Programok gyerekekkel nyári szünetre

A nyári szünetet minden gyerek örömmel és nagy lelkesedéssel várja, amikor is végre 3 hónapig nincs se lecke, se dolgozat, se felelés! A szülőknek ez már nagyobb kihívást jelent, ugyanis a munka mellett, arról is gondoskodniuk kell, hogy a gyerekeket lekössék! Azok a szülők, akik otthon tudnak lenni a vakáció alatt a gyerekekkel, könnyebb helyzetben vannak, mert így legalább szem előtt tudják tartani a gyerkőceiket. Ezen szerencsés édesanyák és édesapák részére adunk most tanácsot, milyen programokkal, csináld magad játék ötletekkel tudják lekötni csemetéiket!

Programok jó időben

Akik kertes házban laknak, esetleg a vakációt egy nyaralóban töltik, azoknak mindenképp érdemes kihasználni a kert adta lehetőségeket és a jó időt! Az a tapasztalat az, hogy a gyerekek igen hamar elunják magukat a kertben, de nem is várhatjuk el tőlük, hogy naphosszat hintázzanak és fogócskázzanak! Nem is kell, hiszen az interneten számtalan remek otthoni programot, játékot találhatunk, amivel újabb órákra, napokra köthetjük le a srácokat. Ha csak egy gyerek programjáról gondoskodunk, invitáljuk meg néhány jó barátját is, hogy a csapatjátékokat is kipróbálhassák! Ilyenkor akár a szülőket is áthívhatod, így amíg a gyerekeket leköti a játék, ti nyugodtan elcseveghettek együtt!

Izgalmas kerti játékok

Társasjáték, twister

A társas játékok igen izgalmasak, főleg a felnagyított kerti változatai!

vakációs otthoni játékok

kerti twister

A twister színes pöttyeit felfesthetjük a kertben a fűre is, egy sablon és néhány színes spray segítségével! Ha van kedved, akár te is beszállhatsz, akár csak a kereket pörgetni is.

kinti játékok vakációra

kerti társasjáték

Bármelyik kedvenc társasjáték egyszerűsített verzióját felfestheted a kertben! Ha van aszfalt, akkor célszerű színes krétákkal felrajzolni rá, így viszonylag könnyen el is lehet majd távolítani, de a fűre vagy akár a teraszra is felfesthetjük. Egy dobozból készíts hozzá nagyméretű dobókockát!

Ügyességi játékok, akadály pálya

csináld magad vakációs ötletek

akadálypálya

Az akadálypálya, nem csak izgalmas és élvezetes, de kellőképp le is fárasztja a gyerekeket! A legjobb, ha van néhány fa, ami közé a köteleket ki tudod feszíteni, de akár kerítéstől kerítésig is húzhatod őket! Használj gumit, így még izgalmasabb lesz a játék!

játék ötletek nyári szünetre

kerti játékok

Egy létra, egy vastag kötél és egy rossz bicikli kormány segítségével a legjobb játékot készíthetitek el a kertben! Egy magasabb fának a tetejére kösd rá a kötelet, nagyon erősen, a másik oldalát pedig egy messzebb lévő ponton rögzíts úgy, hogy a kormány fel legyen rá fűzve! Állíts egy létrát a fa tövébe és indulhat is a csúszkálás!

Régészet

játék ötletek jó időre

játék ötletek jó időre

Egyik talán legkedveltebb kerti játék a régészet! Egy lavórt megtöltünk különböző műanyag tárgyakkal, és felöntjük vízzel! Lefagyasztjuk, majd egy kalapáccsal ki kell „szabadítani”, elő kell ásni a tárgyakat a jégtömbből úgy, hogy azok ne sérüljenek meg! A játék akkor izgalmas, ha olyan tárgyakat rejtünk a jégbe, ami a gyerkőcnek még új! Egy új homokozó szett, legó, vagy esetleg hajcsattok, üveggolyó ahogy átsejlenek a jégen, felkeltik a kicsik érdeklődését, így biztos, hogy addig meg sem áll a munka, míg mindent ki nem szabadították!

Érdemes sorban minden ötletet kipróbálni, és mivel tudjuk, hogy minden csoda 7 napig tart, így érdemes minél több ötletet betárazni! Ezért következő cikkünkben további ötletes kerti játékokat mutatunk!

Forrás:

anapfenyillata.cafeblog.hu

otthonkeszitsd.blogspot.hu

nlcafe.hu

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás