Vakációs programok gyerekeknek II.

A nyári szünetben a legtöbb szülőnek problémát jelent a gyerekei lefoglalása! Sokan ezt úgy oldják meg, hogy befizetik egy táborba a gyerkőcöket, így biztos, hogy érdekes szervezett programokban lesz része, és rengeteg élménnyel gazdagodik! A táborozás mellett szól az is, hogy a szülők is pihenhetnek picit otthon, amíg csemetéikre más vigyáz!

Sajnos azonban nem mindenki teheti meg, hogy a gyerekeit táboroztassa. Vannak, akiknek ez nem fér bele a keretbe! Ha te is azok közé tartozol, akik inkább otthoni programokkal kötik le utódaikat, akkor érdemes elolvasni cikksorozatunk második részét, amiben további remek saját készítésű otthoni, kerti programokat, játékokat mutatunk be! Ezekhez nem kell sok pénz és általában igen kevés időt vesz igénybe maga az előkészítés is, mégis napokra leköthetjük a gyerekeket, és garantálhatjuk a szórakozásukat! Ha tehetitek készítsétek  el közösen a játék kellékeit, az is egy remek, kreatív program lesz!

Kreatív kerti játékok

  • Kellékek: papírpohár, vízi pisztoly

ötletek a nyáriszünetre

Építs várat papírpohárból, majd kérd meg a gyerekeket, hogy vízi pisztollyal döntsék le azt! A sikeres vár rombolás után, mindig nagyobb és nagyobb várat építsetek, ezzel nehezítve a játékot! A szabály, hogy maximum 1 „tárral” kell ledönteni az egyre nagyobb várakat, úgy, hogy nem léphetnek a játékosok 1 méternél közelebb hozzá!

  • Kellékek: műanyag vagy gumi kislabdák, csibeháló, pálcikák

Nyári játékok csináld magad

Készíts a hálóból egy hengert, középen szúrj bele annyi pálcikát, hogy a kislabdák amikor beletöltöd a hengerben, fent maradjanak rajtuk! A feladat az, hogy egyenként ki kell húzgálni a pálcikákat úgy, hogy a labdék ne essenek le a pálcikák alá! Aki a legtöbb pálcikát kihúzta úgy, hogy nem ejtett le egy labdát sem az lesz a nyertes! Akinél leesik egy labda az kiesett a játékból!

  • Kellékek: 10 üres műanyag palack, festék, és egy labda

szabadidős kerti játékok

A palackokat töltsd meg vízzel, majd fesd őket különböző színűre! Minden szín más-más pontszámot kap! Jelöld ki a pályát, ami lehet akár egy kerti út is, és állítsd fel a végére a palackokat 3 sorban, egymástól 10-10 cm-re. A pálya végéről egyenként gurítsatok egy labdával és a palackok feldöntésével gyűjtsetek minél több pontszámot!

  • Kellékek: fa, parafa vagy hungarocell tábla, színes vízi bomba, darts nyíl

nyári kerti játék ötletek

Tűzd a táblára a vízzel megtöltött vízibombákat, majd két-három méteres távolságból a darts nyilakkal próbáljatok meg minél többet kipukkasztani! Aki a legtöbbet eltalálta az nyer! Még izgalmasabb lehet a játék, ha egy filctollal minden bombára írtok egy számot, így annyi pontot fog érni ha kipukkad, amilyen pontszám rajta szerepel!

Érdemes a játékokat minél színesebbre megcsinálni, hogy még vonzóbbak legyenek és játékra csábítsák a gyerekeket! Jó ötlet lehet valami jutalmat, egy kis apróságot felajánlani a nyertesnek, hogy még lelkesebben vessék bele magukat a játékba! Hagyd, hogy segítsen a bombák megtöltésében, vagy a játék pálya kialakításában, ha együtt készítitek el a játékot több időt tölthettek el együtt!

Forrás:

anapfenyillata.cafeblog.hu

otthonkeszitsd.blogspot.hu

nlcafe.hu

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás