Milyen cserepes virágot válasszunk?

A virágküldés már számos alkalommal könnyítheti meg az ajándékozást azoknak, akik szeretteiktől messze élnek! A születés és névnap, anyák napja, nőnap vagy Valentin nap, esetleg ballagás vagy részvét nyilvánítás mind-mind olyan alkalom, amikor egy szép virággal megajándékozhatjuk a másikat!

Egy gyönyörű színes virágokból összeállított vidám csokorral is meglephetjük az ünnepeltet, de ha tartósabb ajándékot keresel, akkor érdemes inkább a cserepes virágok között válogatni! Az alábbiakban bemutatunk két olyan virágfajtát, ami ideális választás virágküldéshez, ha szeretnéd, hogy az ajándékod sokáig szerezzen örömöt!

Azálea

Az Azálea sok helyen, mint a nőiesség jelképe, szimbóluma szerepel! A mértéktartás a féltés és a szenvedély kifejezője, tehát kiváló választás lehet szeretteidnek, ha cserepes virágot küldenél, ajándékoznál!

Cserepes virágküldés Budapesten

Bár gyönyörű virága, üdesége miatt remek ajándék minden alkalomra, mégis azt javasoljuk, hogy mielőtt elküldenéd valakinek, vedd figyelembe, hogy gondozása nem egyszerű! Ha olyannak küldöd, aki szeret kertészkedni és ért a virágokhoz, annak nyugodt szívvel ajándékozhatod, biztosan örömét leli majd a gondozásában!

A jól ismert Rododendron bokor szobai változata az Azálea, fehér, rózsaszín, piros, lila és cirmos színekben pompázik! Sajnos a nemesített szobai virág a fűtött meleg szobát nem viseli jól, így lakásba csak akkor ajánlott tartani, ha van hűvös hely, vagy egy erkély ahova ki lehet tenni!

A fentiekben, amikor arról beszéltünk, hogy gondozása nem egyszerű, ott kezdődik, hogy a legfőbb igénye, hogy világos helyre tegyük, de figyelni kell arra is, hogy a nap ne érje sokáig, mert azt nem viseli jól. Sötét helyen pedig egyáltalán nem virágzik! Ha túl meleg helyre tesszük, nagyon hamar ledobja a bimbóit, a megfelelő hőmérséklet a 15-17 C fok.

Öntözéshez használjunk lágy vizet, ha ez nem megoldható, akkor érdemes felforralt majd lehűtött vízzel bőségesen locsolni!

A virágküldés előtt, amennyiben cserepes virágot választasz, mindenképp javasoljuk, hogy a választott virágról gyűjts néhány információt! A fent leírtak már elegendőek ahhoz, hogy a megajándékozott életben tudja tartani a virágot, esetleg ha komolyabban érdekli a gondozás, még rengeteg tippet találhat az interneten, esetleg virággondozási könyvekben!

Harangvirág

A tavasz egyik kedvenc virága. Az örökké tartó imádat és odaadás szimbóluma, tehát egy szerelmes üzenettel akár még Valentin napra is kiváló virág ajándék, de édesanyádat is nyugodtan megajándékozhatod vele május 1-én.

Kaspós virág rendelése Budapesten

A Harangvirágot nyugodtan ki lehet ültetni a kertbe, ott még inkább jól érzi magát, mint a lakásban! Ehhez keressünk egy olyan részt odakint, ami napos, vagy félárnyékos! Igazán gyorsan terjedő növény, úgyhogy vigyázni kell vele, nehogy kiszorítsa a többi virágok a kertünkből!  Miután elvirágzott, szükséges a visszavágni, hogy jövőre újra szépen virágozzon az udvarunkon.

Akiknek nincs lehetőségük kiültetni, azok cserépben az erkélyre is kitehetik, ott is remekül fogja magát érezni!

Az elnyílt virágokat rendszeresen csipegessük le, így hosszabbíthatjuk meg a virágzását! Figyeljünk arra, hogy a virágzás alatt sose száradjon ki teljesen a földje! Szereti a sok vizet, locsoljuk meg minden nap bő vízzel! Második évben nyugodtan adjunk neki tápoldatot is.

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás