Csináld magad (DIY) ültetőkártya

Csináld magad esküvői ültetőkártya

Csináld magad esküvői ültetőkártya

Egy esküvő előkészületei pontos tervezést igényelnek, sok részletre kell a párnak odafigyelni. Hamár megvan az esküvő ideje, helye, a dekorációt is meg kell álmodni, annak mindenre kiterjedő apró részletével, de vannak még más gyakorlati szempontok is, amiket figyelembe kell venni.

Például egyáltalán nem mindegy az ülésrend, amire nagyon is oda kell figyelni és energiát fektetni az elkészítésébe. A családba, a barátok, az ismerősök között mindig akad olyanok, akik éppen nem szívelik egymást, illetve gondoljuk csak arra, hogy olyan embereket kell egy társaságba tennünk, akikkel azt szeretnénk elérni, hogy jól érezzék magukat együtt, így a kialakuló konfliktusoknak nem árt elejét venni. Egy rosszul kitalált ülésrend, vagy annak teljes hiánya teljesen elronthatja a hangulatot.

Esküvői ülésrend

Az ülésrendet célszerű több jól látható helyre, mondjuk az étterem bejáratához, illetve több ponton is kifüggeszteni, lehetőleg szép nagy betűkkel, hogy mindenki el tudja olvasni. Kellemetlen helyzet adódhat, ha a vendégek egyetlen papír felett egymást lökdösve, tolakodva keresik a nevüket és helyüket. Az ülésrendet nem kell túldíszíteni, ennek gyakorlati szerepe van, csak legyen egyértelmű és olvasható.

Esküvői ültetőkártya

Ezért is fontos részlet az ültetést szabályozó ültetőkártya is, amit maga a pár is elkészíthet, ehhez szeretnénk segítséggel szolgálni, néhány ötlettel, tippel. Egy csináld magad (DIY) ültető kártya elkészítése nemcsak személyesebbé teszi a kártyát, de remek elfoglaltság is lehet a leendő házasoknak.
Az ültetőkártya a dekoráció egyik eleme, így a díszítés itt már igenis számít, de ne akarjuk túlzásba vinni. Lehet ez egy annyira egyszerű, de mégis elegáns megoldás, mint egy csokor levendula, kis felirattal ellátva.

Ültetőkártya, mint pohárdísz

Könnyen és gyorsan elkészíthető, ha a vendégek nevét apró papír darabkákra nyomtatjuk, ehhez a fényes kartonpapírt ajánljuk, ami hozzáférhető bármelyik papír-írószer boltban. A nyomtatás után a kartont papírvágóval vágjuk fel. A kártyákat rögzítsük az asztali pohárhoz egy egyszerű apró facsipesszel, amit még tetszés szerint díszíthetünk, mondjuk előre legyártott dekorgumiból készült szívecskékkel, masnikkal egyéni ízlés szerint.

DIY esküvői ültetőkártya

DIY esküvői ültetőkártya

Ültetőkártya parafa dugóból

A következő ajánlatunknál elmondhatom, hogy nekem az egyik kedvencem, melynek az egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége. Ez úgynevezett parafa dugós megoldás, amikor is a csináld magad (DIY) ültetőkártya alapját egy parafa dugó szolgáltatja, amit szintén könnyen és olcsón be tudunk szerezni. Késsel, vagy papírvágóval ejtünk egy vágást a dugón, amelyben elhelyezzük a házilag kivágott kártyát, amire nyomtathatunk, de mi magunk is megírhatjuk, a kézzel írt még inkább növeli a személyességet, amit a násznép értékelni fog. A kártyát tehetjük a dugó rövidebb, illetve hosszabb oldalába, ahogy szeretnénk. Ha állítva szeretnénk a dugót az asztalra helyezni, ajánljuk, hogy két dugót rögzítsünk egymáshoz és közéjük tegyük a kártyát, így stabilabb lesz és nem fog eldőlni.

Esküvői csináld magad ültetőkártyák

Esküvői csináld magad ültetőkártyák

DIY ültetőkártya esküvőre

DIY ültetőkártya esküvőre

Magát az asztal számát is jelölhetjük ezzel a módszerrel, annak úgyis illeszkednie kell az ültetőkártya stílusához. Fogjunk össze több dugót, amit egy gumival rögzítünk, de össze is ragaszthatjuk őket és a dugók közé helyezzük az adott asztal számát hasonlóan, mint azt előbbiekben már leírtuk.

Esküvői DIY ültetőkártya

Esküvői DIY ültetőkártya

Bemutatott ötleteinkből is látszik, hogy a legkevésbé sem anyagi kérdés például egy esküvői ültetőkártya stílusa, annak beszerzése, vagy elkészítése. A csináld magad (DIY) módszerek népszerűsége amúgy is egyre inkább terjed és jó móka is az elkészítésük.

További ötletekért látogass el Pinterest boardunkra vagy weboldalunkra!

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás