Karácsonyi ajándék – Kreatív csomagolási ötletek gyerekeknek

Ünnepre hangolódva – karácsonyi ajándék csomagolás

Az adventi időszak kezdetétől készülünk a karácsonyra. Szépítgetjük környezetünket, díszbe borítjuk otthonunkat. Majd a karácsony közeledtével elkap minket a vásárlási láz. Kigondoljuk kinek mit szeretnénk ajándékozni, majd elkezdődik a hajsza, hogy mindenre időben rátaláljunk. Végül az i-re a pont: a karácsonyi ajándék csomagolás. Alapvetően a hétköznapjainkban is szépségre, harmóniára törekszünk, nincs ez másképpen az ajándékok csomagolásával sem. Évről évre jelennek meg kreatív csomagolási ötletek, ebből hoztam most néhányat amit elsősorban kisgyermekes szülőknek ajánlok. Előtte azonban lássuk kiknek is köszönhetjük a csomagolópapírt.

Karácsonyi ajándék csomagolás - Rizsszalma csomagolás

Karácsonyi ajándék csomagolás – Rizsszalma Forrás: aliexpress.com

A csomagolópapír története

Bármilyen hihetetlen is az első csomagolópapírok kifordított borítékokból készültek. A II. században Kínában rizsszalma és bambuszrost keverékéből készült borítékok belső, díszes oldalát használták fel az ajándékok átadásánál és ez világszerte elterjedt szokássá vált.

Majd később, 1917 karácsonyán egy véletlennek köszönhetően, szintén a borítékok belső borításaként használt díszes papírból indult ki a jövő díszcsomagoló papírjaira való igény. Az amerikai Hallmark áruház alapítói karácsony előtt arra lettek figyelmesek, hogy kifogytak a csomagolóanyagból. Ezért a borítok bélelésére használt díszes selyempapírba kezdtek el csomagolni, aminek akkora sikere volt, hogy 1919 karácsonyán már saját csomagolópapírral büszkélkedhettek.

Karácsonyi csomagolás ötletek gyerekeknek

Amíg gyerekek vagyunk, a legszebb ajándék amit adhatunk, adni tudunk, a saját készítésű ajándékok. Miért lenne ez másképpen a csomagolás készítésénél is? Nem elég, hogy szórakoztatja, leköti az apróságot, de még hatalmas örömet is szerezhetünk vele. Lássunk néhány egyszerű ötletet ami nem igényel különösebb magyarázatot, bárki elkészítheti a képek alapján.

Karácsonyi ajándék csomagolás - Hóember

Karácsonyi ajándék csomagolás – Hóember Forrás: makeitloveit.com

Karácsonyi ajándék csomagolás - Szarvasos zacskó

Karácsonyi ajándék csomagolás – Szarvasos zacskó Forrás: architesctureartdesidnes

Karácsonyi ajándék csomagolás - Mikulás doboz

Karácsonyi ajándék csomagolás – Mikulás doboz Forrás: spaceshipsandlaserbeams

Tegyük egyedivé csomagolópapírunkat

Nincs is annál kedvesebb meglepetés, mint a nagyi ajándékán a szeretett kis unoka kéz vagy lábnyomára bukkanni egy egy karácsonyi motívumban. Ez már önmagában is egy külön ajándék, és készítése közben a gyerek tuti nem zavar minket a karácsonyi készülődésben.

Karácsonyi ajándék csomagolás - Láblenyomatos

Karácsonyi ajándék csomagolás – Láblenyomatos Forrás: pinterest.com

Karácsonyi ajándék csomagolás - Kézlenyomatos

Karácsonyi ajándék csomagolás – Kézlenyomatos forrás: parenting.com

Jó szórakozást 🙂

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás