Különleges-Extrém esküvők

Amikor úgy dönt egy hölgy és egy úr, hogy összeházasodik, valószínűleg az egyik legfontosabb döntését hozza meg az életében. A nagy napra szeretnének jó szívvel emlékezni, bármikor is jusson eszükbe későbbi életük során. Manapság számos esküvői helyszín közül választhat egy házasodni vágyó pár. Nagyon divatosak a kültéri esküvők. Egy tóparti, esetleg egy kastély parkjában rendezett lagzira a vendégek is szívesen emlékeznek vissza, de az időjárás kiszámíthatatlansága miatt ezek elég kockázatosak, sokan ezért még mindig a hagyományos belső helyszínen rendezett ceremóniát választják, ami persze jó szervezéssel, előkészületekkel ugyanolyan szép és emlékezetes lehet.

Ezen túl létezik egy, mondjuk úgy harmadik csoport, akik teljesen másképp képzelik el az esküvőjüket. Ezek az úgynevezett extrém vagy különleges esküvők. Manapság már ez is egy üzletággá változott, ahol a szolgáltató bármit megad a megrendelőnek, legyen szó bármilyen elképzelhetetlen örültségről, persze csak legyen elég pénze a kedves ügyfélnek.

Tematikus esküvők

Sokan választják az úgynevezett tematikus esküvőt, amikor is az esküvő helyszíne, a dekoráció, az asztaldíszítés, ültetőkártyák az öltözékek, az ételek és még a köszönetajándék is egy adott témát ölel fel. Ez a fajta ceremónia különösen a tudományos-fantasztikum és a fantasy rajongóinak a nagy slágere. Las Vegasban például választhatunk Csillagok Háborúja, Gyűrűk ura, vagy akár Űrszekerek témájú esküvők közül. Megrendelés szerint egy szállodai szobát rendeznek be, de kültéri helyszínek sem jelentenek problémát. Mindent biztosítanak: jelmezeket, maszkokat, kellékeket, tematikus papot, ételt, italt, extrém tortát.

Starwars esküvő

Starwars esküvő

Víz alatti esküvők

Vannak, akik kevésbé a fantázia világáért rajongnak és inkább a természetet, a sportot kedvelik, sőt ez a szenvedélyük. Ezen párok sokszor annyira a szenvedélyüknek élnek, hogy magát az esküvőt is ezzel kötik össze. A legnépszerűbb ilyen esküvők a felszín alatt a vízben tartandók. A trópusi éghajlatú szigeteken nagyon népszerűek az ilyen esküvők. A merülés koránt sem veszélytelen, így komoly előkészítő munka előzi meg, a párokat búvárok biztosítják, ha baj történne, illetve jelen vannak még tanúk és a pap is, mivel az igen, illetve a nem kimondása nem vihető végbe, így kézjelekkel történik az elfogadás, illetve az el nem fogadás.

Víz alatti esküvő

Víz alatti esküvő

Sportos esküvők

Más házasulni akarók a víz egy szilárdabb formáját kedvelik és a hidegebb környezetet, ők a természet másfajta szépségében lelnek örömet. A hegyek és a hófödte tájak, a vakító fehérség és az ehhez párosuló téli sportok is nagyon népszerűek, olyannyira, hogy egyesek ezen sportokat űzve mondják ki a boldogító igent egymásnak például síelés, esetleg snowboardozás közben.

Végezetül azt a fajta extrém esküvőt mutatjuk be, ahol a párok nem a víz alatt és nem is a fagyott víz felett lelik örömüket, hanem a víz felszínén száguldozva érzik igazán jól magukat a párjukkal. Meg kell mondjam nagyon tisztelem azon urakat és még inkább hölgyeket, akik ilyen módon lesznek egymáséi. Nem tudom, hogy próbálták-e már a vízi síelést, de közel sem olyan egyszerű, mint ahogy látszik. Persze messze nem ez a legkülönlegesebb, legextrémebb esküvő, hiszen néhányan egy repülőgép szárnyán, vagy éppen ejtőernyős ugrás közben, esetleg egy hőlégballon kosarában válnak hivatalosan is egy párrá.

Hegyi esküvő

Hegyi esküvő

Bevallom én maximum a tematikus esküvőig mernék elmenni, a párommal nagy Csillagok Háborúja rajongók vagyunk, de tartok tőle, hogy a 91 éves nagymamám megijedne egy rohamosztagos megjelenésétől és Chewbacca feltűnése is okozhatna némi riadalmat, így valószínűleg maradunk hagyományosabb formánál, de önök merjenek nyugodtan nagyban gondolkodni.

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás