Exkluzív ajándékok csokoládéból

Hogy a csokoládét csak enni lehet? Dehogy! Fantasztikus és elképesztő ajándéktárgyak, szobrok, és műalkotások is készülnek belőle! Íme!

Számos csokoládéművész lett világhírű meghökkentő alkotásával, melyek között az Eiffel torony kicsinyített másától kezdve Mona Lisa karcolaton át a csokoládé ruhakollekciókig sok minden megtalálható.

A megszólalásig hasonlít az eredetire

Thomas Schnetzler csokoládémester fantasztikus női táskát alkotott a Lindt egyik üzletének megnyitójára. A vitrinbe zárt dísztárgy olyannyira élethűre sikerült, hogy senki nem akarta elhinni, hogy a táska nem bőrből, hanem csokoládéból készült. Pedig igen! Minden apró részlet, a pántoktól kezdve a csatokon át kizárólag csokoládé alapanyag felhasználásával készült.

női táska csokoládéból

kép forrás: http://cherriemoore.files.wordpress.com

A Mona Lisa csokoládé karcolata

Egy igaz mesterművet, egy valódi műkincset alkotott egy tokiói séf, aki Leonárdo egyik legismertebb festményének készítette el csokoládé karcolatát. A különleges alkotást a boldog tulajdonos, Setsuko Hara, a Mary’s Chocolate cég elnöke mutatta be a tokioi Salon du Chocolat kiállításon. A portré valójában egy dombormű, mely élethűen adja vissza a festményen ábrázolt Mona Lisát.

Mona Lisa portré csokiból

Csokoládéból épített Eiffel torony

Természetesen Párizsban készült el a világ első csokoládé Eiffel tornya, melyet a 14. Párizsi Csokoládé Vásáron mutattak be. Azóta is nagy hagyománya lett Franciaországban az Eiffel torony csokoládé másának elkészítése, melyeket különböző gasztronómiai eseményeken és kiállításokon néha megcsodálhat, vagy akár meg is kóstolhat a közönség.

csoki eiffel torony

kép forrás: http://www.worldculturepictorial.com/blog/content/comfort-food-14th-chocolate-show-opens-paris-with-400-exhibitors-140-chocolatiers-around-wor

Csokoládé a csokoládédobozban

Exkluzív ajándéktárgy lehet egy csokoládéból készült díszdoboz, melybe bármilyen apró ajándéktárgyat elrejthetünk. A doboz teljes egészében ehető, még a szalagdísz is étcsokoládéból készült, a virágok pedig marcipánok. Az ehető díszdobozba stílusosan helyezzünk pár bonbont is, hogy teljes legyen a meglepetés.

Csokoládé a csokoládédobozban

kép forrás: http://www.debrand.com/shop/product_detail.cfm?lsku=3142&loption_id=7968&lsubcat_id=23

Rabanne „Choholate dress” kollekciója

A spanyol származású Paco Rabanne megalkotta a fantasztikus „Chocolate dress” kollekcióját, melyet egy exkluzív divatbemutatón mutatott be a nagyközönségnek. A különleges bemutatón a modellek egytől egyig csokoládéból készült öltözetekben vonultak végig a kifutón. A divatguru természetesen nem hétköznapi viseletként alkotta meg ehető kollekcióját, csak egy kreatív művészi önkifejezésnek szánta.

 Choholate dress

kép forrás: http://instylefashionone.com/paco-rabanne-chocolate-dress/

Logózott kézműves bonbon

Bár nem ennyire extravagáns ajándék, mégis igazán különleges meglepetés lehet a logózott bonbon. Az újszerű gyártási technológiának köszönhetően bármilyen írás, grafika könnyedén rávarázsolható a csokoládé felületére. Akár céged logója is. Ezáltal ez az egyszerű édesség, máris különleges céges ajándékká válik.

Logózható bonbon

Logózható bonbon

 

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás