Karácsonyi ajándékcsomagolási ötletek

Egy közvélemény kutatás szerint az emberek jobban szeretnek szépen becsomagolt ajándékot kapni. Viszont az is kiderült, hogy sokan időhiány és egyéb okok miatt ajándéktasakban adják át az ajándékot. Az ajándékok becsomagolásához némi idő és türelem kell, és persze néhány eszköz, hogy igényes és szép csomagolást tudjuk készíteni. Maga a csomagolás is egy rítus, mely ugyanolyan fontos, mint maga az ajándék. De tény az is, hogy becsomagolt ajándékot sokkal nagyobb öröm adni és kapni, hiszen energia van belefektetve. Az így kapott ajándék jobban megragad az emberben. Egyszer kaptam egy könyvet egy kedves barátomtól, és annyira szépen be volt csomagolva, hogy elállt a szavam.  Látszott, hogy sokat dolgozott vele, míg a végeredmény annyira igényes lett a körbedíszített kis faágakkal és zsinórokkal, hogy teljesen meg voltam lepődve, hogy megkérdőjeleztem, hogy ezt ő készítette nekem? Ezért javaslom és kívánom mindenkinek, hogy az ajándékcsomagolással ne spóroljanak, hiszen hatalmas örömet lehet vele okozni, főleg annak, aki ezt értékelni tudja!

Összegyűjtöttem pár ajándékcsomagolási ötletet, melyeket igazán nem nehéz elkészíteni! Csak egy kis kreatív affinitás kell hozzá.

Csomagolási ötlet

Csomagolási ötlet

Karácsonyi csomagolási ötletek

Nemrégiben futottam össze ezzel a barna csíkozott csomagolópapírral az Ikeában, és nagyon megörültem neki. Ezen kívül sok más egyéb eszköz is beszerezhető itt, mint ragasztó, kísérőkártyák, szalagok stb.
Ebből a példából rengeteg ötlet kihozható, de mindenképp érdemes egy fenyőfaággal vagy tobozokkal díszíteni. Használhatsz színes nyalóka mintás (piros-fehér) színű madzagot és szárított narancsot díszítésképpen.  A kísérőkártya ne maradjon el, vagy írj valami kedveset magára a csomagolásra!

Karácsonyi csomagolási ötlet

Karácsonyi csomagolási ötlet

Bízom benne, hogy ilyen fekete csomagolópapírt is be tudok szerezni!  Szuper és könnyen dekorálható a színe miatt. Szükséges hozzá madzag és egy aranyszínű lakkfilc hozzá, hogy ilyen kis kedves figurákat tudjuk rajzolni rá – csillagok –fenyőfa – angyal–szívecske.
Persze nem feltétlen kell aranyszínűnek lenni, lehet ezüst, piros vagy akár fehér színű is, ami karácsonyi hangulatot kölcsönöz az ajándéknak.
Ha nem mintákat szeretnél, akkor írd rá annak a nevét, akinek az ajándékot szánod!

Díszítsd a karácsonyi csomagolást

Díszítsd a karácsonyi csomagolást

Ha nincs ötleted mivel mintázhatnád meg az ajándékot, akkor használj süti szaggatót! Ugye hogy erre nem gondoltál?

Mintaforma karácsonyi csomagolás díszítéséhez

Mintaforma karácsonyi csomagolás díszítéséhez

Ha még több ötlet érdekel akkor látogass el pinterest oldalunkra.
A képek forrása: pinterest.com

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás