Csináld magad befőttes üveg díszítés

Lassan itt a szezonja a lekvárok, szörpök és befőttek befőzésének! Tehát hajrá, irány a piac és készítsd magad a lekvárod!  Tudjátok, hogy mi a különbség a dzsem és a lekvár között? A dzsem abban különbözik a lekvártól, hogy gyümölcsdarabokat tartalmaz, és nem olyan folyós mint a lekvár. A dzsemet főzés nélkül is lehet készíteni.

Éppen a minap jegyeztem meg, hogy a bolti lekvárok és dzsemek között nagy eltérések vannak ízvilágban és többnyire csak egy ízben kaphatóak. Én személy szerint jobban kedvelem a lekvárt, mert folyósabb és jobban kenhető. Szerintem a legtöbben Édesanyánk és Nagymamánk régi recept alapján készült lekvárjai részesítik előnyben, hiszen valljuk be, ugye milyen finomak?! De mi is büszkélkedhetünk különleges ízvilágú magas gyümölcs tartalmú lekvárjainkkal, mint például az étcsokis-konyakos meggy lekvár vagy a vaníliás fekete ribizlis lekvár, melyek ajándékcsomagjainkban megtalálhatóak.

Csináld magad ötletek lekváros üvegek díszítéséhez

Összegyűjtöttünk néhány ötletes technikát, amivel ti is egyedivé varázsolhatjátok finomságaitokat!

Elkészült lekvárjainkat, kreatívan és ízlésesen is dekorálhatjuk. Akár ajándékba is készíthetjük, egy ilyen ötlettel bárkinek örömet okozhatunk! Ha biztos akarsz lenni a sikerben akkor csináld magad!

Egy darab gyümölcsöt festékbe mártunk, és a címkére nyomjuk, mint egy pecsét vagy nyomda. Milyen egyszerű és kreatív ötlet! Akár a gyerekekkel is készíthetjük, ők biztosan élveznék ezt a nyomdázást!

 Készítsd magad - Címkedíszités

Készítsd magad – Címkedíszités

A következő ötletet sem nehezebb megvalósítani. Szükségünk lesz madzagra vagy spárgára, illetve barna csomagoló papírra. Ha jól emlékszem az utóbbit Ikeában lehet beszerezni. A címkét egy keményebb papírból készíteném el és rajzolnám rá a gyümölcsöt, de akár nyomtatni is lehet! Vagy akár a tetejét is dekorálhatjuk, szépírással ráírhatjuk, hogy milyen gyümölcsből készült, vagy egy szép idézettel is feldobhatjuk!

Díszített lekvárosüveg

Díszített lekvárosüveg

Erről az elképzelésről Nagymamáink hagyományos lekvárja jut eszembe. Ilyen mintás anyagokat a textilboltban biztosan tudunk vásárolni. Sőt a hobbiboltokban is árulnak színes és mindenféle mintás anyagokat. Ha van cikkcakk vágó ollód, akkor mindenképp vedd elő, hiszen a végeredményt jobban feldobja az ilyen formára vágott anyag!

lekvárosüveg csomagolás

Csináld magad lekvárosüveg csomagolás

Ehhez az elgondoláshoz mindenképp jól jön egy ragasztópisztoly, hogy az anyagot fel tudjuk ragasztani az üvegre. Ezek az anyagok kreatív boltokban beszerezhetőek, gondolok itt a csipkére illetve a zsák anyagra. Csipkével igazán szép és dekoratív ötletek születhetnek, ennek csak a fantázia szabhat határt. Nem csak madzaggal vagy spárgával lehet átkötözni az üveget, hanem egy feltűnőbb mintás, például pöttyös szalaggal még jobban feldobhatjuk kreálmányunkat!

Csipkével díszített üveg

Csipkével díszített üveg

Díszített üveg

Díszített üveg

A befőttesüveg tetejét is lehet dekorálni! Ezen a képen decoupage technikával van felkenve a szalvéta a kupakra. Ha nem hallottatok még erről a technikáról, rengeteg információt találtok róla az interneten, és biztosan ti is könnyen el tudnátok készíteni. Egyedi kinézetű lekvárok születhetnek ennek a technika segítségével, szuper ajándék lenne a hozzád közel állóknak!
De ha túl bonyolultnak találod ezt a megvalósítást, akkor akár le is festheted a kupak tetejét és nyugodtan festhetsz rá mintákat. Nyugodtan használj több féle vastagságú ecsetet, hurkapálcát, fogpiszkálót, bármit bevethetsz a még dizájnosabb kinézet eléréséhez.

Csináld magad kupakok

Csináld magad kupakok

A képek forrása: pinterest.com

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás