Ballagási csokrok, ajándékok – Ezeket ajánlja virágküldő szolgálatunk

Májusban kezdetét veszi a ballagási szezon. A ballagás mindig valaminek a végét és valami új kezdetét is jelenti egyben. Én jól emlékszem minden ballagásomra, még az óvodaira is, ahol a tarisznyába rakott hamuban sült kőkemény pogácsát jóízűen fogyasztottam el a Szemlőhegy utcai óvoda udvarán. A ballagó diákokat a hagyományok szerint virággal és ajándékokkal szoktuk meglepni. Tisztán él az emléke bennem, amikor gimnáziumi ballagásom után megkaptam szüleimtől életem első mobil telefonját.

Természetesen egyáltalán nem mindegy, hogy milyen csokrot adunk a lányoknak és a fiúknak. Az illemmel kicsit fordulva elsőként a fiukat vesszük elsőként górcső alá. Normál esetben három ballagása van egy gyermeknek: óvodai, általános iskolai és középiskolai. Az óvodás gyerek nem igazán tudja még értékelni a virágot, legyen az leány, vagy fiúgyermek, ezért nem is javaslom, de egy plüss figurának, apróbb ajándéknak nagyon fog örülni a pici.

Virágküldés általános iskolai ballagásra

Általános iskola végén egy kisebb szettel, ajándékcsomaggal szokták meglepni a gyerekeket, ebben virágcsokor, plüssfigura, csokoládé, esetleg gyümölcs szokott szerepelni. Ezeket a kiegészítő ajándékokat, a csokorhoz lehet erősíteni, de azért a csokor legyen a mérvadó, de ne akarjunk túl nagyot sem, mert a gyermeknek sok virágot kell majd cipelnie. Fiúknál bőven elég 3-5 szál sárga rózsa, amit kiegészíthetünk egy finom csokiba mártott eper gyümölcscsokorral. Ezt biztos jobban fogják értékelni.

Ballagásra gyümölcscsokor rendelés

Ballagásra gyümölcscsokor rendelés

Lányoknak: A sárga rózsa ugyanúgy adható, mint a fiúknak, de a kisasszonyoknál egyszerűbb a helyzet, szinte minden virágot vihetünk nekik. Fiatal lányok esetében azt javasoljuk, hogy vidám, színes csokrot válasszunk, ez hozzájuk sokkal közelebb áll, mint a komoly, elegánsabb változat. Mi az egyik kedvenc csokrunkat a  Gyengéd érzések névre hallgató virágunkat ajánljuk, mely szépséges színes rózsákkal van teli!

Gyengéd érzések csokor ballagásra

Gyengéd érzések csokor ballagásra

Virágküldés középiskolai ballagásra

A középiskolai ballagó lányok és fiúk már nem gyermekek és ezt szeretik is hangoztatni. Ilyenkor a fiúk már, ahogy ők mondják: cikinek tartják a plüssfigurákat és hasonló dolgokat. Fiúnál érdemes a kedvenc színeit megtudakolni, lehet ez az imádott focicsapat színe is és ezekből összeállított csokrot adni neki. Nem is gondolnánk, hogy mennyire fog örülni neki. A fiúk csokra legyen gyakorlatias a méretét illetően, visszafogott, kevés színből, de stílusosan összerakott. Remek választás lehet Vadóc nevű csokrunk.

A már említett gyümölcscsokor is jó választás a lányoknak és a fiúknak egyaránt. Jól jöhet fiú esetén még megtudni, hogy szíve hölgye is ballag-e és neki is venni virágot, mert erről a fiatalember esetleg képes megfeledkezni. Lányok esetében is mindig igyekezzünk a személyiségének megfelelően virágot választani, tudjuk meg a kedvenc virágait, színeit, a lány stílusát. A hölgyek ebben a korban különösen válogatósak, erre is figyelnünk kell, de a Bizsergés nevű csokor valószínűleg elnyeri majd tetszésüket. Ez az alakja miatt is praktikus, hiszen a hosszúkás csokrokat könnyebb a karjukra fektetni az iskolaépület végigjárása közben.

Lángoló tűz virágcsokor

Lángoló tűz virágcsokor

Néhány tipp, amit a ballagás után a virágokkal, csokrokkal érdemes elvégeznünk azért, hogy tovább díszelegjenek nekünk. Miután hazavittük a virágokat ne felejtsük el vízbe tenni őket, mégpedig úgy, hogy a szárukból levágunk közvetlen a vízbetétel előtt, ezt az anyukák szokták elvégezni a gyermek helyett, de nincsen ezzel semmi probléma. Nem várjunk negyed órát, hanem közvetlen előtte tegyük ezt meg! Bármilyen szép, díszes, dizájnos is csomagolás szabadítsuk ki belőle a virágokat. Rózsák esetén, ha nagyon lekonyulnak helyezzük őket vízfürdőbe. Reméljük, hogy sikerült kicsit rávilágítani a ballagási csokrok, ajándékok világára a lányok és fiúk esetében. Ne felejtsük el, hogy mint szinte mindig, itt is a kevesebb a több.

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás