A legkeresettebb magyaros ajándék

Ha van favorit a magyaros ajándékok között, akkor az egyértelműen a bor. Jól bevált ajándék, hiszen elképesztően széles a választék így biztosan lehet találni olyat, ami a megajándékozott kedvére lesz. Épp ezért mi is számos típust, fajtát kínálunk a legjobb magyar borvidékekről. Ebben az írásban ezeket szeretnénk bemutatni.

Magyar borok a minőség jegyében

A magyar boroknak és a magyarországi bortermelésnek hosszú múltba nyúló hagyományai vannak, számos olyan család él hazánkban, akik több generáció óta végzik ezt a csodálatos szakmát, de mellettük számos újgenerációs vállalkozó is jelen van, akik nagy hozzáértéssel munkálkodnak azon, hogy létrehozzák a magyar ember legnépszerűbb italát, a bort. Ismerjük meg partnereinket és boraikat!

Bukolyi Kisfiam Cuvée 2012

Ha a Bukolyi pincészet alapítóját arról kérdeznénk, hogy mi a nehezebb, egy jól működő, hasznos és sikeres számítógép programot megírni, vagy egy sokak által kedvelt, ízletes bort megalkotni, valószínűleg jól meggondolná a választ, bár az utóbbi gyaníthatóan élvezetesebb folyamat. Az informatikusból borásszá lett Bukolyi László szenvedélye a boraiban is visszaköszön, bár a céget már fia Marcell irányítja, ő is édesapja szellemében készíti boraikat. Pincészetük Kisfiam Cuvée-je a cuvée-k legjobb hagyományait követi. Testes, gazdag, fűszeres mégis jó ivású vörösbor, illatában apró erdei gyümölcsök és fűszerek.

Bukolyi Kisfiam - magyaros céges ajándék

Bukolyi Kisfiam – magyaros céges ajándék

Bősz Adrián Kadarka*

Bősz Adrián sokban hasonlít Bukolyi Lászlóhoz, hiszen ő sem borásznak készült és hasonlóan egri kollégájához a műszaki pályát cserélte a borok világára. A szekszárdi fiatalember éles váltása, ahogy mondani szokás bejött, mert borainak jól felismerhető, egyéni stílust sikerült kialakítani, amik a legjobb szekszárdi borhagyományokat követik. Adrián pincéjéből a legtöbben az egyedülálló fehér Kadarkáját ismerik a leginkább, ám mi mégis a vöröset emeltük ki, amely a megbízható, jellegzetes és megszokott kadarka miliőt kínálja, egyszerre gyümölcsös és magával ragadó elánnal bír.

Bősz Adrián Kadarka - magyaros céges ajándék

Bősz Adrián Kadarka – magyaros céges ajándék

*Ezt a terméket már nem tartjuk a kínálatunkban.

Szeleshát Pincészet Merlot

A sort ismét egy fiatal és ambiciózus vállalkozás követi, amely előzőekben említett társaival egyetemben gyorsan kivívta az elismerést a pincészetek között és ismert névvé lett a szakmában. Ahogy a mondás is tartja sok jó ember kis helyen is elfér, így van ez a borászokkal is, hiszen a Szeleshát Pincészet is Bősz Adriánhoz hasonlóan a szekszárdi borvidéken székel. A leghagyományosabb értelemben vett családi vállalkozás zászlóshajó bora a Merlot-juk. Szerteágazó bor, melynek illata a gyógynövényes likőrökére emlékeztet, égetett cukor és gyümölcsök ízében.

magyaros ajándékcsomag

Royal Tokaji 5 puttonyos aszú

Az egri és a szekszárdi borvidékről most Tokajba teszünk át székhelyünket, hogy hazánk legismertebb borvidékéről mutassunk be néhány termelőt és az ő nívós termékét.  A Royal Tokaji nem magyar tulajdonú cég, ám borait ízig-vérig magyar szakemberek álmodják meg. Egyszerre használják a tradicionális és az újszerű technikákat, technológiákat termékeik előállításához. A pincészet hazai és nemzetközi sikerei nagyban hozzájárultak, hogy az aszút, a királyok borát ma is a legnagyobbak között említhessük. Ezek után magától értetődik, hogy mi magunk is az egyik aszújukat tartjuk készletünkben. A 2008-as Royal Tokaji 5 puttonyos aszúja maga a megvalósult édes álom. Mézszerű édessége remekül párosul savtartalmához, együtt nyújtva az aszúmámort.

Tokaji aszú - magyaros ajándék

Tokaji aszú – magyaros ajándék

Patricius Borház*

Cikkünk végén egy egykori nemesi család és az ő borászatuk kerül fókuszunkba. A Patricius borház felelevenítve az ősök egyik tevékenységét újraélesztette a borkészítést és egy mesés birtokot hozott létre. Ha nem kedvelné a bort, borászatukba már csak annak impozáns külseje miatt érdemes ellátogatni, a képeslapra illő táj és abban megbújó történelmi présház, hazánk egyik szimbóluma is lehetne. Persze a termékeik sem maradnak el a környezet színvonalától, nekünk furmintjuk a kedvencünk. A dűlőszelektált bor melyet gyümölcsösség, mérvadó ásványias jelleg és előkelő savak jellemeznek.

Patrícius Furmint - magyaros ajándék ötlet

Patrícius Furmint – magyaros ajándék ötlet

*Ezt a terméket már nem tartjuk a kínálatunkban.

Válasszon bármelyik borvidékről, bármelyik felsorolt pincészetből mindig jusson eszébe, hogy magyar bort, egy csipetnyi hazai eszenciát kortyol, legyen rá büszke és gyakran ismételje meg.

A felsorolt borok közül kivétel nélkül mindegyiket megtalálják magyaros ajándék válogatásainkban.

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás