Csapatépítő játékok

Manapság már a cégek többsége igyekszik a foglalkoztatottjaira jobban figyelni és különféle céges rendezvényeket szervezni nekik. Ezen rendezvényeken nem ritkák a csapatépítő játékok, amely erősítik a csapatszellemet és későbbiekben nagyon jó hatással lehetnek a kollektívára és ezáltal a dolgozok teljesítményére is, hiszen egy jó hangulatú környezetben, mindenki kellemesebben dolgozik és jobban is teljesít.

Csapatépítő játékok

Csapatépítő játékok

Nézzünk meg néhányat a csapatépítő játékok közül. Vannak az úgynevezett névmemóriás játékok, ezek ismerősek lehet az általános iskolai éveinkből. A játékok e fajtáit különösen új, friss cégeknek, újonnan alakult munkacsoportoknak ajánljuk, ahol még nem igazán ismerik egymást a munkatársak.

Dobom a labdát

Körbe állítjuk a játékosokat, majd egyszer mindenki elmondja a nevét, ezután kerül elő a játékszer, mondjuk egy labda. Akinél a labda van kimondja a nevét az egyik társának és neki dobja a labdát, aki a nevét hallotta és a labdát kapta kimondja, a labda feladójának nevét, majd ő is tovább adja a labdát, valakinek, akinek a nevét előtte kimondja (Pl: Sebestyéntől kaptam a labdát és Viktóriának adom tovább)  és így zajlik tovább a játék. Vicces helyzetek adódhatnak, amikor még nem tudjuk a neveket, illetve ha többeknek ugyan az a nevük.

Nevek lánca

Ez a játék hasonlít az előzőhöz, de ezt már régóta együtt dolgozóknak ajánljuk. Körben állnak a játékosok és az egyiktől indulva, teljesen mindegy melyik irányba az egyik elkezdi. Elsőként a saját nevét mondja ki, majd a mellette álló nevét, amihez hozzáteszi az illetőre jellemző tulajdonságot is (pl: Pedáns Eleonóra). A második számú játékos kimondja az első nevét, amit kiegészít egy rá jellemző tulajdonsággal, majd a sajátját említi a kapott jelzővel és a következő játékosét, akire ő talál ki egy jellemző jelzőt.

Esélykiegyenlítő játékok

Az esélykiegyenlítő játékot igazándiból bármilyen egyéni és csapatsportból lehet csinálni. Főleg azok a játékok jók, ahol sok gól esik, gyakran változik az eredmény. A legnépszerűbb az esélykiegyenlítő póker és az esélykiegyenlítő foci. Két csapatra osztjuk a játékosokat, a sportág mondjuk a kosárlabda. Amikor az egyik csapat kosarat ér el, akkor gyorsan az egész csapatnak egy korty előre kiválasztott alkohol tartalmú ital kell elfogyasztania (a bort javasoljuk, így viszonylag sokáig játszható a játék). Ezután folytatódik a mérkőzés, ha ismét ugyan az a csapat szerez pontot, akkor már az előző mennyiség dupláját kell elfogyasztania, ezzel ugye az esélyek egyenlítődnek, ha túl erős lenne az egyik csapat. Nagyon mókás jelenetek alakulhatnak ki, de igyekezzünk mindig figyelni társainkra, elkerülve az apróbb sérüléseket.

Közös főzés, vagy főzőverseny

Varázslatos hangulatot lehet teremteni egy közös céges főzéssel, ahol a kollégák közösen készítik el az ételt, mindenki kaphat valami feladatot, még ha az csak hámozás, netán szeletelés. Legkedveltebbek a bográcsozás, ahol alapból sok szerep osztható ki, a tűzgyújtástól a bogrács tisztításáig. A főzés jó párosítható egy bor, esetleg pálinka kóstolás is, ahol garantálható, hogy az étel elkészülésre már oldottabb lesz a hangulat és jobban megismerik egymást a munkatársak.

A bemutatott programok persze szabadon variálhatóak a cikk elején lévő játékok amolyan bemelegítő feladatokként szolgálhatnak és előkészíthetik az est további részét. A csapatszellemet tovább erősítheti egy közös csapatpóló, vagy egyéb apróság, amit emlékként hazavihetnek a munkatársak a rendezvény után.

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás