Köszönetajándékok téli esküvőkre

A téli esküvőknek bámulatos, csodálatos hangulatuk van, abban az esetben, ha a szervezés során az ifjú pár kihasználja az adott évszak előnyeit, szépségeit és beleépíti azt a dekorációba is. Ez többféle módon is lehetséges. A terem dekoráció, az asztaldíszek, és az esküvői torta mellett külön figyelmet kell szentelni az ültetőkártya és a köszönetajándék kiválasztására is. A köszönetajándékok téli esküvőkre gyakran megegyeznek magával az ültetőkártyával, így egyből három funkciót is ellát.

Köszönetajándékok téli esküvőkre

Mécses

Egy téli esküvő asztal dekorációjának egyik eleme lehet egy gyertya vagy mécses. Ha ezt választjuk érdemes olyat keresni ami különleges formával vagy illattal esetleg mindkettővel rendelkezik, így kiváló köszönetajándék lesz belőle. Csomagoljuk be egy-egy celofán fóliába ízlésesen egy üdvözlőszöveg kíséretében és tegyük az asztalra, a teríték mellé, vagy a tányérba.

Köszönetajándékok téli esküvőkre

Hópehely mécses

Mézeskalács, mézi

A mézeskalács köszönetajándék nyáron is nagyon népszerű, fehér csipke mintával, levendulával, a pár nevével díszítve. Téli esküvőnél még annál is mutatósabb egy mézi alakú menyasszony és vőlegény forma, ízlésesen becsomagolva egy dobozkába vagy fóliába, masnival a tetején. A mézeskalácsot az illata miatt is szeretjük az esküvőkön. Ebben az évszakban akár dekorációként, vagy apró desszertként is tálalhatjuk a sütemények mellett, így kellemesen fűszeres illat lesz tőle az egész teremben.

mézis köszönetajándék

Mézeskalács figurák

Forró csoki üvegben

Számtalan variáció van az üvegbe zárt ajándékokra. A köszönetajándékoknál is egyre elterjedtebb ez a verzió. Egy üveg méznél, vagy lekvárnál adott az üveg csomagolás, de egyéb dolgokat is tehetünk bele, ha elég kreatívak vagyunk. Télen a forrócsoki igen népszerű, így szuper ajándék lehet egy kémcsőbe szórva, egy kis csokidarával a tetején. Az egy adagos forrócsoki nem csak jól néz ki, de biztosan mindenki örömmel elfogyasztja majd otthon egy hideg téli estén.

forrócsoki köszönetajándékba

Forró csoki üvegcsében

Almából

A cukrozott alma az őszi és téli esküvőn is jól mutat az asztalon. Télen fehér cukorral meghíntve olyan, mintha a gyümölcsöket a friss hóba mártottuk volna….csak nem olvad el. 🙂

köszönetajándékok télre

Cukorba mártott almák

Örökzöld csemete ajándékba

Karácsony tájékán az ünnepi hangulathoz hozzá tartoznak az örökzöldek is. Akik ebben az időszakban tartják az esküvőjüket, azok bátran díszíthetik a termet karácsonyi hangulatúra. Ehhez bátran használhatunk műhót, gyertyát, mécsest, üveggömböket, és fenyő ágakat is. Egy kis örökzöld az asztalon és a falon is megjelenhet a dekoráció részeként, de köszönetajándékba is érdemes adni egy-egy apró csemetét. Azok akik kertes házzal rendelkeznek ki is ültethetik a kertjükbe, de apró díszekkel bárki feldíszítheti a lakásában a kis fákat.

örökzöld köszönetajándék

Névreszóló örökzöldek ajándékba

A madaraknak

Egy madáreledelből készült formát akár saját kézzel is elkészíthetünk bármilyen formájúra. A mézeskalács szaggatókat felhasználva készíthetünk belőle több féle verziót. Ennek az ajándéknak több funkciója is lehet. Aki akarja kiakaszthatja otthonában karácsonyi dekorációnak, jól tud mutatni akár a karácsonyfán is az üveggömbök és a többi dísz mellett, de kilógathatjuk a szabadban a madaraknak is.

madáreledel köszönetajándék

Köszönetajándék madáreledelből

 

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás