DIY – Ajándékok nagyszülőknek

Karácsony közeledtével egyre jobban eluralkodik rajtunk az ünnepi hangulat. Tervezzük az ünnepi menüt, feldíszítjük a házat, ünnepi terítéket kap az asztal. Mindent betölt a fahéj és szegfűszeg fűszeres illata. Vasárnaponként fellobbannak az adventi koszorúk gyertyái és megnyílnak a karácsonyi vásárok. Ezeken a vásárokon rendszerint számtalan kézműves terméket vásárolhatunk, melyek nagyon divatosak manapság. De annak sem kell elkeserednie aki nem szereti a zsúfolt tereket, bevásárlóközpontokat, mert webáruházunkban válogathat minőségi, magyar kézműves termékekből összeállított ajándékcsomagjainkból.

Karácsonyi vásár

Karácsonyi vásár – Forrás: budavartours.hu

DIY – Ajándék ötletek nagyszülőknek

A másik divatos irányzat az internet terjedésével lassan meghódítja a világot és a kreatív lelkületű felhasználók szívét. Ez a DIY azaz a csináld magad leírások. Segítségükkel ma már bármit elkészíthetünk otthon saját magunk részletes leírások és fényképes illusztrációk segítségével. Ma néhány ajándékötletet hoztam amivel a szeretett nagyszülők szívét dobogtathatjuk meg és készítésükben akár az unoka is részt vehet.

Ehető DIY ajándékok

A karácsonyi kekszek, izgalmasak, fűszeresek elkészítésük pedig irtó egyszerű. Éppen ezért nagyszerűségük a tálalásukban rejlik. Akár egy mutatós doboz, vagy szépen felöltöztetett befőttes üveg is megfelel a célnak. Díszítsük az ünnepi hangulathoz illően, akár színben akár formában köszönjön vissza a karácsony süteményünkről. A nagyi is biztos örülni fog, hogy végre nem ő süti a süteményt.

Mézes csillagok

Mézes csillagok – Forrás: erezdmagadjol.hu

Házi finomságok

Házi finomságok – Forrás: erezdmagadjol.hu

DIY ajándékok kisgyermekkel

Az apróságokat is bevonhatjuk a karácsonyi ajándékozásba, hiszen a nagyinak a kis unokája a szeme fénye. Az apró kis lábacskája, a vékony kis ujjacskája… halljuk mindig. Készítsünk tenyér vagy láblenyomatot emlékbe. Akár gipszbe vagy só-liszt gyurmába, de festékes lenyomatokat is készíthetünk. Só-liszt gyurmát bárki készíthet otthon is, mindent megtalál a konyhában. Szükség lesz 1 bögre finom, apró szemű sóra kis vízben feloldva, 2 bögre lisztre, 2 evőkanál olajra és annyi vízre amennyit felvesz a massza. Amennyiben színezni szeretnénk a masszát a festéket a vízben kell elkeverni és utána beledolgozni a hozzávalókba. Karcoljuk bele az évszámot is és, ha sikere volt az ajándéknak jövőre ismételjük meg. Érdekes lesz látni, hogyan növekszik csemeténk évről évre.

Só-liszt plakett

Só-liszt plakett – Forrás: anyakanyar.hu

Láblenyomat

Láblenyomat – Forrás: szuloklapja.hu

Festés tenyérlenyomattal

Festés tenyérlenyomattal – Forrás: pupcy.blog.hu

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás