Erre figyeljünk, ha virágot ajándékozunk

Születésnapra, névnapra, ballagásra, vendégségbe menet és más alkalmakra gyakran ajándékozunk virágot, különösen, ha az ajándékozott nő, azonban férfiaknál sem tabu a csokor. Nem árt azonban tudni, hogy milyen alkalmakra milyen világ illik, ha ugyanis erre nem figyelünk, akaratlanul is megsérthetjük azt, akinek kedveskedni szeretnénk. Ha bizonyos íratlan szabályokat betartunk, a virággal garantáltan nem lőhetünk mellé, és a csokrok is jobban mutatnak, ha odafigyelünk ezekre.

virág gazdagelegancia

Fontos szabályok ha virágot adunk ajándékba

Ha virágot ajándékozunk, nem feltétlenül muszáj csokrot köttetni, egyetlen szál is jól tud mutatni némi zölddel körítve. Ha viszont például egy szál rózsát adunk, fontos, hogy hosszú szárú legyen, mert így jobban mutat, a szárról pedig szedjük le a töviseket. Kisebb, tíz szálnál kevesebb virágból álló csokrok esetén arra kell figyelemmel lenni, hogy páratlan számú virágból készüljön a csokor, nagyobbak esetében azonban ez mindegy. Alapszabály, hogy fehér vagy világos színű, esetleg piros világot fiatal nőnek vásároljunk csak.

Ha férfinak akarunk virággal kedveskedni, a csokorban inkább sötét színű virágok kapjanak helyet, a világosakat nőknek illik adni. Ajándékozáskor a selyempapírba csomagolt virágot illik kibontani, mielőtt átadjuk, hogy az ajándékozott láthassa, mit kap. Babona szerint kaktuszt nem illik a barátoknak ajándékozni, erre legyünk tekintettel, nem tudhatjuk ugyanis, hogy ki mennyire babonás.

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás