DIY virágdekorációk minden évszakra

“Aki a virágot szereti…

… rossz ember nem lehet”, tartja a mondás. A tavaszi nyári hónapokban kényeztethetjük szemünket és lelkünket is a legpompázatosabb virágok látványával, de az ősznek és télnek is megvannak a maga szépségei. Ma mind a négy évszakra hoztunk néhány virágdekoráció ötletet, amit DIY bárki megvalósíthat aki kedvet érez hozzá.

Nyári virágmező

Nyári virágmező – Forrás: mosaicon.hu

Virágdekoráció ötletek tavaszra

Amikor beköszönt a tavasz, éled a természet, virágba borulnak a fák, előbújnak a földből a hagymások, majd ahogy felmelegszik a talaj a melegigényesebb növények is elkezdik bontogatni rügyeiket. Ilyenkor érdemes szeretteinket meglepni fenséges holland nemesítésű tulipánokkal, nárciszcsokrokkal vagy akár cserepesekkel, mint a bódító illatú jácinttal. Ezeket a növényeket változatos kompozíciókba rendezve felhasználhatjuk otthonunk díszítésére is. Mindamellett, hogy szépek, csodás illatukkal is megjutalmaznak minket. Szemezgessünk néhány könnyen megvalósítható kompozícióból.

Hagymás mix kompozíció

Hagymás mix kompozíció – Forrás: ripost.hu

DIY váza tavaszi virágokkal

DIY váza tavaszi virágokkal – Forrás: nlcafe.hu

Vesszőkoszorú tulipán díszítéssel

Vesszőkoszorú tulipán díszítéssel – Forrás: nlcafe.hu

Nyári virágdekorációk

A nyár beálltával akármerre nézünk a zöldellő fákat, virágzó növényeket látjuk. Kedvünk támad ezt a szépséget becsempészni a hétköznapokba is vagy akár az irodába, hogy kedvünkre gyönyörködhessünk a természet ajándékaiban. A legtöbb rózsafajta már ontja a bimbóit, színpompás egynyáriak és évelők hajladoznak felénk, édes illatukkal bódítva minket. A nyár annyi lehetőséget kínál a virágok felhasználására, hogy ezt lehetetlenség számba venni, így valóban csak az ötletek tárházának kis töredékét hoztuk ma el ide.

Rózsa csipkézett üvegben

Rózsa csipkézett üvegben – Forrás: sarahy.loveitsomuch.com

Rózsa faháncs cserépben

Rózsa faháncs cserépben – Forrás: diy-enthusiasts.com

Emeletes cserép

Emeletes cserép – Forrás: mentootlet.blogspot.hu

 

Muskátli szekér

Muskátli szekér – Forrás: kepguru.hu

Őszi virágdekorációk

Bár az ősz az elmúlást hordozza magában, a nyár múlását, mégis színeiben az egyik legmelegebb hónap. A növények elhasználják utolsó tartalékaikat és felkészülnek a télre. Az őszi időszakra beérnek a gyümölcsök, termések, amik kis kreativitással otthonunk díszei is lehetnek. Száraz növényekből, ágakból, termésekből csodás kompozíciókat alkothatunk. Ne feledjük ebben az évszakban szüretelhetjük a dísztököket is. Használjuk őket bátran.

Mini kert tökben

Mini kert tökben – Forrás:  zaol.hu

Levél kompozíció

Levél kompozíció – Forrás: topdreamer.com

Dísztök váza

Dísztök váza – Forrás: erzsilapja.lapunk.hu

 

Őszi kosár

Őszi kosár – Forrás: diy-enthusiasts.com

Téli virágdekorációk

Télen sem kell nélkülöznünk a természet szépségeit. Mindamellett, hogy a téli tájnak is megvan a maga varázsa, hajtassunk hagymás növényeket a szobában, ami kis színt csempészhet a hideg napokra. Legyen az akár jácint, amarillisz, krókusz vagy tulipán egy ilyen kompozíció lakásunk éke lehet a téli hónapokban.

Téli hagymások

Téli hagymások – Forrás: anniversary

Hajtatott jácint kosár

Hajtatott jácint kosár – Forrás: edenkert.hu

Amarillisz üvegben

Amarillisz üvegben – Forrás: kertvarazsmagazin.hu

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás