Balatoni esküvő a levendula színében

A nyár eljövetelével nem csak a strand és a fesztiválszezon indul be, hanem az esküvőké is! Idén immáron a második esküvőn vettem részt, és úgy gondoltam megosztom veletek, hátha a Te leendő esküvődhöz tudok inspirációt adni.

Esküvő a Balatonnál – Tihanyi apátság

Esküvő a Tihanyban

Nemrégiben egy kedves ismerősünk esküvőjére voltunk hivatalosak. Kevésbé tudok azonosulni egy hagyományos esküvővel, de táj szépsége elfeledtette velem ezt az érzést.  Maga a helyszín csodálatos volt, a Tihanyi apátság, másrészről a táj kultúrája, a levendula is megmutatkozott a ruhákban és a díszítésben. A koszorús lányok ruhája levendula színben pompázott, teljes összhangban az egész esküvőt körbe ölelő színvilággal, ami nagyon tetszetős volt. A menyasszony ruhája is nagyon szép volt, de csak est fényében, a mennyecske ruhájában mutatkozott meg ez a lilás levendulára emlékeztető színvilág.

Levendula színű koszorúslány ruha

A Tihanyi apátságot szerintem biztosan mindenki meglátogatta élete során legalább egyszer, ha nem többször is megcsodálta. Egy esküvő igazán varázslatos tud lenni egy ilyen nagyon díszes, aranyozott, rengeteg színes szobrokkal felállított templomban. Igazság szerint nekem már túlságosan díszes, de elhiszem, hogy vannak, akiket ez teljesen elkápráztat.

Az egyik legszebb helyszín a fotózáshoz, kétség kívül Tihany, maga a Balaton. Itt minden adott ahhoz hogy gyönyörű esküvői képek készüljenek a párról. Gondolok a Balaton kékeszöld csodálatos színére, hajókra, vitorlásokra, levendula és szőlő földekre, tökéletes adottságok. Személy szerint egyik kedvenc fotós helyszínem!

Az ifjú párt Balatonfüreden ünnepeltük tovább, az egyik ismertebb pincészet éttermében.
Maga a fogadás helyszíne is rettentően szép és hangulatos volt, teljesen rá lehetett látni a Balatonra illetve a Tihanyi-félszigetre. Persze, hogy mindenki azonnal kattogtatta a fényképezőgépét vagy a mobilját, hogy még a lenyugvó napsütésben egy szuper selfi készüljön.

Ültetőkártya levendulával díszítve

Levendulás ültetőkártya

Elfoglaltuk szépen a helyünket és akkor jobban szemügyre vettem az ültetőkártyáinkat. Mindig ez az első, amit megnézek miután leültem. Meg kell mondanom, rettentően tetszett! Egyrészről mert személyes volt, csak a becenevem állt rajta, egy jellemzően dőlt betűtípussal, másrészről a kártya mellett egy vágott levendula díszelgett. Nagyon kedvesnek és bájosnak találtam. Vázában is levendula virított, de közben arra gondoltam milyen harmonikus lenne ha az evőeszközöket is feldíszítették volna a levendulába. Maga az étterem is lenyűgöző volt, fa gerendák és fából készült bútorzattal teljesen le lehet venni a lábamról. Természetkedvelőként igencsak szeretem a természetes anyagból készült tárgyakat. A díszítés nem volt túlzásba véve, teljesen visszafogott és barátságot volt.

Levendulával díszített evőeszközök

És ami hihetetlenül megdobta ezt az egész környezetet az az élő zenekar. Egyszerűen imádom az élő zenét, de ezzel nem vagyok szerintem egyedül. Elképesztően jó hangulatot varázsoltak a hangszerekkel és az énekkel.

A vacsoraként hagyományos ételek voltak, mint húsleves, rántott húsok és zöldségek. Az est fénypontja, amire mindenki várni szokott, az egy háromemeletes, fehér marcipánmázas, virágokkal díszített – ha jól emlékszem nem levendulával! – három ízvilágban elkészült torta volt!

Esküvői torta

Szeretem a finom borokat, szerencsére a táj legjobb, legfinomabb borait fogyaszthattuk. Emellett persze pálinkát és más hasonló italokat is lehetett kortyolgatni.

Köszönetajándék a levendulával készítve

A köszönetajándék is nagyon tetszett, saját kézzel készített kis levendulás zsákocskákkal köszönték meg a részvételt. Alapjába véve a köszönetajándékot nagyra tudom értékelni, de igazság szerint most volt az első alkalom, hogy ezzel találkoztam. Szerintem egy nagyon kedves gesztus. Ti mit gondoltok erről?

Levendulás köszönetajándék

Összességében mutatós és jól megszervezett esküvő volt. Ha az esküvőmet tervezgetném, a helyszínválasztásnál a Balaton igencsak imponálna!

A képek forrása: pinterest.com

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás