Csináld magad – Esküvői köszönetajándék

Honnan is származik a köszönetajándék

A köszönetajándékok eredete több száz évre nyúlik vissza Francia és Olaszország területére. A jelentősebb ünnepek alkalmával legyen az születésnap, évforduló, esküvő, a vendéglátók apró ajándékkal küldték haza a meghívottakat. Ennek eredeti neve bonbonniere volt, ami a szó hagyományos értelmében cukorkás doboz. Az esküvő szerencsés ünnepnek számított, így a hagyomány szerint azt gondolták, ezekkel az apró ajándékokkal az ifjú pár egy kicsit átad a szerencséjéből. Az esküvői köszönetajándék bonbonnierek 5 db cukrozott mandulát tartalmaztak. Ezek a mandulák a termékenységet, hosszú életet, egészséget, boldogságot és vagyont szimbolizálták. Ha saját esküvőnkön magunk szeretnénk elkészíteni a vendégeknek a köszönetajándékot, ajánlom a cukrozott mandulát, mert az azt körüllengő mítosz, egy megőrzésre érdemes hagyomány. Hoztam néhány ötletet a csináld magad csomagolásra.

Esküvői asztal köszönetajándékkal

Esküvői asztal köszönetajándékkal Forrás: Pinterest

 

Csináld magad – Színes karton és selyemszalag

Az első két dobozka megvalósításához nincs szükségünk másra, mint egy sablonra, ollóra, ragasztóra, kartonra és szalagra. Díszíthetjük még gyöngyökkel is a dobozkánkat, ha van türelmünk és időnk rá.

Csináld magad ajándékdoboz

Ajándékdoboz Forrás: Aliexpress

 

Csináld magad - ajándék doboz sablon

Csináld magad – ajándék doboz sablon Forrás: ohmyfiesta

Csináld magad köszönetajándék doboz

Csináld magad doboz Forrás: homemadegift

A képen látható organza tasakokat már számtalan helyen megrendelhetjük az interneten is, és kis kreativitással egyedivé varázsolhatjuk. Itt is használhatunk gyöngyöket, szalagokat különféle ékszerkellékeket. Ha nincs lehetőségünk a tasakok beszerzésére, méterárú boltban méterre vehetünk organza anyagot, felhasználásának pedig csak a képzeletünk szab határt.

Csináld magad - organza tasak

Organza tasak Forrás: weddbook.com

Csináld magad - organza cukortasak

Csináld magad – organza szaloncukor forma tasak Forrás: perfectweddingzone

Aki a virágot szereti…

… rossz ember nem lehet tartja a mondás. Ha a mandulás ajándékötlet nem tetszett, íme néhány „csináld magad” virágos ötlet köszönetajándék gyanánt. Elkészítésük nem igényel különösebb magyarázatot.

Csináld magad - mini kert

Csináld magad – mini kert pohárban Forrás: kövirózsadekor

Csináld magad - Kövirózsa köszönetajándék

Csináld magad – Kövirózsa papírhengerbe ültetve Forrás: romanticdecorationnow

Édes élet…

A „csináld magad” köszönetajándék másik népszerű formája az úgynevezett „cupcake”. Manapság már erre is számtalan díszítési ötletet találhatunk a neten. A teljesség igénye nélkül íme néhány: marcipán, fondant, vajas krém, csokoládé variációk, szórócukrok, ehető gyöngyök… Ha a cupcake mellett döntünk, akár felhasználhatjuk az ültetési rend kialakításában is, hiszen egy dekoratív névtáblát beleszúrva máris kész az egyedi, saját készítésű „csináld magad” ültetőkártyánk is. És ha édesség nem feledkezhetünk meg a mézeskalács figurákról sem. Nem kell megijedni, gyerekjáték az elkészítésük.

Csináld magad - Ifjú pár cupcake

Csináld magad – Ifjú pár cupcake Forrás: pinterest

Csináld magad - mézeskalács köszönetajándék

Csináld magad – mézeskalács esküvői köszönetajándék Forrás: pinterest

 

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás