Szerinted mi a legfranciásabb hangzású magyaros ajándék?

Hát persze, hogy a Gerbeaud!  Természetesen ajándékküldő szolgálatunk kínálatában is számos termékük megtalálható, hiszen klasszikus és igen kedvelt finomságok. Azonban mielőtt bemutatnánk őket, ismerjük meg a több mint százéves cukrászat történetét!

A Gerbeaud története

A Gerbeaud cukrászdát, kávéházat senkinek sem kell bemutatni Magyarországon. Sokan tudják, hogy régi, patinás hely, amely a klasszikus kávézók stílusát és íz világát képviseli mind a mai napig, ám a történetét csak kevesek ismerik.

Gerbeaud Emil 1854-ben látta meg a napvilágot a mai Carouge nevű kisvárosban, ez napjainkban már Genf része. Emil beleszületett és bele is nősült a szakmába, mert édesapja cukrász volt, míg felesége Esther Ramseyer egy cukrász és csokoládégyáros leánya.  A szakmát több országban is gyakorolta, német, francia, angol kitérő után visszatért a gall honba és St. Étienne-ben nyitott meg első üzletét 1879-ben.

Hazánkba 5 évvel később költözött és átvette a fővárosi Gizella (ma Vörösmarty) téri cukrászüzletet, ami Kugler Henriké volt. Kugler habos kávéjával, újszerű likőrjeivel, cukorkáival, tortáival elvarázsolta a korabeli embereket, üzlete gyorsan az elit társadalmi színterévé vált. Gerbeaud a helyet tovább lendítette, a legnépszerűbb Kugler termékeket meghagyta, ám ezeket újakkal egészítette ki. Az árakat lejjebb engedte, ráadásul még egy önálló csokoládégyárral is bővítette a kávéházat. Az volt a célja, hogy az általa gyártott édességek minél szélesebb körben elérhetővé váljanak, ezért egy újszerű csokoládégyártási eljárást fejlesztett ki, mellyel az 1898-as és az 1900-as világkiállításon aranyérmet nyert. Ezzel a világszerte megismerték és elismerték őt, az eljárást és az édességeit. Több tradicionális hazai édesség az ő nevéhez fűződik, ilyen például a macskanyelv, a konyakos meggy, a csokoládé drazsé, emellett ő honosította meg hazánkban a párizsi és vajas krémeket is. Szabadalmaztatott találmányai között szerepelt még egy különlegesség, ami leginkább a mai nescaféhoz hasonlítható. További újítása volt még a fadoboz, melyekben bonbont lehetett kapni.

Magyaros céges ajándék - Gerbeaud termékek

Magyaros céges ajándék – Gerbeaud termékek

A termékek mellett minden részletre nagyon adott Gerbeaud Emil, ilyen volt a megfelelő személyzet, akikkel szemben nagy elvárásai voltak, de nagy megbecsülésben is részesítette őket. Állítólag azok a cukrászok, akik nála töltötték a tanuló éveiket sosem akartak többé máshol dolgozni. Érdekesség még, hogy a mai Művész Kávézó is az övé volt, ami azokban az időkben vált a színészek, írók, költök, festők közkedvelt gyülekezőhelyévé. A csokoládégyárat, a kávézókat, a vállalkozásait feleségével együtt nagy odafigyeléssel és szenvedéllyel vezette. Munkájával hagyományt teremtett a magyar gasztronómiában és hazánk hírnevét öregbítette az egész világon, itthon a Ferenc-József renddel, Franciaországban pedig a Becsületrenddel tüntették ki.

Gerbeaud termékek céges ajándékaink között

Azt hiszem szégyellni is kéne magunkat, ha ilyen ismert névvel és hagyományokkal bíró cukrászda kínálatából nem tartanánk mi is a készletünkben. Egyik legnépszerűbb Gerbeaud ajándékunk a klasszikus karácsonyi sütemény, a beigli.  A tradíció szerint lehet mákos, vagy diós is. Természetesen mindkettő megtalálható kínálatunkban, szimpla illetve dupla kivitelben is. A beiglik díszdobozban érkeznek, megspórolva a csomagolás gondját, így már csak büszkén át kell adjuk üzleti partnerünknek, mint a tökéletes céges karácsonyi ajándékot.

Magyaros céges ajándék - Gerbeaud beigli

Magyaros céges ajándék – Gerbeaud beigli

Magyar hagyomány a szaloncukor, de abból sem mindegy, hogy milyen. A Gerbeaud szaloncukor igazi kézzel készült kézműves termék. Az elegáns díszdoboz fél kilogramm diós-barackos töltelékes étcsokoládés szaloncukrot rejt, mely minden kétséget kizárólag fenyőfánk éke lesz.

Magyaros ajándékötlet - Gerbeaud szaloncukor

Magyaros ajándékötlet – Gerbeaud szaloncukor

Az írást lezáró termék, bár inkább nevezném művészi alkotásnak, azt hiszem magát a cég névadóját is lenyűgözné, mert sokan ismerjük a kuglófot, számos háziasszony is el tudja készíteni, de mind külsőben és ízben a Gerbeaud kuglóf egyszerűen utánozhatatlanul szép, kívánatos és persze finom. A csomagolása is sokatmondó, visszafogottan elegáns és ízléses, olyan igazi Gerbeaud-os.céges karácsonyi ajándék

Gerbeaud kuglóf 

Update: A gyártó termékeit jelenleg nem forgalmazzuk!

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás