Öt különleges esküvői torta

Manapság az esküvők ellenengedhetetlen kelléke lett az esküvői torta. Ezek a sütemény költemények mára egy külön iparággá fejlődtek, ahol a megrendelők elképzelésének csak az anyagi korlátaik szabhatnak határt. Ezek az édesség csodák általában illeszkednek az esküvő témakörébe, mert ugye manapság a legtöbb esküvő egy bizonyos témakör köré épül fel és ennek megfelelően alakítják ki az asztali díszeket, az ételeket és minden más egyebet, a lakodalomban.

Mi a teljesség hiánya nélkül állítottunk össze egy esküvői torta listát. A legnagyobb probléma ezekkel a süteményekkel, amik már-már művészeti kategóriába tartoznak, hogy úgy érzi az ember, hogy nem is szabad megkezdeni őket, hiszen ezzel megbontjuk azt a csodát, amit jelképeznek. 

 Klasszikus elegancia

Listánkon elsőként egy klasszikus esküvői tortára esett a választásunk. Ennek a tortának a jó értelemben vett egyszerűségében és eleganciájában rejlik a vonzereje. Azt hiszem a klasszikus, ami sosem fog kimenni a divatból. A három szintet egy-egy selyem szalag díszíti, amelyhez még három rózsa szolgál kiegészítőként.

Klasszikus elegáns esküvői torta

Klasszikus elegáns esküvői torta

Örök gyerekeknek

Listánk következő szereplője a humor és újdonság jegyében került választottjaink közé. Ez az a fajta alkotás, ami minden szemet magára vonz és senki sem fogja elfelejteni, különös tekintettel a gyerekre. Olyan akár egy mese jelenet, ahol a végén a királyfié lesz a királylány, a többit mindenki maga képzelje hozzá.

Esküvői torta örök gyerekeknek

Esküvői torta örök gyerekeknek

Ellentétek vonzásában

Hármas számú tortánk a két legkedveltebb íz a csoki és a vanília harmonikus elegyét adja ízben és megjelenésben egyaránt. Nincs szó túldíszítésről, itt a jó ízlés és a hagyományos értékek megtartása volt a fő cél, de mindehhez párosul némi nemesi elegancia. Az öt szint felváltva változik színben és ízben, a díszítés ezúttal is rózsa, ám itt marcipánból. Erre a tortára igazán elmondható, hogy az ellentétek vonzzák egymást rajta.

Esküvői csoki - vanília torta

Esküvői csoki – vanília torta

Sci-fi rajongóknak

Rövid listánkon úgy éreztük szerepelnie kell egy tematikus, formabontó esküvői tortának is, ha már említést tettünk az ilyen fajta esküvőkről. Következzék a Csillagok Háborúja tematikájú esküvő kelléke, a Csillagok Háborúja torta. A négy szint négyzet alakú, amik kissé el vannak fordítva egymástól. Az egész piramis olyan mintha le lenne takarva az egyik széle egy lepellel, ami nem más, mint közönséges marcipán. Emellett a szintek külső felén a filmbéli űrjárművek kicsinyített változatai szintén marcipánból és a kozmikus hatást fokozva apró ezüstszínű csillagok is díszítik az oldalfalakat.

Esküvői torta sci-fi rajongóknak

Esküvői torta sci-fi rajongóknak

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha igazán különlegesre vágysz…

Végül, de nem utolsósorban egy igazi különlegesség díszeleg felsorolásunkban. Tudjuk jól, hogy a nők többségének élete egyik legfontosabb döntése, amikor kiválasztja az esküvői ruháját. Ez fokozható, ha a ruha annyira szép, hogy más formában is megjelenik az esküvőn. Nagyon sokat lehetne írni erről a záró darabról, de ez magáért beszél és ennek elkészítése biztos, hogy igazi művészet.

ATT00070

 

 

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás