Vágott virágok – melyiket válasszam?

Szereted a vágott virágokat, de sajnálod, hogy hamar elhervadnak a lakásban? Akkor segítségedre lehetünk, hogy mely típusokat érdemes választani. Mi nők szeretjük az otthonunkat színes, illatos virágokkal díszíteni, hiszen pozitív hangulatot sugároznak, inspirálnak és motiválnak is minket. Kellemes érzéssel töltenek el, jó rájuk nézni és mosolyt csalnak az arcunkra. Ugye, te is általában alig várod már, hogy friss virággal dobd fel a lakást, illetve a hangulatod? Igen ám, de ekkor eszünkbe jut, hogy hamar elhervadnak és akár le is törheti kezdeti lelkesedésünket az friss virág megvásárlásának gondolata. Most már nem kell aggódnod, van tippünk, hogy milyen virágokat érdemes kiválasztanod, hogy sokáig ékes tárgya legyen a szobának!

Vágott virágok vázában - by pinterest

Vágott virágok vázában – by pinterest

Vágott virágok

Ha már nem másnap szeretnél új virágot vásárolni, megmutatjuk mely vágott virágok fognak hosszan tartóan megmaradni a lakásban. Fontos, hogy mindennap cserélni kell a vizüket és megvágni a szárukat, így fognak minél tovább pompázni a vázában! A víz mindenképpen hideg legyen és a szárából fél – egy centit érdemes vágni minden alkalommal. Ne tartsuk meleg helyen és az elszáradt részeket vegyük ki amint lehet.

Szegfű

Szegény elfeledett szegfű.. pedig Anyák napján igen kapós szokott lenni! Azonban a szegfű két vagy akár három hétig is kitarthat a vázában!  Gyönyörű árnyalataik tökéletesen illenek a legtöbb lakberendezéshez.

Kardvirág

Mikor volt az utolsó alkalom, mikor ilyen varázslatosan színes virágok kerültek az otthonodba? Valószínűleg régen, pedig megérdemelné! Ha megfelelően gondoskodsz róla, általában egy-két hétig is kitartanak.

Krizantém, avagy margitvirág

Tudtad, hogy a kisebbek akár két-három hétig is eltarthatnak, ha vágják? Érdemes hűvösebb helyen tartani, így sokáig friss marad! Ha kedveled ezt a virágot és szeretettednek is feldobnád a napját vele, akkor jószívvel ajánljuk „Bohém” névre hallgató csokrunkat, mely Anyák napjára is tökéletes választás lehet.

Bohém csokor

Bohém csokor

Hagyományos liliomok

Lehet, hogy nincs hosszú élettartama, mint a krizantémnak, még mindig jó választás, mert akár két hétig is tarthatnak. Én nem mellesleg csodálatosan finom illatjuk van! Szárát érdemes ferdén vágni.

Dália

Akár egy hétig is eltarthat ez a gyönyörűség otthonodban!

Vágott virág - Dália

Vágott virágok – Dália

 

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás