Csináld magad ajándék ötletek gyerekekkel

Az alkotás öröme…

Már sokszor említettem, de a legnagyobb örömet számomra a saját készítésű ajándékok okozzák. Mind adni, mind kapni fantasztikus élmény. Gondoljunk csak ezzel kapcsolatos első élményeinkre, amikor az óvodában bab és lencseszemeket ragasztgattunk egy papírlapra anyák napi meglepetés gyanánt. És édesanyáink őrizgették ezeket az ajándékokat, míg végül az évek alatt csak egy ragasztós, üres papírlap maradt. Gyermektől ajándékot kapni akár a legcsekélyebbet is felbecsülhetetlen minden szülő és nagyszülő számára. Ma ezzel kapcsolatosan hoztunk néhány könnyen megvalósítható ajándékötletet.

Alkossunk együtt

Alkossunk együtt – Forrás: igyteljesazelet.hu

Csináld magad – Apró tappancsok nyomában

Nyilván valóan van egy minimum korhatár mikor gyermekünk már besegíthet az ajándékkészítésbe, de nem kell lemondanunk a nagyinak szánt egyedi ajándékról akkor sem, ha gyermekünk még csak a gőgicsélős korosztályba tartozik. Kéz és láblenyomatát többféle hordozó rétegen is megörökíthetjük, pl. só-liszt gyurmában, vagy nyomdázva. És íme a recept hogyan készíthetjük el egyszerűen. Egy bögre finomszemcsés sót oldjunk fel kis vízben. Dolgozzuk el 2 bögre liszttel, 2 evőkanál olajjal és annyi vízzel amennyit felvesz. Ha színes gyurmát szeretnénk készíteni a festéket a vízben kell feloldani. A kész lenyomatot kiszárítjuk és már kész is a meglepetés.

Só-liszt lenyomat

Só-liszt lenyomat – Forrás: Bybridge.blogspot.hu

Családfa

Családfa – Forrás: rapiddesign.cafeblog.hu

Csináld magad – Ha már cseperedik a gyerek…

Ha a gyerkőcnek már van valamennyi kézügyessége is, szabadjára engedhetjük a fantáziánkat. Legyünk magunk is újra gyerekek néhány órára, idézzük fel kedvenc játékainkat. Kinek ne lett volna kedvenc hógömbje? Itt az alkalom, hogy gyermekünkkel együtt saját magunk készítsünk el egyet. Csak egy csinos befőttesüvegre lesz szükségünk jól záródó kupakkal, desztillált vízre, glicerinre és a bele való csecsebecsékre. Hópehely gyanánt használhatunk kókuszreszeléket és csillámport is. A glicerintől fognak a pelyhek szépen szállni az üvegben, így ha még nem érezzük elég sűrűnek adjunk hozzá glicerint. Elkészíthetjük üres üvegből is ekkor csak bele kell ragasztani a figurákat.

Csináld magad hógömb

Csináld magad hógömb – Forrás: evamagazin.hu

Hógömb DIY

Hógömb DIY – Forrás: femina.hu

 

Csináld magad sütik, virágok

Ha gyermekünk már iskolás korban van, nagy valószínűséggel nem okoz gondot neki segíteni a konyhában. Süssünk együtt különleges kekszeket, sütiket, amit ő maga formázhat meg, díszíthet fel. Készítsünk hozzá dobozkákat is amibe szépen belepakolhatjuk.

További ötletekért nézz szét pinterest oldalunkon, ahol rengeteg ötlet vár más témában is.

Süni kókuszgolyó

Süni kókuszgolyó – Forrás: eletforma.hu

Mézes szarvas

Mézes szarvas – Forrás: gyereketeto.hu

Házi keksz ajándékdobozban

Házi keksz ajándékdobozban – Forrás: anapfenyillata.cafeblog

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás