Mit jelentenek a virágok?

Az emberek között már hosszú évek óta szokás a virágok ajándékozása különböző alkalmakra. Minden virágnak külön jelentése, értelmezése van, amivel nem mindig vagyunk tisztában, pedig a virágokkal egyszerűen és egy igazán szép módon fejezhetjük ki az érzéseinket, ha ismerjük a jelentésüket. Kedves gesztus, ha így lepünk meg valakit, különösen, ha egy kártyán mellékelünk egy leírást arról, hogy a virág mit jelent – így igazán személyes ajándék lehet.

mit jelentenek a virágok

A szerelem kifejezése közismerten a rózsa. Különösen a vörös rózsát azonosítják a szerelemmel, már egy szál rózsa is ezt fejezi ki, egy csokor pedig különösen. Kisebb csokroknál figyeljünk arra, hogy páratlan számú rózsaszál kerüljön bele, ez egy íratlan szabály.

Fehér és világos színek jelentése

A fehér rózsa is jelképezhet szerelmet, de a szülői szeretetet is jelentheti. A tövis nélküli rózsa azt fejezi ki, hogy első látásra szerettünk bele valakibe. A fehér rózsa a szerelemre és a tisztaságra, a rózsaszín a boldogságra utal, a sárga azonban langyos érzelmeket jelent, így ez csak barátoknak ajánlott.

A gyöngyvirág is elismerést jelent, a tisztaság, a megbecsülés jele, éppen ezért gyakran használják menyasszonyok frizurájának díszítésére is, illetve a menyasszonyi csokorba kötve. Az amarillisz a tisztelet jele, azt mutatja, hogy büszkék vagyunk arra, akinek ajándékozzuk.

Meglepő lehet, de a krizantém is a szerelmet fejezi ki, ennek ellenére nem tanácsos ilyen virágot ajándékozni senkinek, mivel Magyarországon nagyrészt temetői virágnak számít, temetéseken találkozhatunk vele, ezért az ajándékozott könnyen félreértheti a szándékot.

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás