Epres túrógombóc recept eper imádóknak

Itt az eperszezon, ami alkalmat ad az eper kedvelőinek, hogy minél több különleges receptet kipróbálhassanak. Mi most a kedvenc epres különlegességünket osztjuk meg veletek, és arra sarkallunk mindenkit, hogy próbálja velünk együtt elkészíteni, mert megéri! 🙂 Készíts például ilyet a születésnapi meglepetés mellé és a siker biztosan nem marad el!

Epres túrógombóc recept

Epres túrógombóc recept

A gombóc hozzávalói:

  • tehéntúró: 50 dkg
  • tojás 2
  • cukor 4 evőkanál
  • vaníliás cukor 1 csomag
  • búzadara 4 csapott evőkanál
  • csipet só
  • kókuszreszelék 10 dkg
  • eper 25 dkg

Öntet hozzávalók:

  • eper 25 dkg
  • cukor 10 dkg
  • fél citrom leve, és reszelt héja

Elkészítése:

A gombócokat ugyanúgy készítjük el, mint a hagyományos túrógombócot: Az összetört túrót, összedolgozzuk a tojásokkal, és belekeverjük a cukrot, vaníliás cukrot, csipet sót, és búzadarát! Jól összekeverjük majd az egészet a hűtőbe tesszük egy órára!

Ha letelt az egy óra vizes kézzel gombócokat formázunk, amiknek a közepébe egy-egy eper kerül.

Enyhén sós vízben főzzük addig, amíg a gombócok a víz felszínre jönnek! Ekkor szedjük ki egy tálba, és forgassuk bele a kókuszreszelékbe.

Eperöntet elkészítése:

Az öntethez az epreket kicsumázzuk, majd egy tálban összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk a fél citrom levét, és reszelt héját! Kis lángon főzzük, amíg el nem éri a megfelelő sűrűséget!

Az öntetet hűtsük le, majd tálaljuk a gombócokkal!

 

Forrás: Aledakonyhaja.blogspot.hu

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás