Ötletes saját készítésű Valentin napi ajándékot keresel a barátodnak? Készíts neki baconből rózsacsokrot. Kreatív, szellemes és nem utolsó sorban nagyon finom! Garantáljuk, hogy bármelyik pasit leveszi a lábáról és még azok is megszeretik a Valentin napot, akik eddig ódzkodtak tőle.
Hogyan készül?
Kell hozzá jó pár szelet bacon, fogpiszkáló és egy olyan tepsi, melyre tudsz tenni rácsot. A rácsra kerülnek majd a „rózsafejek” és a tepsi fogja fel a lecsöpögő zsírt.
Végy egy szelet bacont és tekerd fel, jó szorosan. A legtöbb baconnek van egy húsos és egy zsíros széle. A húsos rész kerüljön felülre. Ha a bacon vége esetleg furcsa alakú és nem egyenes vágd le a felesleges részt egy ollóval.
Végy két, előzőleg vízbe áztatott fogpiszkálót, és tűzd meg a rózsabimbó alját (a zsíros részt!) a képen látható módon. Igyekezz úgy csinálni ezt, hogy fogpiszkálók a rózsa széléhez és egymáshoz is a lehető legközelebb essenek. Elvileg az egész művelet kivitelezhető fogpiszkálók nélkül is, de így biztos, hogy nem tekeredik le a bacon sütés közben.
Béleld ki a tepsi alufóliával, tedd rá a rácsot és helyezd rá az elkészül darabokat. A rácson sütésnek az is az előnye, hogy az alja is egyenletesen sül és nem a zsírban ázik.
Tedd 200 fokos sütőbe 20-30 percre, vagy amíg a zsír ki nem sül belőlük és szép aranysárgák nem lesznek a szalonnatekercsek.
Hagyd kihűlni őket és következhet a csokor összeállítása. A legtöbb 100 forintos boltban kapható selyemvirág. Egy ilyen csokorra lesz szükség a rózsák összeállításához. A lényeg, hogy olyat válassz, ahol a virágok könnyen leszedhetők és nem ragasztva vannak.
Szedd le a rózsákat és illeszd a helyükre az új bimbókat. Minél nagyobbak a virágú művirágot választottál, annál stabilabb lesz az új csokrod.
Ezután már nincs más dolgod, mint vázába tenni és várni mit szól az ehető meglepetéshez az ház ura. 🙂 Ha esetleg mégis túl nehéz a rózsák feje, el is fektetheted a virágokat. A siker így is garantált.
Forrás: www.ourbestbites.com
You must be logged in to post a comment.