Lila virágok – az év színe

Már február van, hamarosan elhagy minket a téli hideg és bízunk benne, hogy a március sok napsütéssel vár bennünket. Ennek hírhozója a hóvirág, hiszen tudjuk, hogy ez a kedves virág a jó idő érkezését hirdeti.

Lila virágok - ibolya

Lila virágok – ibolya

A hóvirág nagyon sokáig nőnapi köszöntés egyik legkedveltebb figyelmessége volt, de sajnos ma már védett növény, így már nem találkozhatunk vele a virágosoknál. Hagymáját viszont lehet vásárolni, így kertedbe ültetve mindig gyönyörködhetsz bennük, vagy egy erdei kirándulás alkalmával találkozhatsz velük. A tavasz első apró kedvence a hóvirág után az ibolya, melyek csokorba szedve kedves nőnapi ajándék. A virág sokféle szimbólummal büszkélkedhet, mint például a középkorban a tisztaságot és a hűséget, szerénységet jelképezték ezek a virágok, ma a szeretetet, ártatlanságot és örömet jelképezik.

 

Az év színe: ultraibolya

Új év, új színek és elmondhatjuk, hogy a 2018-as évnek az egyik legszuperebb színét választotta az amerikai Pantone cég, az ultraibolyát. A lilát mindig is misztikus dolgokhoz kötöttem, így a fejemben ezt a színt a művészethez, kreativitáshoz párosítom. Bár ez a szín megosztó tud lenni, azért azt lehet róla mondani, hogy erősen energiával teli.

Lila virágok

A virágok üzenetet hordoznak, kifejezik az ajándékozó gondolatait és érzéseit. Egy korábbi cikkünkben már írtunk különféle virágok jelentéseiről, melyet itt tudsz megtekinthetni.
A lila, igazán gyönyörű szín a virágok birodalmában, így mutatunk néhány olyan fajt mely ebben a színkategóriában megtalálható. Ha esetleg ajándékként, vagy esküvőre tervezel ebben a színvilágban, akkor segítségedre lehet ez a néhány tippünk.

Orchidea

Ez egy fantasztikus hír az orchidea szerelmeseinek, hiszen a lila többféle árnyalatában is megtalálható ez az egzotikus növény. A lágy lila színtől egészen az intenzív, mély lilás kékig. A lila orhideák nem csak elegánsak, de a csodálatot és tisztelet jelképezik.
Ára: 15 490 Ft*
Itt tudod megrendelni.

orchidea cserépben

orchidea cserépben

Tulipán

Rengeteg színben elérhető a tulipán és természetesen ez alól a lila sem kivétel.  A tulipán bájos virág, nem véletlen, hogy oly sokan kedvelik ezt a tavaszi szépséget. Anyák napjára is nagyon kedvelt ajándék.
20 szálas tulipán csokor ára: 17 990 Ft*
Itt tudod megrendelni.

Tulipán csokor

Tulipán csokor

Hortenzia

Ebből a kellemes illatú virágból, csodaszép esküvői csokrok és dekoráció készül. Nem véletlen, hogy sok virágos és menyasszony kedveli ezt a ’pompom’ alakú növényt.

Hortenzia - lila virágok

Hortenzia – lila virágok

* Az árváltozás jogát fenntartjuk!

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás