Vakációs ötletek rossz időre

Több cikkünkben taglaltuk eddig, mivel lehet a gyerekeket tartalmasan, hosszabb ideig lekötni, lefárasztani a nyári szünet alkalmával! Sajnos a vakáció alatt sem lehetünk biztosak abban, hogy végig napsütéses meleg idő lesz! Hiába tárazzuk be magunkat rengeteg szabadtéri játék ötlettel, ha az idő nem kedvez a kinti játéknak, akkor újra törhetjük a fejünket mivel foglaljuk le csemetéinket.

Épp ezért érdemes már előre néhány benti játék ötlettel is készülni, így ha reggel esős időre ébredünk, akkor sem kell kétségbe esni!

Vakációs ötletek rossz időre

Vakációs játékok rossz időben

Rövid időre a tv, videojáték is leköti a gyerekeket, viszont ha már a könyökükön jön ki az összes társasjáték, ország-város és már a videojáték sem elég izgalmas, vagy esetleg mi felnőttek nem akarjuk, hogy a „doboz” előtt gubbasszon csemeténk naphosszat, érdemes elővenni kreativitásunkat és kitalálni egy új izgalmas játékot. Ha nincs ötleted, érdemes az interneten is körülnézni, biztosan számtalan olyan cikket találunk ami a segítségünkre lehet a témában!

Alábbiakban mi is szeretnénk segítségképp néhány ötletet adni azoknak, akik a gyerekekkel töltik a vakációt akár családi házban, akár lakásban töltik a nyarat!

Építsünk bunkert

A bunker építése kint is jó móka, de ha az időjárás miatt a lakásba kényszerülünk játszani, akkor is szuper bunkert építhetünk! Használjunk fel mindent, ami alá el lehet bújni! Asztal, szék vagy akár ruhaszárító, takarók, pokrócok lepedők. A gyerekek imádnak elbújni, egy takaró alatt elemlámpával a kedvenc könyvüket olvasni, rajzolni, színezni. Egy bunker napokra leköti a gyerekeket, így érdemes akkorra tartogatni, amikor napokra rossz időt jósolnak a meteorológusok.

Társas játék DIY

Találj ki saját társasjátékot. Mintázhatod akár a kedvenc társasotokat is nagy méretben, a lényeg, hogy elférjen egy szobában :). Minden mező legyen 1 A4-es papír, amire ráírod a mező számát és az instrukciót! Az óriás társas lényege, hogy a gyerekek maguk lesznek a bábuk! Készítsetek kartondobozból egy nagyméretű dobókockát is, és már indulhat is a játék!

Saját bábszínház készítése karton dobozból

játékok rossz időre

Ha van otthon egy nagyméretű kartondoboz (mosógép, vagy hűtőszekrény doboza) az ideális lesz a saját bábszínházatok elkészítésére! Vágj az egyik oldalára egy nagy lyukat, ez lesz az előadó tér! Régi párnahuzatból, rongyból készíthetsz a színpad oldalára függönyt is! Színezzétek ki együtt a dobozt, majd a kedvenc mesehősöket ragasszátok fel egy pálcikára és kezdődhet a mese!

csináld magad játékok rossz időre

Forrás:

hoodykids.hu

csoppkeblog.hu

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás