Csináld magad – Karácsonyi képeslap készítés

Újraéledő képeslapok…

A képeslapok a XIX. században indultak világhódító útjukra, felváltva az addig használatos levelezőlapokat. Ugyan Franciaországban már a XVII. században is használtak üdvözlő és köszöntőlapokat a posta hivatalosan csak a XIX. század végén fogadta el ezt a levelezési formát.

Manapság a technika fejlődésével már egyre ritkábban nyúlunk a postai képeslapok után, hiszen számtalan egyéb lehetőségünk kínálkozik szeretteink felköszöntésére, mint pl. az internetes képeslapküldés is.

Azonban akadnak kivételes időszakok, amikor még feléled bennünk a hagyomány iránti szeretet és előtérbe kerülnek a papír alapú képeslapok. Ilyen például a karácsonyi időszak amikor is beköszönt az alkotás időszaka.

Hajrá, csináld magad…

Csináld magad karácsonyi képeslap

Csináld magad karácsonyi képeslap – Forrás: erezdmagadjol.hu

DIY – Csináld magad képeslap kisgyerekkel

A nyomdaipar fejlődésével ma már bárkinek lehet egyedi képeslapja akár saját fotók alapján is. Sőt a postán lehetőségünk van egyedi bélyeget is készíttetni kedvenc fényképünkkel. Azonban van akinek ez sem elég… Hiszen az alkotás öröme ott dolgozik bennünk, még ha csak egy pici kis képeslapról is van szó. Bárkinek örömet szerezhetünk egy ilyen kis aprósággal és nem utolsó sorban magunknak is kellemes kikapcsolódás az alkotás folyamata. Ha gyermekünk is éppen megfelelő korban van ez remek alkalom arra, hogy együtt töltsünk egy kis időt. Szórakoztatja és fejleszti is csemeténket. Először is lássunk néhány ötletet, amit kisgyermekkel megvalósíthatunk. Ha nagyobb lesz a csemete örömmel fogja nézegetni képeslapunkat, melyen Ő is “nyomot” hagyott.

Karácsonyi ujjlenyomat képeslap

Karácsonyi ujjlenyomat képeslap Forrás: woohome.com

Karácsonyi képeslap - Láblenyomat

Karácsonyi képeslap – Láblenyomat Forrás: pinterest.com

Csináld magad képeslap: szalagok, gombok, gyöngyök…

Aki kicsit csajosabb, elegánsabb képeslapot szeretne csinálni, maradék gombokból és szalagokból szuper összeállításokat álmodhat meg. Csak a fantáziánk szabhat határt a mintáknak, formáknak. Ne féljünk bátran párosítani a színeket. Az ünnep a csillogásról szól, elő a csillámporokkal is.

Karácsonyi képeslap

Karácsonyi képeslap – Forrás: pinterest.com

Karácsonyi kártya

Karácsonyi kártya – Forrás: femcafe.hu

Karácsonyi képeslap

DIY képeslap – Forrás: videos2watch

Formákkal, színekkel az ünnepi hangulatért

Nem kell feltétlenül drága kiegészítőket használnunk, hiszen a kevesebb néha több…
Képeslapunk ünnepi varázsát megteremthetjük egy jól eltalált színösszeállítással, a megfelelő mintákkal, formákkal, egy szép papírral. Száz szónak is egy a vége, a “Csináld magad” ötletek megvalósításában mindig leljük örömünket.

Csináld magad képeslap - Hóember

Csináld magad képeslap – Hóember Forrás: xmass.blogspot.com

Csináld magad képeslap - Szarvas

Csináld magad képeslap – Szarvas Forrás: idotetris.cafeblog.hu

Hajtogatott képeslap

Hajtogatott képeslap Forrás: topinspired.com

Formavágással

Formavágással Forrás: woohome.comdiy

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás