A tökéletes nászajándék titka

A romantikus amerikai filmekből ismerős helyzet, azaz, hogy a házasulandó pár lead egy nászajándék listát valamely áruházban, és onnan várja az ajándékokat a rokonságtól és a baráti körtől, hazánkban még kevésbé megszokott. Így az esküvőre meghívottak sokszor elég tanácstalannak érzik magukat, mit is vegyenek a párnak.

Csoportos ajándék esküvőre

Le a sablonos megoldásokkal!

A legtöbben végül valamilyen háztartási eszköz vagy más kiegészítő – kenyérpirító, étkészlet, ágynemű-garnitúra – mellett döntenek, hiszen úgy gondolják, ezekre minden családban szükség van. Ez igaz is, azonban manapság már jellemzően nem a szülői házból mennek férjhez a nők – vagy nősülnek a férfiak –, hanem akár évekig együtt élnek a párjukkal az esküvő előtt, tehát valószínűleg már rendelkeznek ezekkel a dolgokkal. Másrészt pedig, mivel a legtöbb rokon így gondolkozik, nem ritka, hogy a becsomagolt meglepetések fele kenyérpirítót rejt; a fiatal pár pedig kénytelen becserélni valami hasznosabbra a duplikációkat – ezzel persze megbántva a jó szándékú ajándékozót.

A meglepetés, ha lehet, legyen személyes

Ezért jobban tesszük, ha száműzzük a fenti berögződést, és igyekszünk személyre szabott meglepetéssel kedveskedni a fiatal párnak. Egy ajándéknak nem kell feltétlenül drágának lennie ahhoz, hogy örömet szerezzünk vele. Hiszen ha sikerül eltalálnunk az ízlésüket, valóban használni fogják azt a mindennapokban. Ha elég kreatív vagyunk, akár saját magunk is készíthetünk meglepetést: fotómontázst az együtt megélt szép pillanatokból vagy egy bőséges italválogatást kedvenc pezsgőikből és boraikból.

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás