Hazai esküvő tengerparti hangulatban

Javában benne vagyunk a 2016-os év esküvői szezonban, így ideje  néhány szót ejteni az idei esküvői trendről. Bár hazánk nem büszkélkedhet saját tengerrel, nekünk idén mégis a tengerparti stílusú esküvő a kedvencünk. A Balaton, vagy a Velencei tó is remek helyszín lehet egy ilyen stílusú lagzi megrendezésére, de akár egy sima szabadtéri helyszínen is elő lehet varázsolni a tengerparti hangulatot különböző ötletes kreatív dekoráció megoldásokkal, köszönetajándékkal, ételekkel.

Dekorációk tengerparti esküvőkre

Akár vízparton tartjuk a szertartást, akár egy szabadtéri, kültéri helyszínen, ugyanúgy elérhetünk tengerparti hatást, amennyiben odafigyelünk a részletekre az esküvő szervezése során. Ha összehangoljuk a dekorációt, a tortát, a színeket, köszönetajándékokat, csokrot és az esküvői meghívók stílusát a tengerpart színeivel, stílusával, bárhol a tenger mellett érezhetjük magunkat.

tenger kék esküvői dekoráció

Ne csak a  színekre figyeljünk oda, a dekorációk kiválasztásánál, hanem a kellékekre, formákra egyaránt. A tengerpart jellegzetességeit a dekorációba csempészve igazi beach hangulatot idézhetünk elő. Mik ezek jellegzetességek? Például a tengeri csillag, kagyló, ananász és különböző gyümölcsök, szalmakalap és további kiegészítők. Ezek az esküvők általában egyszerű letisztult hangulatúak, ahol a fehér és a kék színek dominálnak.

dekorációk tengerparti hangulatban

tengeri csillag dekoráció

Tengerparti köszönetajándék

Ha egy apró jelképes köszönetajándékkal szeretnél kedveskedni a násznépnek, vagy a koszorúslányoknak, akkor tedd ezt valamilyen szintén a témába vágó tárggyal. Jó ötlet lehet a fáradt táncos lábaknak egy-egy strandpapucs, amit már az esküvő alkalmával használhatnak, de utána is jól jön egy nyaralás, strandolás alkalmával. A koszorúslányok ruhájához illő egyen karkötő is ötletes megoldás, így eltehetik majd emlékbe a gyönyörű tengerparti láncot amit az esküvő alkalmával viseltek.

ötletek tengerparti esküvőre

egyen ékszer koszorúslányoknak

Tenger gyümölcsei torta

Az esküvői tortát mindig nagy várakozás előzi meg. Nem csak azért mert finom hanem mert a szertartás egyik gyönyörű dísze is. Sokan ezt tekintik az egyik leglényegesebbnek az esküvő megszervezése során, ami mellett majd a nagy napon csodálatos romantikus képek készülnek majd az ifjú párról. Az internetet böngészve számtalan gyönyörű tortát találtunk ebben a stílusban is.

tengerparti torta

gyönyörű tengerparti torta

jópofa esküvői torta tengerparti stílusban

Hangulathoz illő csokrok és öltözetek

Vannak akik mindent kihasználnak a hangulat megteremtésére, és még a menyasszonyi csokorba is belecsempésznek egy kis tengerpartot. Jelen esetben ahogy a képen is látjuk, a virágcsokor különböző tengeri élőlényeket rejtenek. Szerintünk gyönyörű megoldás.

esküvői csokor tengeri csillaggal

tenger gyümölcsei esküvői csokor

A meghívó

Ha már az esküvő minden kelléke tengerparti hangulatba díszeleg, akkor érdemes már a meghívón sejtetni az esküvő stílusát. Ha akarsz adhatsz meg dress code-ot is, így miután megérkezett a meghívó, a vendégek eltervezhetik, milyen ruhában jelenjenek majd meg az alkalmon.

tengerparti meghívók esküvőre

 

 

 

 

 

 

Koktélok

Elmaradhatatlan kelléke egy igazi tengerparti hangulatban megrendezett esküvőnek az alkohol, azon belül is a koktél. Míg a hagyományos esküvőkön a pezsgőn, boron és a rövideken kívül nincs más alkohol, egy tengerparti esküvőn külön dekorációnak számít a koktél. Akár üvegben, akár pohárban tálaljuk, garantáltan imádni fogják a vendégek. A gyerekek kedvéért alkohol nélküli koktélokat is szervírozhatnak.

tengerparti esküvők

tengerparti koktélok esküvőre

Diy dekoráció

A legtöbb dekorációt, ültetőkártyát és köszönetajándékot is elkészítheted saját magad! Ez a tengerparti mécsestartó talán az egyik legegyszerűbben kivitelezhető szuper hangulatos kelléke lehet az esküvődnek. Akár asztaldíszként használod, akár a széksorok közé állítod fel hogy a bevonulásnál közötte lépkedhess a homokban vagy lógathatod egy fára is, biztosan tengerparton érzed majd magad tőle. A kivitelezése igen egyszerű, egy-egy tengerkék vagy zöld árnyalatú halvány üveget egy hálóba tekerünk, majd az alját megtöltjük homokkal, amibe egy mécsest állítunk. A mécses mellé tehetsz egy-egy kagylót, csigaházat esetleg tengeri csillagot is.

csináld magad esküvői dekoráció

 

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás