Magyaros ajándékok kicsit másképp

Ha a magyaros gasztroajándékokra terelődik a szó, a legtöbben a hagyományos és régóta a köztudatban lévő termékekre gondolnak elsőként: paprika, konyakmeggy, Unikum, tokaji aszú vagy esetleg a libamáj. Pedig manapság, hála a hazánkat is elérő gasztroforradalomnak, számos olyan magyar termék kapható, melyek olyan profik, minőségiek és nem utolsósorban különlegesebbek, hogy elsőre meg nem mondanánk, helyi termelők készítették őket.

Ismerjenek meg ezek közül pár ilyen finomságot, melyek természetesen a mi ajándékcsomagjainkban is megtalálhatók.

ChocoMe Raffinée

Az olajos magvakat sokan szeretik, egy baráti asztaltársaság szoros kelléke, de televízió nézés közben is gyakran az asztalra kerülnek ezek a csemegék. Legalább ilyen népszerűek a liofilizált – azaz, fagyasztva szárított – gyümölcsök is, melyeket gyakran falatozgatunk. A chocoMe gondolt egy merészet és ezeket a kedvelt csemegéket bolondította meg a maga nem hagyományos, de annál ízletesebb módján.

A gyümölcsöket és a magvakat hozzájuk illő fehér, ét-, vagy tejcsokoládéval drazsírozzák, majd kakaópórba forgatják, elkészítve így a tökéletes csokigolyókat. Nagyon figyelnek az arányra, hogy se egyik, se másik összetevő ne legyen túl hangsúlyos, és a több íz együttesen fejtse ki a várt hatást.

A finomságaik közül a mi kínálatunkban három található meg. A fehércsokis málna, a tejcsokis-fahéjporos piegmonti mogyoró és a vadborsos-étcsokis mandula.

Lek-vár-lak egyedi összeállításai

A nagymama lekvárját mindenki szereti, mert a nagyika szívét-lelkét beleteszi és hagyományos, megszokott, megbízható ízvilágot nyújtja. Nincs ez másként a Lek-vár-lak termékeinél sem, ám ők a megszokott ízek mellett mertek nagyot gondolni és előállni jó pár új és formabontó lekvár különlegességgel.

Pálinkás sárgabarack lekvár

A családi vállalkozás alapnak talán a legfinomabb hazai gyümölcsöt a sárgabarackot vette, amelyből nem ritka dolog lekvárt készíteni, illetve hazánkban legalább ilyen népszerű dolognak számít, ha pálinka készül ebből az édeskés gyümölcsből. Ők úgy döntöttek ezt a két közkedvelt pannon delikáteszt ötvözik. A gondolatmenetet mi is folytattuk, így született meg Három a magyar igazság csomagunk.

magyaros ajándék küldés

Étcsokoládés konyakos meggylekvár

Ebben az esetben sem vállaltak nagy kockázatot a nagybörzsönyi cégnél, de ahogy a sportban szokták mondani, a győztes csapaton ne változtass, és ezt ők is átmentették a maguk világába, hiszen a konyakmeggy az egyik legkedveltebb hazai édesség, a meggylekvár pedig legalább ennyire népszerű. E két csemege házassága csak jól sülhet el.

Vaníliás fekete ribizlis lekvár

Be kell valljam, magam az erdei gyümölcsökből készült lekvárokat részesítem előnyben, talán mert a magyar átlaggal ellentétben nem vagyok annyira édesszájú. Ezért a következő lekvárköltemény igazán nekem való. Ez a lekvár kuriózum, a szakma elismerését is elnyerte mikor 2009-ben a Börzsöny és Cserhát legjobb lekvárja lett a Váci Lekvárversenyen. Az ízéről nem mondok most semmit, tessék megkóstolni.

különleges magyaros ajándékok

Rumos-fahéjas vadszilva lekvár

Nem ritka, ha rumot csokoládéval keverik, ez gyakorta történik bonbonoknál. Ebben a lekvárban van egy kevés konyak, fehér rum, vadszilva, szegfűszeg és fahéj is. A vadszilva nemcsak ízében, de méretében is eltér ismertebb rokonától, kisebb, kerekebb és kevésbé édes, inkább kellemesen savanykás. A konyakkal és rummal remekül passzol, amit a fűszerek csak még inkább élvezhetőbbé tesznek.

különleges magyaros termékek

Marcipános-étcsokis körtelekvár

Ismerjük az érzést, amikor az érett körtébe harapunk, és egyszerre érezünk mézédes és lédús gyümölcsöt. Ön is azonnal megkívánta, vallja csak be. Ezt azt érzést igyekezett még fokozni a Lek-vár-lak stábja, mikor étcsokoládéval (ami nagyon még nem rontott el semmit) és marcipánnal vegyítette a körtét egy lekvárban. Valamennyi hazai gasztronómiai különlegeség elérhető cégünknél, ne fossza meg magát ezektől, de ajándékba is adhatja, bár én azt javaslom előtte, azért maga próbálja ki valamennyit, így egy tuti közös témája biztosan lesz az ajándék leendő gazdájával.

magyaros ajándékcsomag

forrás: kari.hu

Magyaros ajándék kínálatunkban megtalálhatóak a fent említett termékek amiket szívből ajánlunk ha külföldi vendégeit valami igazi magyar különlegességgel szeretné meglepni.

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás