Mária Névnapi ajándék ötletek

A Mária név jelentése és eredete:

A Mária egy olyan Bibliai név, aminek különböző jelentéseit tartják számon, mint például: keserűség, úrnő, avagy csepp a tengerben.  Magyarországon igen gyakori volt már a középkor óta, viszont a 2000-es évekre már csak a 90. legnépszerűbb női keresztneve.

A Máriák vágynak a harmóniára az otthonukban és más társaságokban, amit meg is tudnak teremteni. Fontos számukra a család, a gyerekek, figyelmesek az emberekkel, segítőkészek, ha látják, hogy szükség van rájuk! Nehezen mondanak nemet gyermekeinek.

Híres Máriák:

Többek közt: Jászai Mari színésznő, Szepes Mária író, Törőcsik Mari színésznő, Sulyok Mária színésznő, Mednyánszky Mária asztalteniszező, és a bibliai Szűz Mária.

Mária névnapi ajándék ötletek:

Házi készítésű illatos fürdőbomba

Saját készítésű ajándékkal szeretnéd meglepni névnapján Mária ismerősödet? Megmutatjuk a legegyszerűbb alapanyagokból elkészíthető fürdőbomba „receptet”. A legtöbb hozzávalót valószínűleg megtalálod otthon: szódabikarbóna (100g), citromsav (50g), keményítő (50g), olíva olaj (30g), ételfesték (kb 4 csepp), illóolaj és egy 3-4 cm átmérőjű műanyag gömbforma, amit hobbiboltban kb. 200 ft-ért megvehetsz.  Az elkészítése olyan, mint egy sütemény tésztájának a kikeverése, egy tálban alaposan összedolgozod az alapanyagokat, belecsepegteted az illóolajat, majd a műanyagformával kis golyókat készítesz. Tedd az elkészült formákat egy tálcával olyan helyre, ahol biztosan nincs pára, hogy jól ki tudjon száradni, majd csomagold átlátszó celofán papírba egyesével.

Ha fokozni szeretnéd, díszítheted a golyókat az illathoz passzoló szárított virággal, vagy keverheted a színeket, hogy még vidámabb legyen, esetleg a gömbforma helyett használhatsz egyéb formát is, pl szilikonos bonbon, vagy süteményformát.

Virágküldés Mária napra

Őszi névnap alkalmából az egyik legjobb választás a “Pihenés” névre keresztelt vidám őszi színekben pompázó rózsával összekötött csokrunk. Lepd meg Mária ismerősödet egy csokorral, amit a Te üzeneteddel együtt futár visz házhoz, hogy maximális legyen a meglepetés!

Virágküldés névnapra

Virágküldés névnapra

Ajándékküldés Mária napra

A virágküldésnél csak egy piros masnival átkötött ajándékcsomag tud nagyobb meglepetést szerezni! Ha még nem próbáltad a névnapi köszöntésnek ezt a formáját, akkor tegyél egy kísérletet Mária névnap alkalmából és lepd meg úgy, ahogyan biztosan nem számít rá!

Ez alkalomból készítettük el a „Hölgyeknek Ajánljuk” (csoki, forró csoki és lekvár) ajándékcsomagunkat, amibe csupa magyar készítők által készült édes finomságokat tettünk.

Ajándékcsomag rendelés nőknek

Ajándékcsomag rendelés nőknek

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás