Virágküldés Anyák napjára – Idén válassz egy gyönyörű cserepes virágot!

Cserepes mini rózsa

Cserepes mini rózsa

Nemsokára itt van Anyák Napja, ez az egész világon ünnepelt nap. Ilyenkor minden gyerek igyekszik, hogy meglepje valami széppel, valami kedvessel az anyukáját.  Sokszor ez egy gyönyörű csokor virág, mellyel biztosan örömet szerzünk édesanyánknak.

Ha idén is virágot adnál, de szeretnél egy kis változatosságot, válassz cserepes növényt. A cserepes növények egyik előnye, hogy ha rendszeresen és megfelelően ápolják, nagyon sokáig eltartanak, akár éveken keresztül is lehet benne gyönyörködni. Ezáltal az anyáknak, akárhányszor ránéznek, mindig szeretett gyerekük jut eszükbe. Sok esetben az is bebizonyosodik, hogy a cserepes virág kevesebbe kerül, mint egy csokor virág.

Azok az édesanyák, akik amúgy is szeretnek kertészkedni, igazi élményt lelhetnek abban, hogy a zöld levelekkel, a színes virágokkal tarkított növényeket ápolják. Talán az egyik legjobb választás a cserépben is termeszthető rózsa.  Nem igényel több törődést, mint a kerti változata. A törpe rózsa bármelyik ablakpárkányon nagyon mutatós lehet. A rózsák a legszínesebb virágok, hisz kapható belőlük sárga, rózsaszín, piros vagy fehér, függően attól, hogy melyik színt kedveli a megajándékozott személy.

Választhatsz illatmentes virágot is!

Orchidea

Orchidea

Bár a legtöbb nő kedveli a virágokat, vannak olyanok, akik nem szeretik a túl illatos növényeket, vagy épp allergiások rá. Ám ez sem lehet akadály, ha virágos növénnyel szeretnénk meglepni édesanyánkat. A természet erről is gondoskodott. Most már egyre több olyan növény kapható, amely gyönyörű virággal kápráztatja el a szemet, de nagyon diszkrét illata van, sőt olyan is akad, amelyik semmiféle illatot nem áraszt. Ezek közül megemlíthetjük az orchideákat, vagy az azaleát. Mindkét virág bár színpompás, még sincs illatuk, így a növényekre allergiások számára is kiváló ajándék lehet.

A kevesebb törődést igénylő fajták

Aki olyan virágot szeretne, amit nem kell naponta gondozni, az választhatja a mesés hortenziát vagy a korallvirágot. Mindkét virág kevés törődést igényel, mégis egész évben díszítik az ablakpárkányt. Bár nem igényelnek sok törődést, lényeges, hogy olyan ablakpárkányra helyezzük őket, ahol sok napfény éri őket. Vigyázzunk ugyanakkor még arra is, hogy ne legyenek huzatban, mert ahogy az embernek is ártalmas a huzat, ugyanúgy a növényeknek is. Nagyon hamar kiszárítja a virágföldet, ami által a növény hamar elpusztul.

A cserepes ibolya is a kevésbé érzékeny virágok közé tartozik. Ha sikerül megtalálni a helyét, akkor egész évben egymás után fognak nyílni rajta a virágok. Kevés törődést igényel az ibolya is, sőt plusz tápoldat sem szükséges rá. A vitorlavirág is kiváló ajándék lehet. Annyira szép ez a virág is, hogy külön csomagolást sem nagyon igényel, elég egy egyszerű átlátszó celofánnal bevonni.

Sokan azt mondják, hogy virágot nevelni nehéz dolog, de ez nem mindre érvényes. Kevés odafigyeléssel csodaszép virágokat lehet nevelni otthon, akár az ablakpárkányon is. Lényeges, hogy az alapvető dolgokat betartsuk, és akkor egész évben gyönyörködhetünk benne.

Pár hasznos tanács a választáshoz

Amennyiben úgy döntünk, hogy cserepes virággal ajándékozzuk meg édesanyánkat Anyák Napján, akkor viszonylag könnyű dolgunk lesz, hisz csupán ki kell választanunk a virágot, majd megvásárolnunk. Azonban az olyan apróságokra figyeljünk oda, mint hogy a virág levelei egészségesen zöldek legyenek, és ne legyenek rajta foltok. A virág földjén és tövén ne legyenek apró pöttyök, mert azok akár gombák, tetvek jelenlétére is utalhatnak. Ezeket a virágokat hagyjuk ott a boltban, mert ha hazavisszük, úgy sem fognak sokáig tartani. Érdemes azt is megnézni, hogy a föld kellően nedves legyen, de ne legyen vizes. Ha túl száraz, akkor azt jelenti, hogy nem gondozzák megfelelően, ezzel szemben, ha nagyon vizes a föld, akkor az azt jelenti, hogy túl van öntözve. A túlöntözés lehet egyszeri alkalom is, de amennyiben többször is megtörtént, akkor fennáll a rothadás veszélye.

 A proplants.com cikke alapján

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás