alumínium konzervdobozt is, amit egész egyszerűen csak le kell fújnunk porcelánhatású festék sprével. Kedvünk és ízlésünk szerint díszíthetjük, sőt apróbb díszeket is helyezhetünk el a vázáinkon, ehhez használjunk hőre puffadó festéket.

Csináld magad esküvői lampion

Minden esküvői asztalon jól mutathat egy lampionszerű dísz, ami tényleg fillérekből összehozható, elkészítésének nehézségét mondjuk közepesnek, de az eredmény és az élmény, amit nyújt, nagyon megéri. Elsőként vételezzünk egy léggömböt vagy ismertebb nevén egy lufit. Szükségünk van még háztartási búzakeményítőre, vagy tapéta ragasztóra, ez gyakran van otthon, mert a tapétázásból mindig marad egy kevés, most végre felhasználhatja. Bármilyen zsíros krém, esetleg vazelin. Továbbá kell egy éles olló, tetszés szerinti színes fonal.

Fújjuk fel a lufit körülbelül sárgadinnye nagyságúra, majd bekenjük a krémmel és a fonalat beáztatjuk a keményítőnkbe, illetve a ragasztónkba. Ha kellően megszívta magát elkezdjük a lufira feltekerni, majd egy napig hagyjuk száradni, kötni. Az idő elteltével valahol szúrjuk ki a léggömböt és távolítsuk el a létrejött fonalgömb belsejéből.

Gyertyatartó esküvői asztaldekorációnak

Ötleteink sorában szerintem a leggazdaságosabb következik, ehhez nem kell mást vennünk, mint annyi gyertyát és annyi szál virágot ahány vendégünk lesz az esküvőn. A gyertyatartókat boros-, vagy pezsgős-, lényeges, hogy mindenképpen talpas poharak adják majd. Ezt egy valamire való vendéglátóhely biztosítja nekünk, ha a használati poharakon túl igényeljük. A virágaink szárát teljesen levágjuk, majd a virágfejeinket a poharakba helyezzük azokat felfordítva és végül a gyertyákat a poharak talpaira helyezzük. Nézzünk utána, hogy milyen poharat adnak majd, és a talp méretéhez mérten vásároljunk gyertyát, inkább kisebb átmérőjű és nem túl magas gyertyákban gondolkodjunk. Ennél egyszerűbben elkészíthető csináld magad esküvői asztaldíszt, ami ennyire hangulatos nem nagyon fogunk találni.

Akiknek az előző esküvői csináld magad asztaldíszünk tetszett, az most a mennyországban fogja érezni magát, pedig csak egy keveset változtatunk az előző dekorációs elemen. Ugyan úgy, mint az előbb a megfelelő számú gyertyát és virágot kell vételeznünk. Poharakra is megint szükség van, de ezúttal henger formájú poharakra és úgynevezett úszógyertyákra van szükség, akkorákra, amik a poharainkba bele fognak férni. Elsőként a virágokat vágjuk vissza, annyira, hogy csak a virág fejek maradjanak meg. A poharakat töltsük meg körülbelül háromnegyedéig vízzel, majd helyezzük bele a virágfejeket a töltött poharakba. A gyertyákat helyezzük a pohárba, majd gyújtsuk meg őket. Érdemes a szerint virágot választani, hogy passzoljon az asztal és az esküvői dekorációi közé.

A végére csak annyit javasolnék férfi társaimnak, hogy nyugodtan hagyjuk a kedvesünket kibontakozni ilyenkor, és bátran támogassuk, segítsünk neki, hiszen az asztali díszítés elkészítése remek program lehet mindkettőnknek. Korábbi cikkeinkben már mutattunk néhány ötletet saját készítésű köszönetajándékra és ültetőkártyákra amivel további költségeket spórolhatunk meg a nagy napra.

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás