Családi ajándék anyák napjára

Az anyák napját szerte a világon ünneplik, és kedveskednek az emberek szeretett édesanyjuknak, nagymamájuknak, vagy akár a dédinek. Sokan úgy gondolják, pedig nem egy új keletű hagyományról van szó.

Már az ókori görögök is ünnepségeket tartottak az anyák tiszteletére, jóval később a XVII. században, Angliában keresztény színezettet is kapott ez a hagyomány, majd az 1900-as évek elején az Egyesült Államokban vált nemzeti ünneppé. Hazánkba a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt honosította meg, az első megemlékezést 1925-ben szervezték, azóta is minden évben május első vasárnapján ünnepeljük az édesanyákat.   

Anyák napi csináld magad ajándék

Anyának lenni kétség kívül a legnehezebb dolog a világon, amiért semmilyen díjat, elismerést nem kapnak az anyukák, így már csak ezért is a dolgunk, hogy megemlékezzünk rólunk és felköszöntsük őket, legalább egyszer egy évben. Ezen a napon köszönetünket kifejezhetjük ajándékokkal, amelyek természetesen több örömet okoznak, ha egyediek, különösen, ha általunk lettek készítve. Kisgyermekes családoknál még az apukák, esetleg nagypapák feladata, hogy a meglepetést kigondolják és megvalósítsák a gyermekekkel együtt, a nagyobb gyerekek(és felnőttek) már tudnak önmaguk is kreatívak lenni. Ehhez szeretnék most mi segítséget nyújtani, néhány anyák napi csináld magad ajándék ötlettel.

Fontos, hogy az ajándékok közös elkészítésénél engedjük a gyerekek fantáziáját kibontakozni, ne vegyük túl komolyan, a munka nagy részét engedjük át neki, természetesen a kellő mértékben segítve őket az elkészítési folyamatban. Hagyjuk, hogy a színeket maguk válasszák ki, még akkor is, ha ezek nem biztos, hogy jól mutatnak együtt, de ettől még személyesebb jeleget fog kapni és a gyermek büszkén mondhatja majd el: „Anya ezt én csináltam neked, apa csak kicsit segített!”

Szükségünk lesz színes és kartonpapírra (A4-es méretben), formára vágott, öntapadós dekorgumira (például virágszirom alakú, sütemény formájú), így nem kell ragasztással bajlódni és a gyermek is jobban fogja élvezni az készítést. Kellenek még díszítő elemek (gyöngyök, kövek, flitterek), illetve egy tubus vízfesték (akril). Ezen alapanyagokat nagyon könnyen beszerethetjük bármelyik hobbiboltban, vagy az interneten is megrendelhetjük. Különösebb megerőltetés nélkül, alig fél óra alatt elkészíthető egy csináld magad, anyák napi ajándék.

Cserepes virág

Anyák napi csináld magad ajándék

Anyák napi csináld magad ajándék

A virág bármiféle emberi kapcsolatban az udvariasság és a figyelmesség egyik legszebb jelképe, mindig örömteli ajándék, különösen, ha az kéz vagy tenyér lenyomattal gyorsan és egyszerűen készíthetjük el, remek anyák napi ajándékként szolgálhat. Miközben alkotjuk mi magunk és gyermekünk is jól szórakozhatunk!

Falikép

Csináld magad anyák napi ajándékötlet

Csináld magad anyák napi ajándékötlet

Bevallom nekem ez az egyik nagy kedvencem, mert nagyon személyes ajándék lehet. Szükségünk van hozzá egy fakeretre feszített vászon lapra, amelyre kerülhet egy üzenet az anyának, vagy egy idézet, egy rövid vers, néhány szép gondolat. Ezt egészíti ki a családi tenyér lenyomat, amelyet az apa és gyermeke(i) helyezhetnek el a vásznon. Ha már tud írni a gyermek érdemes neki felfesteni a szöveget, így még személyesebb lesz, és sok év múltán visszatekintve a képre az anyuka felidézheti a régi emlékeit.

Süteményes mappa

Anyák napi ajándék

Anyák napi ajándék

Ez az ajándék igazándiból mindenkié a családban, mert az ünnepelt anyuka ebben rendszerezheti süteményes receptjeit, könyveit, mi, a család pedig élvezhetjük a végeredményét, a finomabbnál finomabb tortákat, süteményeket, édességeket. Ahányszor valami édesség kerül majd az asztalra, viccesen mondhatjuk édesanyánknak, hogy ez az általunk készített mappa miatt is lett ilyen finom.

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás