Csináld magad – Fényképkeretek, fényképtartók

Emlékeink védelmében…

A technika fejlődésével, az okostelefonok megjelenésével ma már minden élethelyzetben tudunk fényképet vagy akár videót is készíteni egy egy emlékezetes pillanatról. A digitális világ lehetővé teszi, hogy emlékeinket adathordozókon tároljuk, ami praktikus, hiszen kevés helyet foglal, viszont elvesztette azt a romantikus báját, ami miatt érdemes volt leülni és végiglapozni egy fényképalbumot vagy elsétálni egy családi képekkel felöltöztetett fal előtt. Most hoztam néhány csináld magad ötletet, hogy visszacsempészhessük életünkbe ezeket a pillanatokat.

Csináld magad - Vintage fal

Csináld magad – Vintage fal Forrás: hathome.usv

Csináld magad – Az újrahasznosítás jegyében

Alapvetően bárki el tudja készíteni a következő ötleteket, hiszen nem igényelnek sem túl sok kézügyességet, sem pedig jelentősebb anyagi beruházást. Biztosan minden háztartásban akadnak otthon felesleges csipeszek, esetleg elhasznált süteményes formák. Drága fényképelőhívással sem kell feltétlenül foglalkoznunk, ha meg tudjuk oldani a színes nyomtatást már is spóroltunk egy keveset. Ha szeretünk kirándulni ez egy remek alkalom arra, hogy különleges formájú, színű faágakat gyűjtsünk, amiből megvalósíthatjuk elképzeléseinket. Ha már eldöntöttük milyen is legyen jövendő fényképtartónk, megfelelő színű festéksprayivel kezelhetjük a felületét. Ezt a műveletet nagyon körültekintően végezzük, soha ne tartsuk a flakont közvetlen közel a festendő felülethez, mert el fog folyni a festékünk. Minimum 50 cm távolságban mozgassuk a festéket a felület fölött. Nem kell rögtön tökéletesen fednie. Ha az egyik oldal megszáradt jöhet a következő. És most lássuk a képeket…

Csináld magad - Csipesz fényképtartó

Csináld magad – Csipesz fényképtartó Forrás: nlcafe.hu

Csináld magad - Tortaforma

Csináld magad – Tortaforma Forrás: nlcafe.hu

Csináld magad - Gally keret

Csináld magad – Gally keret Forrás: itsalwaysautumn.com

Csináld magad - Faág fényképtartó

Csináld magad – Faág fényképtartó Forrás: masni.cafeblog.hu

És nincs más hátra…

Azoknak sem kell elkeseredniük akik nem érzik magukat elég kreatívnak egy ehhez hasonló projekt megvalósításához vagy esetleg nincs elég idejük, lehetőségük az alkotáshoz. Akár internetről is megrendelhetőek különböző fényképtartók és keretek, akár családi méretekben is, így mindenki megtalálja a számára legideálisabb terméket. Számtalan szín és forma közül választhatunk, legyen az akár egy digitális keret vagy hagyományos papír alapú képekhez tervezett. Aki pedig belevágott a fényképtartó készítésébe, mostanra már biztosan elkészült vele. Akasszuk hát gyorsan a falra, töltsük fel emlékekkel, kuckózzunk be a fotelba egy bögre teával és keksszel, és hagyjuk szárnyalni gondolatainkat.

Csináld magad - Zsalugáter

Csináld magad – Zsalugáter Forrás: homeandfamilynetwork.com

Csiptetős fényképtartó Forrás: ahonapajandeka.hu

Csiptetős fényképtartó Forrás: ahonapajandeka.hu

Csiptetős fényképtartó Forrás: ahonapajandeka.hu

Fényképtartó Forrás: ahonapajandeka.hu

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás