Magyaros ajándék, ami minden külföldinek meg kell kóstolnia

Árpád pálinka – Ezernyi apró részlet egy palackba zárva

Hazánkban a pálinkafőzésnek nagy hagyományai vannak, legyen szó a nagy üzemi termelésről, vagy éppen a házilag készített gyümölcspárlatról. Az elmúlt évtizedben a pálinka is elfoglalta az őt már régóta megillető helyét a hazai borok mellett és a pálinkakészítés igen intenzív fejlődésnek indult. Sokan fektettek időt, energiát és nem utolsósorban pénzt abba, hogy igazi magas minőségű, prémium pálinkát készítsenek a saját és mások határtalan örömére, élvezetére. Rengeteg kiváló pálinkát készítő kézműves főzde alakult országszerte, és ha ismerjük a megfelelő márkákat már nem kell a kiszámíthatatlan minőségtől tartani, és ezeket a termékeket is büszkén ajándékozhatjuk külföldi barátainknak, partnereinknek.

Magyaros ajándék - Budapest Prémium Pálinka

Magyaros ajándék – Budapest Prémium Pálinka

Destillata – Az egyik legrangosabb szakmai verseny

Elárulhatom, hogy magam is nagy rajongója vagyok a kiváló minőségű pálinkáknak és az említett „pálinkaforradalmat” nagy várakozásokkal és figyelemmel követtem. Ennek a folyamatnak az egyik nagy pillanata idén következett be mikor is a23. alkalommal rendezték meg a legtekintélyesebb szakmai bajnokságot, a Destillatat (amit egy amolyan Európa bajnokságnak is tekintenek a résztvevők), amelyre idén 14 országból neveztek összesen 162 főzdét és 1500 terméket, tételt.

A versenyre, ami egyben egy gála is Ausztriában, az Eszterházy kastélyban került sor és nagy büszkeségünkre a legnagyobb elismerést egy magyar pálinkaháznak ítélte a zsűri és az Agárdi Pálinkafőzdét választották az Év Párlatfőzdéjének. Emellett jó néhány vállalkozás ért el figyelemreméltó eredményeket a versenyen, köztük szakmai partnerünk az Árpád pálinkaház is, mely idén is több éremmel lett gazdagabb a versenyen.

Árpád Pálinkafőzde története

Az Árpád Pálinka egy igazi családi vállalkozás, ahol apáról fiúra szállt hazánk egyik nemzeti italának, annak megalkotásának módja. Maga a cég neve is egy családi hagyomány, amit több generáció óta büszkén viselnek a família tagjai. Jelenleg Nagy Árpádé a vezető szerep a cégnél, ő már a harmadik generációt képviseli a családi hagyomány ápolásában. Ő az édesapjától tanulta a mesterséget, aki látta a tehetséget fiában és biztatta a további munkára. Napjainkban már az egyik legsikeresebb pálinkakészítő cégek közé tartoznak, amit jól bizonyít a 2012-es az Év Pálinkafőzdéje díj és számos termékük kitüntető elismerése.

Már említettük, hogy ez egy családi üzem és ez annyira igaz, hogy a gyümölcsbeszerzést, a pálinkafőzés legfontosabb momentumait az ifjabb Árpád feladata. A marketing és hirdetési ügyekért a nővére felel, míg a rendezvények létrehozása a feleség dolga. Az anyuka irányítja a palackozót, az édesapa pedig a gyümölcsvásárlásból veszi ki a részét és működtet egy bérfőzdét már több mint három évtizede. Nagy Árpád jól tudja, hogy vannak kiváló minőségű pálinkák a piacon, ám az ő családjának a vágya, hogy az elitbe, a legjobbak közé tartozzanak.

Vadázs, Kisüsti, Prémium – Egy cég három termékcsalád

A pálinkafőzde három termékcsoportot kínál: a Vadász pálinkát, a Kisüstit és a Prémium pálinkát. Az italok kézzel válogatott, valódi vad és nemes gyümölcsökből készülnek. A pálinkakészítést inkább tekintik művészetnek, mint munkafolyamatnak, amit szenvedéllyel és tisztelettel végeznek.

Magyaros ajándék - Árpád kisüsti pálinka

Magyaros ajándék – Árpád kisüsti pálinka

Mi két díjazott terméküket kínáljuk ajándékcsomagjainkban. Az első az Árpád Kisüsti Szilva Pálinka, ami a 2011-es évben Magyar Országos Pálinkaverseny arany, majd egy évvel később ezüstérmese lett. Emellett a HunDeszt versenyen is többször ezüstérmes lett. Hagyományos kisüsti eljárással készült, illatában akácvirágillattal és friss jázmin és egy egész leheletnyi vanília érezhető. Ízében gyümölcsösség dominál némi szilvalekvárral. Az ezt a pálinkát tartalmazó ajándékcsomagjainkat a hagyományos és tradicionális ízek kedvelőinek ajánljuk.

Magyaros ajándék - Árpád Lepotica prémium pálinka

Magyaros ajándék – Árpád Lepotica prémium pálinka

A következő gyöngyszem a Prémium Lepotica Szilva pálinka, mely a pálinkaház egyik csúcsterméke, megy 2012-ben a World Spirits Awards-on a dupla aranyérmet érdemelte ki. A saját szilvásukban termesztett szerb lepotica szilvából készül. A szó jelentése szépség és a pálinka nem is cáfol rá erre. Illatában könnyed szilvavirág illat jelenik meg, így hölgyeknek is bátran ajánljuk. Ízére a megszokott szilvapálinkáktól eltérően édesebb ízvilág jellemző, melyben gyömbéres, mézes, virágos jegyek is megmutatkoznak. Egy valóban különleges prémium pálinka, mely elegáns megjelenésével együtt igazi presztizsajándék. Nem véletlen, hogy az elmúlt években már számos céges ajándékcsomagba, külföldieknek szánt magyaros összeállításba ezt választották megrendelőink.

A két pálinka számos magyaros ajándékcsomagunkban megtalálható. Ezek például a Presztizs 2, az Egy Kis Hazai Deluxe, és a Kóstold Meg Magyarországot.

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás