Üzleti ajándék: Különleges magyaros ajándék ötletek

Előző bejegyzésünkben bemutattuk azokat a magyaros ajándékokat, melyeket mindenki ismer és kedvel. Régóta kultúránk részét képezik, kedvelt ajándék mind honfitársaink, mind külföldi ismerőseink körében. Ilyenek a paprika, pálinka, tokaji aszú és sok más finomság.

Azonban van az itthon készült finomságoknak egy új vonala, melyet szintén érdemes górcső alá venni. Ezeket nevezzük mi különleges magyaros ajándékoknak. A hazánkban bekövetkezett gasztronómiai robbanásnak köszönhetően már egyre több kézműves termelő van, akik akár hazai, akár külföldi alapanyagokból olyan különleges ízvilágú termékeket alkotnak, melyekre méltán büszkék lehetünk és bátran ajándékozhatunk nekik, mint magyaros ajándék.

Nézzük, mik ezek a finomságok!

Ízesített mézek

Méz ajándékba

Méz ajándékba

Bár a méz, elsősorban az akácméz, tradicionálisan magyaros ajándék, a chili szálakkal tarkított változatra biztosan mindenki felkapja a fejét és szeretné megkóstolni. Emellett a különlegesség mellett kínálunk még levendulás selyemfűmézet és vaníliás hársmézet is ajándékcsomagjainkban, de akár összecsomagolva díszdobozban is.

 

Csokoládék

Ha magyaros ajándékon gondolkozunk, nem  a csokoládé lesz az első dolog ami eszünkbe jut, pedig ez az egyik olyan terület, ahol egyre több olyan kézműves gyártó dolgozik hazánkban, akik nemzetközi viszonylatban is megállják a helyüket. Az ő finomságaikból válogattunk össze több ínyenc ajándékot.

Kézműves étcsokoládé pisztácia-, és meggy feltéttel

Ajándék csokoládé cégeknek

Kézműves csokoládé ajándékba

Bár az úgynevezett szórt, feltétes kézműves csokoládéból egyre többet találni a piacon, ez a legelegánsabb és legharmonikusabb márka. A kivitelezése szemet gyönyörködtető, elegáns a felhasznált alapanyagok minősége pedig első osztályú. Szalaggal átkötve már önmagában is egy elegáns ajándék.

 

 

Fahéjas tejcsokoládéval bevont piemonti mogyoró

Magyar kézműves termék

Magyar kézműves termék

Egyetlen alapanyag sem magyar, de egészen hazánkig kellett utazniuk ahhoz, hogy egy ilyen feledhetetlen kombinációt alkossanak együtt. A házasítás olyan jól sikerült, hogy 2014-ben Chocolate awards silver díjat kapott a termék. A Karácsony szerelmeseinek kötelező választás!

Extravagáns lekvárok

Lekvár ajándékba

Lekvár ajándékba

A lekvár sem új finomság, de az olyan íz-kombinációkkal, mint az étcsokoládés-konyakos meggy, a vaníliás feketeribizli vagy az étcsokoládés-marcipános körte még biztosan kevesen találkoztak. Szintén magyar különlegesség a borzselé, mely úgy készül, hogy vörösbort fűszerekkel összefőznek és bezselésítenek. Sajtok remek kísérője.

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás