Itt az eperszezon, ami alkalmat ad az eper kedvelőinek, hogy minél több különleges receptet kipróbálhassanak. Mi most a kedvenc epres különlegességünket osztjuk meg veletek, és arra sarkallunk mindenkit, hogy próbálja velünk együtt elkészíteni, mert megéri! 🙂 Készíts például ilyet a születésnapi meglepetés mellé és a siker biztosan nem marad el!
A gombóc hozzávalói:
- tehéntúró: 50 dkg
- tojás 2
- cukor 4 evőkanál
- vaníliás cukor 1 csomag
- búzadara 4 csapott evőkanál
- csipet só
- kókuszreszelék 10 dkg
- eper 25 dkg
Öntet hozzávalók:
- eper 25 dkg
- cukor 10 dkg
- fél citrom leve, és reszelt héja
Elkészítése:
A gombócokat ugyanúgy készítjük el, mint a hagyományos túrógombócot: Az összetört túrót, összedolgozzuk a tojásokkal, és belekeverjük a cukrot, vaníliás cukrot, csipet sót, és búzadarát! Jól összekeverjük majd az egészet a hűtőbe tesszük egy órára!
Ha letelt az egy óra vizes kézzel gombócokat formázunk, amiknek a közepébe egy-egy eper kerül.
Enyhén sós vízben főzzük addig, amíg a gombócok a víz felszínre jönnek! Ekkor szedjük ki egy tálba, és forgassuk bele a kókuszreszelékbe.
Eperöntet elkészítése:
Az öntethez az epreket kicsumázzuk, majd egy tálban összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk a fél citrom levét, és reszelt héját! Kis lángon főzzük, amíg el nem éri a megfelelő sűrűséget!
Az öntetet hűtsük le, majd tálaljuk a gombócokkal!
Forrás: Aledakonyhaja.blogspot.hu
You must be logged in to post a comment.